top of page
Logo-2024_NL.png

France Excellence: Evian Tourisme et Congrès

Bijgewerkt op: 26 mei 2021

Evian: een wereldplek om de rest van de wereld even te vergeten


Zijn glorieuze ligging aan het meer van Genève, tegen de achtergrond van de Alpen, maakt Evian een van de aantrekkelijkste plekken voor een paar dagen ‘weg van de wereld’. Je kunt er ontspannen lanterfanten, en anders is er een rijke sportieve en culturele agenda om je op te storten.


Het hele jaar door worden er in en rond Evian evenementen georganiseerd en vaak gaat het om sportieve ontmoetingen op internationaal niveau. Zo trekt het golftoernooi van Evian de mondiale top aan, zijn er belangrijke zwem- en zeilwedstrijden op het meer en worden er rally’s georganiseerd. Niet alleen voor vintage auto’s, tegenwoordig ook voor elektrische voertuigen.


Het hotelpark kent veel goede pensions en toeristenhotels, maar ook vijfsterrenadressen in de categorie Palace de France. Vanwege de hoogstaande toeristische infrastructuur kiezen sportclubs geregeld voor Evian als pleisterplaats. Zo ontving de stad voetbalteams als Liverpool, l’Olympique Lyonnais en ook de Duitse Mannschaft.


Met zo’n negenduizend inwoners is Evian een plaats met een menselijke maat, waar veel afstanden prima te voet zijn af te leggen. Bijvoorbeeld om van je hotel naar je vergaderplek te lopen!

En anders heeft in veel gevallen het comfortabele openbaar vervoer de voorkeur. Neem de pont- en treinverbindingen met nabije Zwitserse steden als Genève en Lausanne.

Heel bijzonder is de historische houten kabelspoortrein waarmee je gratis van de binnenstad naar de hoger gelegen woonwijken boemelt.


Kortom: Evian is een heerlijk stadje om de buitenwereld even helemaal te vergeten!


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: Paddle en Funiculaire©Evian Tourisme & Congrès, Championship©Ressort
0 opmerkingen

Comments


bottom of page