top of page
Logo-2024_NL.jpg

De Isère, niets dan natuur

Bijgewerkt op: 30 jun. 2021



Vercors©P.Jayet

De Isère ligt midden in de Franse Alpen en staat nummer drie op de lijst van Frankrijks populairste toeristische bergbestemmingen. Je vindt hier het nationale natuurpark Les Ecrins - in het massief van de Oisans - en twee regionale natuurparken, die van de Vercors en die van La Chartreuse en de bergketen Belledonne. De goed beschermde natuurlijke ruimte is immens en gevarieerd met z’n mooie valleien, bossen, meren, hoogvlaktes en ook gletsjers in het berglandschap dat tot 3600 meter gaat. Kortom: de Isère biedt een imposant natuurlijk kader om lekker fysiek bezig te zijn en weer eens helemaal bij te tanken.


Het regionale natuurpark van de Vercors

Het natuurpark is in 1970 ingewijd, en de hoogte varieert er tussen de 180 en 2453 meter. Het uitzonderlijke natuurlijke kader herbergt een unieke flora en fauna met meer dan tachtig beschermde plantensoorten en vijfenzestig beschermde zoogdieren.


Vercors©Urope

Maar er wordt in dit natuurpark van de Vercors ook - zeer prettig - geleefd en gewerkt. Het gebied omvat vijfentachtig gemeentes met samen meer dan vijftigduizend inwoners. Een van de doelstellingen van het park is het stimuleren van een gezonde economie waarin mens en natuur in harmonie samenwerken.



De Vercors is een gewilde vakantiebestemming waar je het hele jaar door actief kunt zijn, wandelend, fietsend, golfend of op de (langlauf)ski’s.

De entrée van het natuurpark ligt op negentien kilometer van Grenoble en is bereikbaar per bus, fiets en natuurlijk per auto.


Grenoble: Europa’s Groene Hoofdstand in 2022

De metropool Grenoble-Alpes ligt in een uniek natuurlijk kader: de bergen omarmen letterlijk de stad. Het gaat om drie berggebieden die ieder hun eigen karakter, landschappelijke

Grenoble

schoonheid, tradities en geschiedenis hebben. Voor de bezoekers zijn de Vercors, Chartreuse en Belledonne natuurlijke speeltuinen, vlak bij de stad. Ook in de buurt liggen Les Écrins met hun mythische toppen en pure Alpentraditie.

Grenoble heeft ook een grote reputatie als wetenschapsstad: in 2014 kreeg Grenoble het label FrenchTech voor zijn dynamiek op het terrein informatica en softwareontwikkeling. Niet vreemd: innovatie zit in het DNA van Grenoble, of het nu gaat om sociale, wetenschappelijke of digitale ontwikkelingen!


ONZE TIPS VOOR ISÈRE

Beschermde natuur in het regionale natuurpark van de Vercors

Geniet van schitterende panorama’s op het grootste beschermde natuurgebied van Frankrijk, vanaf de vele routes door het massief van de Vercors met zijn hoogvlaktes, les Hauts Plateaux. Hier kom je weer op adem! In deze uitzonderlijke omgeving met een unieke flora en fauna vind je 500 kilometer aan paden. Meer informatie: regionaal natuurpark Vercors

Mooie wandeltocht: de Tour du Vercors

Voel je zo vrij als een vogel, tijdens alle zeven dagen van deze tocht door de Vercors, een waar paradijs voor le randonneur. Je loopt hier doorgaans tussen de 700 en 1400 meter en het is er nooit te koud of te warm: prima omstandigheden! Meld je bij het vriendelijke familiebedrijf Grand Angle, en dan: op pad! Meer informatie: Tour du Vercors Site van Grand Angle: Meer fiets-en wandeltochten Grand Angle




Grenoble, de hoofdstad van de Franse Alpen

Grenoble - het bruisende hart van de Franse Alpen - is omringd door bergen en verkozen tot de Groene Hoofdstad van Europa in 2022. De stad is innovatief en cultureel, maar ook de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de omliggende natuur en voor tal van outdooractiviteiten, het hele jaar door. Meer informatie: Grenoble


De Petit Train de la Mure rijdt weer!

In 2010 leek hij zijn laatste ritje te hebben gemaakt - vanwege een geblokkeerde tunnel - maar in juni 2021 gaat de Train de La Mure weer het spoor op. Dit is een van Europa’s mooiste toeristische treintochtjes, veertig minuten lang tussen meren en bergen, in de gerestaureerde wagons van de eerste elektrische trein ter wereld! Meer informatie: Petit Train de la Mure


Video Isère: niets dan natuur!

Zeg je Isère dan zeg je Alpenlandschappen: meer dan de helft van de Isère is puur natuur! Gegarandeerd dat je hier helemaal bijtrekt. … In de Isère vind je het nationale natuurpark Les Ecrins - in het massief van de Oisans- en twee regionale natuurparken, die van de Vercors en La Chartreuse. Bekijk hier de video:


Vragen? Neem dan gerust contact op met:

Isère Attractivité


Anne Fraysse, Business developer

Tel: +33 (0)6 37 29 70 20

Site: www.alpes-isere.com (ook Nederlandse versie)



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page