top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Creative France - Atlantische Loirestreek

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2019

Het wijngebied van de Loirevallei is de nummer 3 in Frankrijk en bestaat uit verschillende klimaten, bodems, reliëfs en ligging. Sinds 2018 zijn er 17 wijnroutes waar je gepassioneerde producenten ontmoet en waar je midden in de wijngaarden kunt overnachten. Ontdek de bijzondere wijnverblijven in een handig overzicht:

http://www.agence-paysdelaloire.fr/wp-content/uploads/Loire_Valley_wine_routes-1.pdf

Op zoek naar een prachtige 5-sterren accommodatie? Het nieuwe kasteelhotel Château du Grand Lucé bestaat 300 jaar en ontvang 5 sterren. Baron Jacques Pineau de Viennay koopt in 1718 een middeleeuws kasteel met grond in Grand Lucé, een dorpje in de Sarthe. Hij maakt er een modern paleis van en het is vandaag de dag een mooi voorbeeld van een neo-klassiek kasteel met zeer geraffineerd design in een park van 80 hectare. https://chateaugrandluce.com/

In 1101 sticht Robert d’Arbrissel de Abbaye royale de Fontevraud, waar vrouwen de scepter zwaaien. Vandaag de dag huist er een prachtig 4-sterren hotel met 54 kamers in modern design en een restaurant met een Michelin-ster. Vanaf voorjaar 2020 opent een museum met moderne kunst dankzij een donatie van kunstverzamelaar Léon Cligman: 600 werken van Toulouse-Lautrec tot Degas, André Derain en Germaine Richier. www.fontevraud.fr

Als er één streek is waar de fiets een heel belangrijke plek inneemt, is het zonder twijfel de Atlantische Loirestreek. De regio ligt op de kruising van 3 grote fietsroutes: La Loire à Vélo, La Vélodyssée en La Vélo Francette. Een totaal fietstraject van 2800 km, speciaal voor fietsliefhebbers (ook met kinderen) en voor wie houdt van slow tourism.

Meerdere DMC's zijn gespecialiseerd in fietstoerisme, wij sturen graag een lijst toe met degenen die bagagevervoer regelen, fietsen verhuren en de fietsreis kunnen organiseren.

Voor wat betreft accommodaties is er een grote variëteit aan campings met een uitstekende service. Zo zijn er vele kleinere gemeente -en privé campings met prima service, lekker landelijk gelegen zodat je er tot rust komt. Met name langs de Vendée kust liggen campings met infrastructuur en activiteitenprogramma toegespitst op gezinnen met kinderen.

Atlantische Loirestreek

Site: https://www.atlantische-loirestreek.com/


Fotocredits: Route des vins Val de Loire © Jean-Sébastien Evrard horiz

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page