top of page
Logo-2024_NL.png

France Excellence: Bourgogne-Franche-Comté

Bijgewerkt op: 27 mei 2021

n hoog naar laag, top!


In Bourgogne-Franche-Comté vind je drie mooie bestemmingen, allemaal op prettige afstand van Nederland. Binnen een reisdag ben je sur place, om daar vervolgens onbeperkt te genieten van de wijdse ruimte, de grote natuurlijke variatie, de imposante bergen en de weelderige bossen.


In het noorden van de regio liggen de zuidelijke Vogezen met het Plateau van de Duizend Meren. Vanwege de uitgestrekte wouden en het vele water heeft dit landschap iets Scandinavisch en is de bijnaam Klein Finland ontstaan. Het is een dunbevolkte, aangename omgeving waar de E-bike een geweldig vervoermiddel is!

In het bergmassief van de Jura is Les Hautes Combes een mooie, nog weinig bezochte bestemming voor iedereen die wil genieten van het indrukwekkende berglandschap. Er zijn allerlei fiets- en wandelroutes uitgezet, voor zowel sportieve als recreatieve buitenmensen. Trajecten als Vélo & Fromages en de Grande Traversée du Jura (te voet, per fiets of moutainbike) zijn dé manier om dit mooie gebied en zijn beschermde natuur te ontdekken.

In de Bourgogne kun je in het nieuwe Parc National de Forêts terecht voor een opwindende activiteit: omhoog klimmen in grote bomen! Of je stapt op een vriendelijk ezeltje, voor een tocht door het goed beheerde bos. Voor wie wil fietsen zijn de oude jaagpaden een aanrader, zoals langs het Canal de Bourgogne, het Canal du Nivernais en het Canal du Centre. Weg van de drukte, leve de rust!


INTERNET EN SOCIAL MEDIA


Facebook Instagram

@bourgogne.tourisme @mybourgogne #mybourgogne @montagnes_du_jura #montagnesdujura @montagnes_du_jura #montagnesdujura @massifdesvosges #massifdesvosges @massif_des_vosges #massifdesvosges


Twitter

@BFC_TourismeFotocredits: ©Laurent Cheviet/ Doubs Tourisme, ©Alain_DOIRE/Bourgogne-Franche-ComteTourisme


0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page