top of page
Logo-2024_NL.png
ISOLA 2000

Afstand vanaf Utrecht: 1.300 kilometer (ongeveer 12 uur rijden)

Isola 2000 ligt in het Zuid-Franse achterland, op slechts anderhalf uur van de Middellandse Zee en de luchthaven van Nice.

De rechtstreekse vliegverbinding op Nice maakt de bestemming ook geschikt voor een korte skibreak. Al voor € 8 heb je een retourtje met de shuttlebus naar het skioord. Isola 2000 ligt aan de grens van Italië en aan de voet van het Nationale Park Mercantour, met een schitterende flora en fauna. De 2000 refereert aan de hoogte waarop het skidorp ligt. Het skigebied telt 120km aan piste omgeven door ruige bergtoppen. Door de zuidelijke ligging is het een bijzonder zonnig skigebied. In het dorp heerst hierdoor een heerlijke mediterrane sfeer. Geen wonder dat zo goed als alle cafés en restaurants over een terras of solarium beschikken om optimaal van de zon te kunnen genieten. Het merendeel van de afdalingen (ca. 90%) ligt boven de 2.000 meter, waardoor het gebied heel sneeuwzeker is. De gevarieerde afdalingen zijn zeer geschikt voor wintersporters van alle niveaus.

Skiën met kinderen

Ook de kleintjes kunnen in Isola2000 een fantastische wintersport beleven. Zo zijn er speciale skilessen voor kinderen en is er een Piou-Piou club waar kinderen van 4 tot en met 6 jaar de sneeuw en het skiën veilig kunnen ontdekken. Daarnaast is er een kinderopvang waar de kinderen hun gang kunnen gaan. Bovendien zijn er verschillende snowparks en bieden ook de beginnerzones en groene pistes mogelijkheden voor families of voor kinderen. Ook kun je de kinderen bijvoorbeeld meenemen naar de Chastillon Farm waar ze de kalfjes kunnen laten drinken, kunnen helpen met melken en meer kunnen leren over de dieren.

Activiteiten

Ben je een fervent wintersporter op zoek naar nieuwe ervaringen en sensaties, dan kun je in Isola 2000 in het snowpark, biopark en de snowboardcross terecht. Ook vind je er een ijsracecircuit, kun je paragliden met ski’s, speed riden of een tocht op een sneeuwscooter maken. Geniet van de natuur tijdens een wandeltocht op sneeuwschoenen in de prachtige bosrijke omgeving, met als gezellige afsluiting warme drankjes in een traditionele Mongoolse yurt. Maar je kunt ook een meer traditionele bergtocht maken of een ritje in een huifkar, dwars door het magische landschap. Sneeuwscooters huren, schaatsen op de ijsbaan en autocrossen op het ijs zijn nog maar enkele voorbeelden van de mogelijkheden die Isola 2000 te bieden heeft. In het Multi-sportcentrum Aquavallée zijn er onder andere wellnessfaciliteiten, zwembaden en fitnessmogelijkheden te vinden. Ook is het mogelijk om te gaan bowlen of een film te gaan kijken in de bioscoop. Isola2000 heeft daarnaast een ruim aanbod aan restaurants en bars. Degenen die wat meer cultuur willen opsnuiven in de regio, kunnen de Chastillon Farm bezoeken. Hier leer je over het Italiaanse vlees en de kaas die in de regio wordt gemaakt en kun je helpen met het voeden van de kalfjes en het melken van de koeien. Daarnaast zijn er in Isola een paar kleine musea die je een kijkje geven in de geschiedenis van het dorp.

Evenementen

• Isola2000 opent op 1 december 2018 het nieuwe seizoen. ‘’La Folle Furieuse’’ keert hiervoor terug naar Isola; een 5km lange hindernisbaan die al lopend of rennend afgelegd kan worden.

• Op 11 en 12 januari 2019 is de “Trophée Andros”: het spectaculaire nationale kampioenschap ijsracen. Kortom, een evenement dat de autoliefhebbers absoluut niet mogen missen.

Feiten en cijfers
 • Geopend van 1 december 2018 tot en met 14 april 2019

 • Skigebied van 1.800m tot 2.610m hoogte

 • 120km piste

 • 42 pistes: 7 groen, 21 blauw, 11 rood en 3 zwart

 • 20 skiliften, 1 snowpark met een halfpipe, 1 boardercross en 1 family park

 • Skipas hoogseizoen (volwassenen) voor één dag € 35,- en voor 6 dagen € 165,- . Een combi pass met Auron voor 6 dagen is € 181,50

 • Skipas hoogseizoen (jongeren en studenten) voor één dag € 29,40 en voor 6 dagen € 139,70. Een combi pass met Auron voor 6 dagen kost € 153,70

 • Skipas hoogseizoen (kinderen van 5 tot 12) voor één dag € 26,90 en voor 6 dagen € 126,40. Een combi pass met Auron voor 6 dagen is € 139,20.

 • Er zijn verschillende skipassen beschikbaar voor gezinnen tegen een lagere prijs. Zo betaal je in het hoogseizoen voor 2 volwassenen en 2 kinderen € 524,60 voor zes dagen in Isola2000 en € 577,40 in combinatie met Auron

 • Er zijn mogelijkheden tot het boeken van een combipakket met skiën en overnachten

 • Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, appartementen, chalets, vakantiehuizen en een camping

 • Ook geschikt voor mindervaliden

bottom of page