top of page
Logo-2024_NL.png

France Excellence: Nice Côte d'Azur Metropolitan Convention and Visitors Bureau

Bijgewerkt op: 27 mei 2021

Zon, zee en charme, het hele jaar door


Nice ligt heerlijk beschut tussen zee en bergen en is de absolute hoofdstad van de Côte d’Azur. Wil je een elegant en zonnig programma samenstellen voor je klanten? De wereldberoemde metropool biedt de adressen en activiteiten die je zoekt.


Iedere kustgemeente van de metropool Nice Côte d’Azur heeft zijn must-sees. Denk aan de Promenade des Anglais, de oude binnenstad van Nice, de villa’s in belle-époquestijl van Saint Jean Cap Ferrat, de exotische tuin van Èze, zijn parfummakers. Langs de kustpaden kan je avontuurlijke wandelingen maken en genieten van adembenemende panorama’s, zoals bij Cap de Nice, Mont-Boron, Canal de Gairaut, Cap d’Ail.


Het achterland van Nice is een schatkamer vol natuurstenen huizen, fonteinen, nauwe straten met ambachtelijke zaakjes en kunstateliers, oliemolens, kapelletjes en uitzichten over zee en bergen. Je kunt boeiende dagtochten samenstellen naar hooggelegen middeleeuwse steden als Vence, Saint-Jeannet en Haut-de-Cagnes. Sportieve gezelschappen kunnen er op uit met de mountainbike, of een wandeling maken naar smaragdgroene meren. De zee bij Nice is dé wereld voor watersporters. En tijdens een excursie naar het Mercantour Park leren bezoekers alles over de beschermde flora en fauna van het gebied.


Het uitgebreide hotelbestand van Nice blijft zich vernieuwen: vanaf nu tot 2024 komen er 1500 nieuwe kamers bij. Recentelijk openden bij het vliegveld al een B&B 3*, Crowne Plaza 4* en Holiday Inn Express 3*. In het stadscentrum worden binnenkort The Loko 4* en Anantara Plaza Nice 5* in gebruik genomen. En er komen meer nieuwe adressen aan!


INTERNET EN SOCIAL MEDIA Internet: https://en.nicetourisme.com/Fotocredits: Promenade des Anglais en Castle Hill, Cours Saleya, fietser@ J.KELAGOPIAN


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page