top of page
Logo-2024_NL.png

Steden-korte vakanties: Musée de la Romanité in Nîmes

Bijgewerkt op: 23 jul. 2021

Een nieuwe ster aan het firmament: het Musée de la Romanité in Nîmes. Sinds 2021 is dit museum een prachtige aanwinst voor het toeristisch aanbod in Sud de la France. En vergeet meteen alle oude ideeën die het woord archeologie misschien oproept: hier beleef je een unieke reis naar de verre Oudheid. En zie en voel en begrijp je al snel waarom Nîmes het Franse Rome wordt genoemd.

Er is volop gebruik gemaakt van de nieuwste technieken qua multimedia, virtual reality en grootformaat audiovisuele projectie. De vaste collectie, de geschiedenis van de stad, de mooiste gebouwen van Nîmes: een bezoek aan het Musée de la Romanité is als een openbaring. En het gebouw is een ultramoderne plek om sowieso graag te willen zijn. Je kunt er eten in een restaurant met zicht op de Arena, wandelen door de archeologische tuin, genieten van het uitzicht over de stad vanaf het dakterras en ook prettig vergaderen in een van de zakelijke ruimtes.

Op 11 november 2021 begint een tentoonstelling over de rol van de vrouwen tijdens het Romeinse keizerrijk, Impératrices, Matrones et Affranchisses, Visages et secrets de femme romaines (tot 18 maart 2022). Aansluitend komt er een tijdelijke tentoonstelling over de invloed die de Etrusken hebben gehad in Zuid-Frankrijk en het mediterrane gebied, in samenwerking met het Uffizi-museum in Florence (tot 23 oktober 2022).


MEER INFORMATIE:

Musée de la Romanité

Contactpersoon: Christophe GARRITANO

Tel: +33 (0)6 50 33 17 89 en +33 (0)4 48 21 21 40


Facebook: @museeromanitenimes, https://www.facebook.com/museeromanitenimes

Twitter: @MuseeRomanite, https://twitter.com/MuseeRomanite
Fotocredits: © Stéphane Ramillon - Ville de Nîmes, ©Olivier Arques - Musee de la Romanite- Nimes


0 opmerkingen

Comments


bottom of page