top of page
Logo-2024_NL.png
LANGUEDOC-ROUSSILLON

De Languedoc-Roussillon is een veelzijdige regio. Haar prachtige kust strekt zich over 200 km uit langs de Middellandse Zee, van de Côte Vermeille tot de Camargue. In de Zuidelijke Pyreneeën proef je de Catalaanse sfeer, ongerepte natuur, wijngaarden en olijfbomen. De regio kent de meeste zonuren per jaar.

Aan water geen gebrek in de regio met prachtige stranden en rivieren. Badplaatse Cap d’Agde heeft een strand van 14 kilometer op de kruising van de Middellandse Zee, de rivier Hérault en het Canal du Midi. Met een snorkel en geplastificeerde kaart verken je het bijzondere onderwaterpad. Maar je kunt er ook leren (kite) surfen of zeilen.
Port Leucate kent een grote jachthaven.
Op de rivieren bieden verschillende organisaties (wildwater)kano tochten aan of rafting.

Wie houdt van beweging kan rustig langs het Canal du Midi fietsen, gaan wandelen (al dan niet met een ezel) in de uitlopers van de
Cevennen of zich wagen aan canyoning, via ferrata of speleologie in de bergen.

Cultuurliefhebbers hebben een ruime keuze aan interessante steden.

Favoriete tips

Een bezoek aan Montpellier, een echte studentenstad met vele
gezellige cafeetjes en leuke winkels. Je huurt er eenvoudig een Velomagg fiets om de stad te verkennen.

De sprookjesachtige oude binnenstad van het Middeleeuwse Carcassonne moet je gezien hebben.

Breng een bezoekje aan de beroemde Pont du Gard.

In Perpignan is de Catalaanse cultuur goed voelbaar, Narbonne was een Romeinse nederzetting aan de via Domitia waar later het paleis van aartsbisschoppen gevestigd werd, en ook in Nîmes staat bekend om haar erfgoed uit de oudheid : bregen daar vooral een bezoek aan de oude arena.

Leuk voor kinderen: het indrukwekkende bamboebos in de Bambouseraie de Prafrance, Afrikaanse dieren in de Réserve africaine de Sigean, de grotten van Aven Armand en het wolvenpark Parc des loups du Gévaudan.

MIDI-PYRENEEËN

De regio Midi-Pyreneeën is met zijn acht departementen de grootste regio van Frankrijk. De natuurlandschappen in deze streek strekken zich uit van de hoogvlakte op de rand van de Auvergne en Languedoc-Roussillon tot de bergtoppen van de Pyreneeën. Maar ook biedt de regio grote kalksteengebergten en de hellingen van Gascogne. Enkele bekende plaatsen gelegen in deze streek zijn Cahors, Lourdes, Toulouse en Albi.

Midi-Pyreneeën heeft voor elke bezoeker een passende vakantie: een weekend cultuur opsnuiven in de hoofdstad Toulouse, wandelen in Ariège en alles ontdekken over de geschiedenis van de Katharen, een pelgrimtocht in de Hautes-Pyrénees of een bezoek brengen aan het Jazz festival in Marciac.

Vakantie-ideeën

Van rustig wandelen tot canyoning, de Midi-Pyreneeën is één fantastisch sportterrein. Liefhebbers van buitensporten (rafting, kanoën, skiën), avontuur (canyoning, freeride) en ontdekking (trektochten, paardrijden, fietsen) halen in de Midi-Pyreneeën hun hart op. De Pyreneeën vormen ieder jaar weer belangrijke etappes voor de Tour de France. Maar fietsen kan de klant op ieder niveau in de regio, van heftige berghellingen bedwingen tot rustige groene weggetjes langs het Canal du Midi.

Wat niet mag ontbreken bij een bezoek aan de Midi-Pyrenees, bijvoorbeeld voor vermoeide wandelaars, zijn de kuuroorden en spa’s.

De regio grenst niet aan zee maar heeft wel veel meren, rivieren en bergstromen.

Leuk voor kinderen: wandelen met een ezel in het Nationale park van de Pyreneeën.

 

Favoriete tips

Leuke tripjes in de streek: het bedevaartsoord Lourdes, de grotten in de bergen van Ariège en het museum Toulouse-Lautrec in Albi

Op 5 km van Rocamadour ligt het prehistorische park Prehistologia in Lacave, leuk en leerzaam voor kinderen.

Toulouse is de stad van de lucht- en ruimtevaart. Bezoek de luchthaven voor een rondleiding achter de schermen, de Airbus fabriek of het Cité de l’Espace.

Volg de Route van de Schilders in het voetspoor van Toulouse-Lautrec (Albi) of Ingres (Montauban), waarbij je in zeven etappes enkele van de mooiste kunstcollecties in Frankrijk leert kennen.

Voor meer informatie:

https://www.toerisme-occitanie.nl/ (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

BLOG BERICHTEN
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
bottom of page