top of page
Logo-2024_NL.png

France Excellence: Propriété Caillebotte bij Parijs

Bijgewerkt op: 21 apr. 2021

Een heerlijk uitstapje in het groen bij Parijs, ook voor MICE en fietsers


La Propriété Caillebotte in Yerres - net onder Parijs - was het buitenhuis van de artistieke familie Caillebotte. Erbij ligt een prachtig park van elf hectare, aan een rivier. Wie hier van de ene tuin naar de andere dwaalt heeft het gevoel een wereldreis te maken, zoveel verschillende stijlen zijn gehanteerd. Geen wonder dat dit park een grote inspiratiebron was van de impressionistische schilder Gustave Caillebotte (1848-1894).


In het huis zijn vijftien kamers te bewonderen, met geraffineerde meubels en decoraties in de stijl van de eerste helft van de 19e eeuw: Restauratieperiode, Charles X en Eerste Empirestijl.

In bijgebouw Ferme Ornée worden internationaal vermaarde exposities georganiseerd en in de Orangerie kun je soms live artiesten bewonderen. Of wandel gewoon wat in het park, maak een boottochtje op de rivier, bezoek de groentetuin en bestel een lekker bordje in het restaurant-salon de thé. Bij het Propriété Caillebotte breng je hoe dan ook een heerlijke dag door!


Werk en cultuur combineren? In de buurt kun je een conferentie of seminar organiseren: er is een Meeting Hall (350 tot 700 personen), een ruimte voor conferenties (90 zitplaatsen) en een voor voorstellingen (955 zitplaatsen) en een vergaderzaal (20-40 mensen).

En dan is het fijn als je voor een break een ontspannen bezoek aan het park of het Caillebotte huis kunt brengen.

Er zijn verschillende formule's voor een bezoek met gids mogelijk van zowel het huis, het park als de tentoonstellingen voor groepen in elke taal. Parkeren (voor auto en bus) is gratis en er zijn naast het restaurant/salon de thé ook vele restaurants in de omgeving.


Sportievelingen die de fietsroute EuroVelo 3 volgen (die het Noorse Trondheim verbindt met het Spaanse Santiago de Compostella, met een indrukwekkende 1700 km in totaal) fietsen letterlijk langs Propriété Caillebotte. Perfect voor een pauze en bezoek aan park of huis, of genietend van het lekkers in de salon de thé. Geen zorgen over de fiets want die parkeer je in de beveiligde fietsenstalling.


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: Casino©Christophe Brachet, slaapkamer Biannais en Orangerie©Sébastien Erras
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page