top of page
Logo-2024_NL.png
CENTRE VAL DE LOIRE 

De rivier de Loire stroomt van oost naar west, midden door de Centre Val de Loire regio. Langs de oever van de wilde rivier vindt je klant Franse tuinen in Villandry, regionale natuurparken en rijke wijngaarden van Chinon in Sancerre.

De regio telt 740 religieuze monumenten en 200 musea. Meer dan 800 kastelen waarvan 442 erkend zijn als “Monument historique” en 4 op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan: Château de Chambord, de kathedralen van Chartres, Bourges en de Val de Loire als cultureel landschap.

 

Vakantie-ideeën

De steden Amboise, Blois, Chartres, Bourges, Tours en Orléans, oftewel ‘Villes et Cités de Caractère’, zijn rijk aan kunst en cultuur.

Voor liefhebbers van fietsen is er een leuke fietsroute: La Loire à Vélo, die door zowel de Loirestreek als Pays de la Loire loopt. Het is een uniek parcours waarin je zelf je tempo kunt bepalen: ontspannen of sportief, samen of met kinderen. De véloroute bestaat uit 800 km goed ondehouden, veilige en aangegeven routes met speciale servicepunten, die lopen van het doprje Cuffy bij Nevers naar Brévin-les-Pins aan de Atlantische Oceaan.

De rivier de Loire zelf biedt met zijn 400 km diverse mogelijkheden als kano, kayak, waterfietsen of tochten in een traditionele boot.

 

Favoriete tips

In het pittoreske dorpje Bourré brengt je klant een bezoekje aan champignonkelders, wijnkelders en een zijderupskwekerij. Dit gebeurt allemaal op 15 meter onder de grond.

In Lemere bezoekt je klant het Middeleeuwse kasteel Rivau met de bijzonder aangelegde tuin, inclusief een moestuin, een gedeelte met medicinale planten en een bijzondere rozentuin met 400 soorten rozen. Door de hele tuin staan bijzondere kunstuitingen en sprookjesfiguren, leuk voor kinderen. Er is een pick nick gelegenheid, maar je kunt ook iets bestellen op het terras.

‘Le Tree climbing’, bekijk de eiken en de dennen van de andere kant. In Nogent-sur-Vernisson legt je klant zelfs een parcours van verschillende dagen af, zonder op de grond te komen.

Maak een ballonvaart. De ballonnen van Air Magic Loire Valley vertrekken in Villandry, Luynes en Azay le Rideau. Sommige varen speciaal boven wijngebieden en landen voor een wijnproeverij.

Kinderen vermaken zich uitstekend in het Zooparc de Beauval.

 

Voor meer informatie:

www.loire-streek.com (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje

Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
BLOG BERICHTEN
bottom of page