top of page
Logo-2024_NL.png
ALPE D'HUEZ

Afstand vanaf Utrecht: 1.070 kilometer (ongeveer 10 uur rijden)

Op een kleine 20 kilometer van Grenoble ligt deze populaire berg, in de Tour de France ook wel de ‘Nederlandse berg’ genoemd.

Niet alleen in de zomer kun je deze berg op, ook in de winter zijn hier oneindig veel wintersportmogelijkheden. Het hoogste punt van het skigebied is de Pic Blanc op 3.300m, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Franse en Italiaanse Alpen. Het dorp zelf ligt op 1.860m hoogte, volledig op het zuiden, waardoor er meer dan 300 dagen per jaar de zon schijnt. Dankzij het hoogteverschil van 2.200m kent het skigebied de langste piste van Europa, de Sarenne van 18km en vind je er de Tunnel, die met een helling van 25 graden, één van de steilste zwarte pistes ter wereld is.

 

Skiën met kinderen

Alpe d’Huez is in het bezit van het Famille Plus label, wat inhoudt dat de plaats uitermate geschikt is voor jonge gezinnen. Afgezien van de hoogte waarop enkele pistes liggen, zijn er genoeg pistes voor beginners en kinderen. Ook is er een kinderopvang, een kindercarrousel en diverse kinderliften aanwezig om het voor de kleintjes zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Buiten het skiën om kunnen zij zich ook vermaken in het zwembad, op de vernieuwde rodelbaan of op de minisneeuwscooters.

Activiteiten

Alpe d’Huez biedt naast het skieën een ruim aanbod aan activiteiten. Verken de omgeving vanuit de lucht door rondvluchten met een vliegtuig of helikopter te maken. Liefhebbers van actie kunnen hondensleeën of paragliden. Of huur een e-fatbike voor een flinke fietstocht, ook mogelijk met een gids en diner.

Deval’Moon is een activiteit voor durfals: er worden maximaal vier personen bevestigd aan de binnenkant van een opblaasbare bal die vervolgens naar beneden rolt met 40km/h. De X-fly is een toren van 9m hoog met twee tokkelbanen, een luchtkussen en een klimwand. Tijdens het afleggen van dit parcours giert de adrenaline door het lijf.

Ook zonder ski’s zijn er genoeg activiteiten te doen in Alpe d’Huez. In het zwembad kun je actief aan de slag met aquagym en aquapalming, maar je kunt ook kiezen voor ontspanning en genieten van een massage of sauna in één van de spa’s. Genoeg van actie en ontspanning? In Alpe d’Huez kan de cultuur ook prima geproefd worden. Voor een dagje zonder ski’s kan een bezoek worden gebracht aan het museum van Huez en L’Oisans, waar het ontstaan van Alpe d’Huez als skioord in een tentoonstelling wordt toegelicht. Ook de kerk Notre-Dame des Neiges en Eglise Saint Anne zijn een bezoekje waard. Toch liever terug de kou in? Bezoek dan de ijsgrotten met prachtige beeldhouwwerken! Voor een spectaculair uitzicht ga je naar de top Pic Blanc op 3300 meter hoogte, voor een adembenemend uitzicht.

In Alpe d’Huez zijn ook veel leuke winkeltjes, restaurants en cafés.

Nieuw voor 2018-2019

Alpe d’Huez blijft vernieuwen en heeft ook voor dit seizoen uitgebreid. Zo is er een nieuwe kabelverbinding, die het dalstation Viel-Alpe verbindt met de pistes van Bergers. Deze verbinding beschikt over een snelle cabine en heeft een capaciteit van 2400 personen per uur. Niet alleen een goede verbinding, maar ook sneeuwgarantie is van belang. Om dit mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van meer sneeuwkanonnen. Deze kanonnen kunnen ook bij hogere temperaturen sneeuw produceren en zorgen voor een blijvend witte piste. Ook de rodelbaan heeft een update gehad. Deze attractie is nu uitgerust met een virtual reality masker, dat zorgt voor een intensere beleving en nog meer sensatie.

