top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Creative France - Metz

Bijgewerkt op: 26 feb. 2019

Metz is een echte ‘Art et histoire’ stad, vol kunst en geschiedenis. Hier wandel je als het ware door de eeuwen heen: de gallo Romeinse tijd, Middeleeuwen, Renaissance, de keizerswijk, en architectonische hoogstandjes van nu zoals het Centre Pompidou Metz, het congrescentrum Robert Schuman en de Amfitheater wijk. Hotel Maison Heler ontworpen door Philippe Starck wordt het volgende hoogtepunt van deze tijd (in de loop van 2020).

Voor wat beweging wandel je langs de kades van de Moselle of Seille rivier of fiets je over de 95 km aan fietspaden. Gastronomisch plezier beleef je bij het merk Tables de Rabelais.

Het hele jaar door worden belangrijke evenementen gevierd. Zo bestaat de kathedraal St Etienne, met het grootste oppervlak aan ramen daterend van de 13e tot de 20e eeuw (waaronder enkele van Chagall), in december 800 jaar. Ander hoogtepunt vormt het jaarlijkse digitale festival Constellations Metz waarbij kunstenaars de stad omtoveren tot een spektakel. En in december krijgt de stad een gezellige sfeer met de kerstmarkt.

Inspire Metz biedt diverse interessante packages rond de vele historische bouwwerken, de Constellations Metz en het Centre Pompidou Metz, aangevuld met een bezoek aan een wijnboer.


Agence Inspire Metz -Service Réceptif

Site: http://www.tourisme-metz.com/nl/home.html


Fotocredits: Metz op de fiets©Yaph_QuattroPole

0 opmerkingen
bottom of page