top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Virtual Travel to France: Destination Côte Atlantique, ideaal voor slow tourisme

Bijgewerkt op: 3 nov. 2020

De Destination Côte Atlantique oftewel Bestemming Atlantische Kust, strekt zich uit van La Baule in de Loire Atlantique tot aan het Hendaye in het Baskenland. Met de 900 km aan stranden, is het een fijne bestemming voor gezinnen, die houden van leven in de natuur en outdooractiviteiten. Verblijven doe je er in een van de vele glamping accommodaties of charme gîtes, zoals op camping des Pins in Soulac-sur-Mer.

Een heerlijke slow tourisme bestemming die je prima al wandelend en fietsend kunt verkennen. Over de Flow Vélo bijvoorbeeld om het autovrije Ile d’Aix te ontdekken, de Vélo Francette of de beroemde Vélodyssée. Ontspannen op het water kan met de yoya paddle lessen op de Wave School in samenwerking met Yoga Shantala in de Vendée. Of je vaart in een kayak over de kanalen van Saint-Vivien-de-Médoc. De nacht breng je door op camping Merko Lacarra in Saint-Jean-de-Luz.

Onderweg is er genoeg bijzonders te ontdekken : de zoutmoerassen van Guérande, de Passage du Gois, de natuurlijke oversteek naar Noirmoutier, de hoogste duin Dune du Pilat, de courant d’Huchet, een riviertje met monumentale bomen, de stranden van het Baskenland, allemaal leuk om met het gezin of met zijn tweetjes te bezoeken.

Ook aan culturele evenementen geen gebrek zoals de Machines in Nantes, het zee Arsenaal in Rochefort, het wijnmuseum Cité du Vin in Bordeaux of de vuurtoren van Cordouan. Op 8 en 9 september 2020 komt de Tour de France langs in de Charente-Maritime en op 8 november start de beroemde internationale zeilwedstrijd Vendée-Globe in les Sables d’Olonne.

En vergeet vooral de lokale specialiteiten niet zoals de warme oesters in restaurant l’Ile aux Papilles in Oléron, de sardientjes van Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de Médoc wijnen of de heerlijke chocola van Bayonne.

Destination Côte Atlantique verenigt 35 partners waaronder regionale, departementale en lokale VVV kantoren en drie campingfederaties : samen helpen zij je verder met de leukste verblijven.

https://atlantischekustfrankrijk.nl/


Bidart Littoral © G.ARRIETA_2019

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

FlyView

bottom of page