Voor dance liefhebbers: in 2019 komt Tommorrowland Winter naar Alpe d’Huez! Dit gigantische DJ-festival beleeft een winterse première van woensdag 13 tot vrijdag 15 maart en pakt groots uit met fantastische podiumacts en evenementen in het hele skigebied. De eerste artiesten zijn al bekend, waaronder de Nederlandse Martin Garrix, Afrojack en Armin van Buuren. Er worden zo’n 30.000 dancefans verwacht.

Evenementen
 • Daar Alpe d’Huez een Famille plus erkenning heeft, mogen evenementen voor kinderen niet ontbreken. Op 5 en 6 januari 2019 wordt de jaarlijkse Alpe d’Huez Cup georganiseerd. Hierbij worden wedstrijden en spelen in groepsverband gehouden voor kinderen van 9 tot 16 jaar.

 • Van dinsdag 15 tot zondag 20 januari 2019 wordt het International Comedy Festival georganiseerd. Hier comedy films ‘ontdekt’ in de stijl van blockbusters als ‘’Bienvenue chez les Ch’tis’’ en ‘’Taxi’’.

 • Op 2 februari 2019 kun je ’s avonds meedoen met Rando Race o.l.v. ESF skileraren voor een uitzicht met sterrenhemel!

 • Op 9 en 10 maart 2019 gaan ruim 800 kinderen tussen de 4 en 12 jaar de competitie met elkaar aan in verschillende skidisciplines bij “Les Cristaux”.

 • De eerste winter editie van Tommorrowland vindt in 2019 plaats in Alpe d’Huez. Van 13 tot 15 maart 2019 zal het gehele skiterrein omgetoverd worden in één groot dance festival, waar grote namen hun aanwezigheid al hebben bevestigd.

 • Op 23 en 24 maart 2019 is er in Alpe d’Huez weer “Ofé X’Day”: een skicross wedstrijd als initiatief van kampioene Ophélie David zodat ook kinderen op veilige wijze kennis kunnen maken met deze discipline. Het evenement vindt plaats op een boardercross en is bedoeld voor kinderen van 11 tot 14 jaar

Ook vindt dan de Derby of the Wolf plaats. Hierbij racen zowel amateur als professionele skiërs tegen elkaar. Kosten voor deelname vanaf €40.

 • De nationale Coupe de la Fédération wordt op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 gehouden.

 • Op 27 april 2019 wordt de beroemde zwarte piste, de Sarenne per fiets afgedaald tijdens de “Sarenne Snow Bike”

Feiten en cijfers
 • Geopend van 1 december 2018 tot en met 27 april 2019

 • Skigebied van 1.860m tot 3.330m hoogte

 • 250km piste

 • 125 pistes: 47 groen, 32 blauw, 31 rood en 15 zwart

 • 79 skiliften, 2 snowparks, 1 boardercross, 1 nachtskipiste, 1 nachtsleepiste, 1 slalom piste, 2 beginnerzones en 1.200m beschikbaar voor sleeën

 • Skipas (volwassenen) voor één dag € 52,50 en voor zes dagen € 267,-

 • Skipas (studenten onder 25, senioren) voor één dag €  47,- en skipas (senioren) voor zes dagen € 225,-.

 • Skipas (kinderen van 5 tot 12) voor één dag € 43,- en voor zes dagen € 211,-

 • Nieuw: er is een packagedeal met La Grave, dat alleen uit off-piste afdalingen bestaat.

 • Er zijn verschillende combinatiepakketten mogelijk, zoals accommodatie inclusief skipas, skiles en/of materiaal

 • Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, vakantieparken, appartementen en vakantiehuizen

 • Ook geschikt voor mindervaliden

Voor meer informatie:

www.alpedhuez.com

bottom of page