top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Creative France - Bretagne

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2019

De veelzijdige regio Bretagne biedt natuur, gezellige en historische stadjes, activiteiten op land en water en bijzondere accommodaties. In Zuid-Bretagne –Dihan-Ploemel vind je bijvoorbeeld een park van 25 hectare met het Europese ecolabel op een paar kilometer van Carnac waar je overnacht in cabanes, lov’nids, cocoon chalets. In de omgeving kun je fietsen, wandelen, stand up paddlen, kite surfen of bijkomen in de Spa by Dihan.

(https://www.dihan-evasion.org/ )

Nieuwe hotels

Vlakbij Cap Fréhel ligt het gerenoveerde Hôtel Diane**** waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen, over de GR34 of het 1800 km lange kustpad van de regio dat prachtige zichten op de zee biedt. (http://www.hoteldiane.fr) In april 2019 opent Hôtel spa de la pointe Ste Barbe **** MGAllery – haar deuren, met een paradijselijk uitzicht op zee.

En niet nieuw maar wel in een nieuw jasje: Barrière Dinard***** heropent in april dit jaar na een complete renovatie van de kamers en de lobby.

Wie van lekker eten houdt moet beslist een bezoek brengen aan Les Maisons de Bricourt in Cancale en Restaurant le coquillage, beide 2 Michelin-sterren

In het restaurant van Hotel de la point St Mathieu**** is de 28 jarige chefkok beloond met een Michelin-ster (http://www.pointe-saint-mathieu.com/ )

Bekijk voor de laatste informatie over de stichting Tables et saveurs: (https://www.tablesetsaveursdebretagne.com/ )

Maar je kunt ook een crêpe workshop volgen in ST Malo: hier leer je alles over de Bretonse crêpes, met bakdemonstraties en proeverijen en een winkel waar je het beste meel, zout, cider en andere handige benodigdheden kunt aanschaffen om zelf aan de slag te gaan.

(https://www.ateliercrepe.com/ )

Ook mogelijk in de buurt van Quimper, in Bénodet (https://www.crepes-de-vero.fr )

De sales afdeling van het CRT helpt je graag met het opzetten van bijzondere programma’s in de regio.

CRT Bretagne Site: https://www.brittanytourism.com/


Fotocredits: ©CRTB_LAMOUREUX-Alexandre

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page