top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Creative France - Toulouse

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2019

Toulouse is lucht-en ruimtevaart hoofdstad met het musée Aeroscopia, de Assemblage hallen van Airbus en de Cité de l’Espace. Sinds eind vorig jaar is La Piste des Geants geopend in Toulouse, bestaande uit 3 nieuwe culturele plekken waar de luchtvaart in de spotlight staat:

De Halle de la Machine waar bezoekers zich vergapen aan mechanische fantasiewezens, zoals de gigantische Minotaurus waarop een ritje van 30 minuten mogelijk is.

In de Envol des Pionniers worden de luchtvaartpionniers geëerd en beleef je hun avonturen opnieuw.

In de Jardins de la Lignes ontdekt de bezoeker een intrigerend tuinencomplex, geïnspireerd op de nieuwe andere landschappen die de eerste Franse luchtpostbezorgers ontwaarden in de 3 continenten die zij aandeden.

Toulouse, stad van kleur: AHPY organiseert workshops voor kleine groepen in het verven van stof met de kleurstof Pastel. In de tuin van het Maison de la Violette, ontdek je weer de geheimen van deze paarse bloemen met proeverij op basis van violette.

Restaurant boot l’Occitania combineert de heerlijke gastronomie met een bezoek aan het canal du Midi (Werelderfgoed lijst)

Agence d’Attractivité de Toulouse Metropole

Site: https://www.toulouse-visit.com/


Fotocredits: Halle de la Machine Toulouse©MamourBlogue.fr

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page