top of page
Logo-2024_NL.png

Fietsplezier in Occitanië ; de ‘PassaPaïs en Véloccitanie’

Bijgewerkt op: 24 aug. 2023


De Véloccitanië (V84) is een 200 km lange fietsroute die op 2 plekken het Canal des 2 mers (V80) kruist en door maar liefst 4 departementen loopt : de Hérault, Tarn, Haute-Garonne en Aude.


Het middengedeelte van 80 km, de PassaPaïs loopt grofweg van Mazamet tot Bédarieux, door het hart het Regionale Natuurpark Haut-Languedoc en is geheel autovrij, want hij ligt op een voormalige spoorlijn, een voie verte. Onderweg is de natuur zeer divers, van middelhoge bergen tot bossen en afgebakende velden met hei of gras. Goed te fietsen (of wandelen) voor alle leeftijden.


In samenwerking met het Regionale Natuurpark Haut-Languedoc hebben maar liefst 90 toeristische professionals waaronder accommodatieverschaffers, restaurants, fietsservices en aanbieders van sportieve of culturele activiteiten langs de hele route, de handen ineengeslagen en vormen de stichting Passapaïs Véloccitanie. Doel is om service te bieden binnen 5 km van de fietsroute aan fietsers, met respect voor de natuur.

©Sédat Yagiz


Op de Engelstalige site vind je informatie over de route en wat je onderweg tegenkomt aan accommodaties, restaurants, handige fiets service, bezienswaardigheiden en andere leuke sportieve of culturele uitstapjes.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page