top of page
Logo-2024_NL.jpg
JONGEREN

Jeugdherbergen, moderne clubs, hippe winkels en stoere sporten… Jongeren gaan helemaal uit hun dak in bruisend Frankrijk. Of ze nu van een zon-, zee- en strandvakantie houden, graag (kite)surfen, zeilen of bodyboarden, of liever cultuur willen bezichtigen, alles is mogelijk in de verschillende regio’s van Frankrijk.

 

 

Genieten van een drankje, terwijl er een band speelt in het café. Een hapje eten in een gezellige bistro of een leuk restaurant. Na het lekkere eten is het tijd voor het echte feest in een nachtclub, waar dé DJ’s van het moment draaien. Samen met Franse jongeren genieten op één van de vele openlucht festivals die in de zomer georganiseerd worden, is natuurlijk ook bijzonder.


Ook voor jonge cultuurliefhebbers is Frankrijk een prima vakantieland. Het gaat jonge kunstenaars uit heel Frankrijk voor de wind. Plastic kunst, graphic design en architectuur, het wemelt ervan. Leuk om de hippe ontmoetingsplekken en galleriën te ontdekken of eens een ludiek museum uit te proberen. In bekende musea vind je genoeg toonaangevende exposities.


Houdt je jonge klant meer van de natuur? Voor wandelaars, fietsers, skaters en paardrijders is Frankrijk het paradijs: alpenpaadjes, landweggetjes of routes door de stad: er zijn genoeg mogelijkheden. Ook varieert het landschap: de bergen en de oceaan, bossen en platteland. Waarom niet een week met andere outdoor-fanatiekelingen op stap? Of kies voor een van de vele cursus- en lesmogelijkheden in bijvoorbeeld duiken, zeilen, raften, surfen, parapenten of klimmen.


De 160 jeugdherbergen zorgen ervoor dat jongeren comfortabel overnachten voor een lage prijs. Een overnachting zonder ontbijt is maar tussen de 7,35 en 12,70 euro.
Uiteraard zijn er ook volop mogelijkheden om appartementen te huren of te kamperen.


Kijk voor meer informatie op de website van het Frans Bureau voor Toerisme.

bottom of page