top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Creative France - Lorraine

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2019

Op 2 uurtjes rijden van Nederland zit je al in de Lorraine, waar genoeg te zien en te beleven is. Naast de hoofdsteden Metz en Nancy, steden vol kunst en geschiedenis, zijn er nog meer steden die een bezoek waard zijn zoals Bar-le-Duc (de Haute-Ville wijk, museum Barrois), Longwy (Vauban vesting op Werelderfgoedlijst van Unesco), Pont-à-Mousson (Abdij des Prémontrée uit 18e eeuw), Domrémy-la-Pucelle (geboortestad Jeanne d’Arc).

De Lorraine is een regio met veel kennis over ambachten en handwerk, zoals het bewerkern van glas, kristal, aardewerk, hout en papier. Maar ook in de keuken worden lokale specialiteiten gemaakt zoals de quiche Lorraine, en diverse zoete lekkernijen, bier, wijn en kazen.

Wie geïnteresseerd is in militair toerisme bezoekt er Verdun, de Maginot linie, de Voie sacrée: overal heeft de geschiedenis haar sporen achtergelaten.

Ook in de natuur is het goed toeven zoals de bossen in Hautes-Voges, en de boomgaarden rond de grote meren.

Over het algemeen is er een goede prijs-kwaliteit verhouding voor accommodaties, restaurants en (culturele) activiteiten. Leuke tip voor een verblijf zijn de lodges in het dierenpark van Sainte-Croix. Bij de Club LorTour en Lorraine Meeting Club zijn een dertig tal partners aangesloten (VVV kantoren, hotels, DMC en ruimtes voor seminars) met een goed aanbod voor groepen.

Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd: Wereld luchtballonvaarten, Mirabelle feesten, Les Constellations in Metz (digitale kunst), het Sinterklaas feest en de bekende kerstmarkten.

De sales medewerker helpt graag bij (aan)vragen en prijsopgaves.

Agence Régionale du Tourisme Grand Est

Destination Lorraine Site: https://www.toerisme-lorraine.nl/

https://groupe.tourisme-lorraine.fr/

https://meeting.tourisme-lorraine.fr/


Fotocredits: Destination Lorraine©Bainville-Fort-Aventure

1 opmerking
bottom of page