top of page
Logo-2024_NL.png
LA PLAGNE

Afstand vanaf Utrecht: 1.100 kilometer (10 uur rijden)

La Plagne is de verzamelnaam voor tien dorpen met elk een eigen sfeer, die toegang bieden tot Paradiski, een skigebied van formaat. La Plagne werd eerder al uitgeroepen tot populairste wintersportplaats ter wereld met ruim 2,5 miljoen bezoekers in één seizoen. De 220 kilometer aan pistes hebben een rijke en natuurlijke variatie en bieden afdalingen vanaf hoge gletsjers tot aan de bossen van het prachtige Nationale Park La Vanoise.

La Plagne is sinds 2003 verbonden met Les Arcs, waardoor er een skigebied met 425km aan piste is ontstaan: Paradiski. De Vanoise Express die de twee resorts verbindt heeft een doorzichtige bodem voor optimaal uitzicht op 380m hoogte. De grote hoeveelheid pistes maakt het mogelijk om elke dag van een andere piste af te dalen. Ook wat accommodaties betreft, biedt La Plagne een breed scala aan mogelijkheden. Zo zijn er hooggelegen resorts en ski-in-ski-out appartementen. Vanuit hier ski je gemakkelijk richting de gletsjers of de bossen. De dorpjes van La Plagne ademen meer charme uit. Ideaal voor bijvoorbeeld een familievakantie. Bij de dorpen in de vallei bijvoorbeeld, staat authenticiteit hoog in het vaandel. Hier verblijf je tussen de locals en zijn de tradities in ere gebleven. Om deze redenen is dit skioord zeer geliefd bij een breed publiek.

Skiën met kinderen

Net als vele andere, beschikt ook het resort Montchavin-La Plagne over het Famille Plus label en is daarmee met uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Een kindvriendelijk resort dat over dit label beschikt, biedt niet alleen opvang voor kinderen (tot 17 jaar), maar ook een verscheidenheid aan activiteiten die voor het nodige vermaak zorgen. Zo kunnen kinderen verschillende workshops volgen en activiteiten uitvoeren. Zwemles, sneeuwschoenwandelen en een kijkje nemen bij de besturing van aanstampmachines zijn enkele voorbeelden. Kinderen kunnen skiën in specifieke zones voor beginnelingen, paragliden, rodelen, sneeuwschoenwandelen of samen met vrienden en familie op zoek gaan naar de uitgang tijdens de Escape Game.

Activiteiten

Voor wie geen genoeg kan krijgen van sport is de Olympische bobsleebaan van La Plagne absoluut niet te missen. Hier kun je oop drie verschillende manieren de baan af gaan; met de Bob Raft, de Speed Luge of Bob Racing. Verder zijn er activiteiten zoals paragliden, ijsklimmen, helikoptervluchten, ritjes met een sneeuwmotor, snakegliss, bobraft en snowracer. In La Plagne vind je ook een supertokkelbaan, die op geen enkel punt een helling heeft van minder dan 15%. Daarmee is deze dubbel zo steil als de gemiddelde tokkelbaan en kun je er snelheden van 80-90km/u mee behalen. Wanneer je voor je uit kijkt zie je de prachtigste uitzichten. Werp een blik naar beneden en je ziet 140m diepte. Maar kijk snel, want na 30 seconden heb je de 600m tussen Aime 2000 en Plagne Centre alweer afgelegd! In Belle Plagne vind je daarnaast een tokkelbaanparcours op 2.000m hoogte, met 8 tokkelbanen van 50 tot 200m lang, die eindigt in een vrije val van maarliefst 9m diep! Wie een wat meer ontspannende activiteit zoekt, is in La Plagne ook op zijn plek. Zo zijn er verschillende soorten schoonheidsbehandelingen beschikbaar, worden er cursussen in aquarel schilderen gegeven, bewegingslessen in het water, kun je er squashen, klimmen op indoor klimwanden of naar de bioscoop. Handig is de Paradiski YUGE app, die de gebruiker adviezen op maat geeft, een online plattegrond van het gebied bevat en actuele weer- en sneeuwberichten geeft.

Nieuw voor 2018-2019

Dit seizoen opent de Spa- en gezondheidsclub DeepNature een geheel nieuw wellness centrum in La Plagne. Dit centrum heeft een oppervlak van 1500 vierkante meter en bevindt zich in het hart van Belle-Plagne. Het centrum heeft twee verschillende ruimten, met in ieder een buitenzwembad (35 gr). Een schitterend uitzicht op de bergen! De Tarentaise maakt voor het komend seizoen ruimte voor twee escape rooms. De ene kamer is spannend en uitdagend, geschikt voor bijvoorbeeld vriendengroepen. De andere leent zich meer voor een familieuitje. In groepjes van 2 tot 6 personen zo snel mogelijk de uitgang van de kamer vinden. Een uitdaging die je nu ook in La Plagne aan kunt gaan! Dat er in La Plagne altijd ruimte is voor investering, lijkt duidelijk. Dit seizoen zal er 8 miljoen euro in het skigebied geïnvesteerd worden. Er wordt een panorama-bar met uitzicht op de MontBlanc, een bowlingbaan, ijsbaan op natuurijs en een museum geopend. Ook wordt de huidige stoeltjeslift Les Inversens vervangen door een stoeltjeslift met een capaciteit voor 6 personen en een drie keer hogere snelheid. Voor wie een kleiner budget heeft is het nieuwe hostel HO36 een uitkomst. Helemaal hip met een goed restaurant, café, chill ruimte en kamers variënd van 2 tot 12 personen.

