top of page
Logo-2024_NL.jpg

Puy du Fou, het beste attractiepark ter wereld voor leisure en MICE

Bijgewerkt op: 8 jul. 2021


Attractiepark Puy du Fou in de Atlantische Loirestreek is geen gewoon attractiepark. Het is een duik in het verleden met spectaculaire voorstellingen, nagebouwde dorpen van vroeger en hotels in een historische setting van de Romeinse tijd tot de 20e eeuw. Puy du Fou is uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. En dat is meer dan terecht, oordeel zelf.


Viking spektakel © Stéphane Audran

Een stukje historie

De geschiedenis van het park zelf begint in 1978. De oprichters zagen in de ruïnes van het kasteel een geweldige mogelijkheid om historische gebeurtenissen te ensceneren, waarbij alles draait om menselijke passie, epische strijd en heroïsche idealen.
Les Noces de Feu © Alain Monéger

Les Noces de Feu - avondspektakel

Hét spektakel dat in 2021 de show steelt is Les Noces de Feu, de meest romantische bruiloft die je ooit gezien hebt. Het begint bij het vallen van de avond op het meer. Lichteffecten, luchtspiegelingen, muziek en gigantische decors die opduiken uit het water, dit feest vergeet je nooit meer.


Fabelachtige wereld van la Fontaine © Cécile Potier

Fabelachtig La Fontaine - nieuw

In 2021 viert Jean de La Fontaine zijn 400e verjaardag in Puy du Fou. In een fantastisch aangelegde tuin komt de ‘Fabelachtige wereld van La Fontaine’ tot leven. De natuur is betoverend, de standbeelden ontwaken, wortels veranderen van gedaante en de dieren laten je bekende fabels beleven. Een geweldige ervaring voor de kleinste tijdreizigers in het park.Le Signe du Triomph © Stéphane Audran

En nog meer visueel spektakel

Reis naar de tijd van de Romeinen en neem plaats in de arena waar de strijd tussen de Galliërs en de Romeinen losbarst in ‘Le Signe du Triomphe’. Tijdens deze voorstelling worden er verschillende wedstrijden gehouden, vechten gevangenen tegen gladiatoren en moeten ze de legendarische wagenrace winnen. Maar zo zijn er nog veel meer spektakels die je bij kunt wonen, leuk voor jong en oud.


© Puy du Fou

Tijdloze natuur

Niet minder spectaculair is de aandacht van Puy du Fou voor de natuur, die in het park alomtegenwoordig is met 25 km aan wandelpaden, een eeuwenoud bos met 150 boomsoorten, 70 soorten aromatische en medicinale kruiden en meer dan 13.000 geplante bloembollen elk jaar. Allemaal onderhouden door 45 tuiniers en landschapsarchitecten. En niet onbelangrijk: in 2024 wil het park volledig plasticvrij zijn.


Vogels in actie © Stéphane Audran

In vogelvlucht

‘Le Bal des Oiseaux Fantômes’ is een vogelshow met honderden roofvogels tussen de ruïnes van het oude kasteel. Een indrukwekkend luchtballet dat ook een beetje spannend is, want ze vliegen rakelings langs het publiek! Het welzijn van de vogels staat voorop en dat geldt ook voor alle andere dieren in het park.
Middeleeuws dorp © Alain Monéger

Nagebouwde dorpen van vroeger

Tussen de voorstellingen door kun je een wandeling maken door de nagebouwde historische dorpjes van de middeleeuwen tot de belle époque en zelfs een fort uit het jaar 1000. De decors zijn levensecht en geanimeerd door echte acteurs.

Maak je tijdreis nog wat langer en blijf slapen

Met wel 19 grote shows heb je aan een dag niet genoeg. Op het park zijn 5 themahotels die elk aan een ander tijdperk zijn gewijd. Wil je slapen als de Zonnekoning, in een middeleeuwse citadel of in een koninklijk kampement? Profiteer van het moment en maak je reis door de tijd nog wat langer.


Accommodaties in het park: De Citadelle: van buiten ©Stéphane Audran en kamer ©Alain Monéger, Camp du Drap d'Or: ©Alaine Monéger, Les Iles de Clovis: ©Benjamin Tantot

Voor de MICE markt

Met de nieuwe aanwinst in 2020 van het congres centrum Théâtre Molière, is de zalencapaciteit uitgebreid naar 18 zalen, waarvan 12 in het congres centum. Met veel daglicht en uiteraard de modernste technieken. Hier alleen al kunnen 2000 personen ontvangen worden op 3500m2. Voor pauzes zijn ook buitenruimtes beschikbaar. Met 14 jaar ervaring en jaarlijks 200 evenementen draait het MICE team hun hand niet om voor een evenement op maat. Een show aangepast aan de wensen van de klant, een feest met DJ’s/orkest en vuurwerk, diverse teambuildingsactiviteiten waaronder een kijkje achter de schermen van het park, behoren tot de mogelijkheden. Overnachten kan in zowel in stijl in het park als in een van de vele accommodaties daarbuiten. Voor de catering wordt gebruik gemaakt van verse seizoens producten uit de 6000m2 grootte moestuin van het park.

Informeer naar de vele mogelijkheden van seminar en congres tot feest en teambuilding/incentive.


Bereikbaarheid Puy du Fou ligt in Les Epesses in de regio Atlantische Loirestreek, op een uurtje rijden van Nantes en Angers, 3u15 van Parijs en 3 uur van Bordeaux. Kom je met de TGV aan in Angers dan kun je overstappen op een pendelbus die je in anderhalf uur naar het park brengt. Vanaf het vliegveld van Nantes kun je vooraf het vervoer regelen naar het park.

Parkeren is er gratis. Routebeschrijving

Voorproefje? Voor de nieuwe show Raveleijn heeft De Efteling nauw samengewerkt met een team van Puy du Fou. Op 28 oktober organiseren Puy du Fou en de regio Atlantische Loirestreek in samenwerking met de Franse Kamer van Koophandel en Atout France een netwerk event in De Efteling inclusief show, presentatie, netwerking en borrel. Voor meer informatie: https://www.frankrijkvoorreisprofessionals.com/post/save-the-date-netwerkevent-atlantische-loirestreek-en-puy-du-fou


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page