top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Steden-korte vakanties: OLyon Tourisme et Congrès

Bijgewerkt op: 23 jul. 2021

Lyon is de ideale bestemming voor wie de Franse manier van leven wil ontdekken!

In de hele wereld wordt Lyon qua gastronomie geassocieerd met het beste van het beste. De stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege zijntweeduizend jaar oude historie. Toch heeft deze op een na grootste Franse metropool een menselijk formaat. Je beweegt je er gemakkelijk te voet, per fiets en zelfs per elektrische boot.

De vele parken en tuinen, de oevers van de rivieren Rhône en Saône en de tientallen kilometers fietspad maken Lyon een aangename en rustige stad voor zijn inwoners. En voor zijn bezoekers!

Er zijn meer dan twintig interessante musea voor jong en oud: Lyon was bijvoorbeeld de bakermat van de cinema en lange tijd de hoofdstad van de zijde-industrie.

Lyon Tourisme et Congrès streeft al jaren samen met de metropool Lyon naar een duurzamer en verantwoordelijker toerisme. Het leverde Lyon - samen met Helsinki - in 2019 de titel ‘European Capital of Smart Tourism’ op, een initiatief van de Europese Commissie.


MEER INFORMATIE:

OLyon Tourisme et Congrès

Contactpersoon: Blandine Thenet

Tel: +33 (0)6 30 10 03 93


Instagram: onlylyon


Fotocredits: ©Prochasson Frederic, ©Lyon bike tour, ©Musee-des-beaux-arts-de-lyon-Gilles-Alonso, ©Krome gallerie, Croisière-Saône-Fourvière©les Bateaux Lyonnais0 opmerkingen
bottom of page