Evenementen

• Op 15 december 2018 kun je de hindernisbaan betreden tijdens ‘’Snow Frappadingue by La Plagne’’. Een prima gelegenheid voor obstakels, uitdagingen en plezier in de sneeuw met vrienden!

• Het nieuwe jaar wordt op 31 december na middennacht ingeduid tijdens ‘’La Nuit du Pompon Rouge’’. Een licht en geluidshow in Plagne Bellecôte verandert na klokslag 12 uur in een openlucht discotheek met vuurwerk, artiesten en muziek.

• De zesde etappe van de “Grande Odyssee Savoie Mont-Blanc” vertrekt op 19 januari 2019 van Plagne Montalbert voor een rondrit van 67km. Voor de grootste etappewedstrijd ter wereld komen hondensledetochten en ervaren mushers uit de hele wereld naar Frankrijk om gedurende 2 weken een afstand van 800km af te leggen.

• Van 21 tot 25 januari is het Zen Week in Plagne-Montalbert, de gelegenheid om yoya of tai chi uit te proberen en te genieten van wellness.

• 1 tot 3 februari kun je losgaan in de 16e editie van ‘Gorzderette – Tournoi givré’ in Champagny-la-Vanoise, een ludieke wedstrijd van ijsklimmen tot alpine skiën en sleeën.

• Op 27 en 28 februari kun je tijdens de Festigliss de nieuwste wintersporten uitproberen in Plagne-Montalbert.

• Carnaval op de piste van Montchavin-La Plagne van 2 tot 8 maart.

• Op 23 maart wordt de skiwedstrijd ‘les diables bleus’ gehouden in Montchavin-La Plagne, dat één van de vier onderdelen is van La Plagne Rando Challenge.

• Op 30 maart 2019 keert de superslalom terug naar la Plagne nadat deze vorig jaar door twee Olympische medaille winnaressen gewonnen is. Met 4km en 320 slalommen is dit de langste slalombaan ter wereld waarin zowel amateur- als professionele skiërs hun kunsten kunnen laten zien.

• Tijdens de “Subli’Cimes” worden van 10 tot en met 18 april 2019 op 6 toppen van meer dan 2.000m hoogte originele activiteiten georganiseerd om skiërs van alle leeftijden te verrassen.

Feiten en cijfers
 • Geopend van 15 december 2018 tot en met 27 april 2019

 • Skigebied van 1.250m tot 3.250m, onderdeel van Paradiski en verbonden met Les Arcs

 • 425 km aan pistes (Paradiski) en 225km piste (la Plagne)

 • Paradiski: 264 pistes: 12 groen, 137 blauw, 79 rood en 36 zwart

 • La Plagne: 136 pistes: 9 groen, 74 blauw, 34 rood en 19 zwart

 • In Paradiski: 130 liften, 2 snowparks, 5 boardercross, 3 rodelbanen, 1 waterglijbaan, 3 airbags, 1 kabelbaan, 16 gondels

 • In La Plagne: 77 liften, 1 snowpark, 3 boardercross, 1 rodelbaan, 2 airbags, 2 kabelbanen, 10 gondels

 • Skipas (volwassenen) voor één dag in skigebied Paradiski € 60,- en voor zes dagen € 305,- (voor alleen in la Plagne is het € 52,- voor één dag en € 269,- voor zes dagen)

 • Skipas (kinderen) voor één dag in skigebied Paradiski € 48,- en voor zes dagen € 244,- (voor alleen in la Plagne is het € 42,- voor één dag en € 215,- voor zes dagen)

 • Bovendien gelden er vanaf passen voor 6 dagen kortingen voor zowel het skigebied Paradiski als voor la Plagne. Duo’s krijgen € 10,- korting p.p., groepen € 15,- p.p., en families (min. 2 ouders en 2 kinderen) betalen allemaal de kinderprijs.

 • Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, appartementen, chalets, vakantiehuizen, B&B’s, vakantieparken en een camping. In het iglo dorp staan niet alleen iglo’s van ijs maar ook een hot iglo van tentmateriaal met houtkachel waar je kunt overnachten.

 • Skiles in het Nederlands mogelijk

 • Ook geschikt voor mindervaliden

bottom of page