top of page
Logo-2024_NL.jpg

France Excellence: Isère Attractivité

Voor 50 procent natuurgebied, voor 100 procent toeristisch paradijs


Midden in de grote regio Auvergne Rhône Alpes - en grotendeels in de Franse Alpen - ligt een bescheiden maar glanzende parel: het departement Isère met Grenoble en Vienne als grootste steden.

De Isère is een van Frankrijks meest allround toeristische gebieden. Het hele jaar door zijn de bergen een fantastisch natuurlijke omgeving voor gezond plezier in de buitenlucht. En altijd en overal verrast de Isère met zijn gastronomie, wijngaarden, geschiedenis, erfgoed, cultuur, monumenten en prettige art de vie.

Het grondgebied van de Isère bestaat voor de helft uit natuur en dat levert een rijk toeristisch decor op vol grandioze landschappen vol valleien, bossen, muren, hoogvlaktes, bergpieken en gletsjers. Er wordt goed voor die natuur gezorgd. Zo zijn Les Ecrins in het massief van Oisans in een nationaal natuurpark ondergebracht. De Vercors en de Chartreuse zijn regionale natuurparken. Maar ook een bergketen als de Belledonne is puur natuur.

De Isère is Frankrijks op twee na belangrijkste bergbestemming. Er zijn 22 skioorden, met Les 2 Alpes en L’Alpe d’Huez als de bekendste.

Wandelaars en fietsers kunnen kiezen uit 9000 kilometer bewegwijzerde routes, 30 bemande berghutten, 21 klimmen naar beroemde cols, 21 goed uitgezette fietsrondritten, 400 kilometer autovrije voies vertes en 18 trajecten voor e-bikes en e-mountainbikes, met laadpalen. Grote sportieve happenings zijn UT4M - voor trailrunners - en de Coupe Icare voor alles wat zweeft.

Gerenommeerde culturele evenementen zijn Jazz à Vienne en het Festival Berlioz. Grenoble is gekozen tot Europa’s Groene Hoofdstad 2022 en Vienne is een officiële ville d’art et d’histoire. Perfecte uitvalbases voor een mooie tijd in de Isère!


INTERNET EN SOCIAL MEDIA

Instagram: www.instagram.com/alpesishere/Fotocredits: Refuge Lavey © Alexandre gelin,© Thomas HytteKlip.fr, Col Des Mille Martyrs © David Boudin
0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page