top of page
Logo-2024_NL.jpg

Tips voor zomer 2021 in Frankrijk

Bijgewerkt op: 15 jun. 2021

Wat is er allemaal te doen in Frankrijk komende maanden?


Op sportgebied

Door de aangekondigde versoepelingen is het weer mogelijk om komende maanden een groot aantal Internationale sportevenementen te organiseren. Het eerste grote sportevenement dat weer met publiek georganiseerd wordt was het Tennistoernooi van Rolland Garros dat 14 juni plaats vond in Parijs.

Dit jaar wordt de Tour de France weer als vanouds in juni en juli georganiseerd. Op 26 juni vertrekt de caravaan uit Brest, Bretagne en op 18 juli komt hij aan in Parijs. https://www.letour.fr/en/overall-route


Culturele festivals en musea

Ook de bekende festivals staan komende maanden weer op het programma:

Zoals het Film Festival van Cannes dat normaal altijd in mei georganiseerd wordt. Voor de zekerheid hebben de organisatoren de datum verplaatst naar 6 tot 17 juli. Dit wordt het eerste Internationale Film Festival van dit jaar dat weer met publiek georganiseerd wordt.

Het bekende Jazz Festival in Nice zal van 12 tot 17 juli plaatsvinden en het jazz festival van Juan les Pins van 9 tot 20 juli. Het beroemde Culturele Festival van Avignon vindt van 5 tot 25 juli plaats. https://www.festival-cannes.com/en/ https://www.nicejazzfestival.fr/en/

Maar ook de programmering van de musea is weer uitzonderlijk: om er een paar te noemen:

Een gecombineerde expositie van Picasso en Rodin zijn tot januari 2022 te zien in het Musée Picasso en het musée Rodin. Onder de noemer ‘Women in Abstraction’ toont het Centre Pompidou Parijs het abstracte werk van vrouwelijke kunstenaars in de 20e eeuw tot 23 augustus. Wie van mode houdt, kan tot 18 juli een expositie over Coco Chanel in Palais Galliera gaan zien en Thierry Mugler van september 2021 tot april 2022 in Musée des Arts décoratifs. In Marseille kun je tot oktober Jeff Koons bewonderen. Het Centre Pompidou in Metz staat tot eind augustus in het teken van Chagall.


Speciaal Parijs

Het bekende warenhuis Galeries Lafayette pakt ook uit om de zomer in te luiden. In samenwerking met het VVV kantoor van Parijs en Atout France start op 6 juli “Paris mon Amour”. Tot 31 augustus is wordt het warenhuis het verzamelpunt voor Parijs design, mode, cultuur en gastronomie. In het warenhuis worden exposities, voorstellingen en evenementen georganiseerd in samenwerking met bekende Parijse artiesten, kustenaars, couturiers en gastronomische chefs.


Wie van 18 september tot 3 oktober in Parijs is moet zeker het inpakken van de Arc de Triomph van gaan bewonderen. Al 60 jaar was de artiest Christo samen met zijn vrouw bezig dit project voor te bereiden. Helaas is hij vorig jaar overleden maar maar zijn wens was dat zijn team dit uniek project zouden volbrengen.

Na maanden van lockdown, avondklok en maatregelen bruist Frankrijk weer van alle kanten, een reden te meer om er weer heerlijk naar toe te gaan.


Le Voyage à Nantes

Iedere zomer verandert Nantes in een openluchtmuseum met 'Le Voyage à Nantes': een route van 12 km leidt je langs allerlei kunstwerken en bijzonder erfgoed. Je hoeft alleen de groene lijn (ligne verte) te volgen! Een aantal kunstwerken heeft een permanent plekje weten te veroveren in de stad. Hier vind je onze favorieten.

Bezoekers kunnen een Pass Nantes aanschaffen voor 1, 2, 3 of 7 dagen, waarbij inbegrepen zijn bezoeken o.l.v. een gids, boottochtje, proeverijen, sportieve activiteiten (fietsen, kayakken), toegang tot bezienswaardigheden en culturele plekken in en rond Nantes en gratis openbaar vervoer. Meer informatie: contact@nantes-tourisme.com / www.levoyageanantes.fr / www.nantes-tourisme.com en de travelplanner: https://fr.calameo.com/read/00010686612266b496001


Unieke attractieparken

Ook bekende attractieparken in Frankrijk verwelkomen graag weer buitenlandse bezoekers, jong én oud, voor een onvergetelijke ervaring. Puy du Fou bijvoorbeeld, de nummer 1 in Frankrijk die met het historische of beter gezegd tijdloze park, met 4 dorpen en vele spectaculaire voorstellingen en shows (binnen en buiten), waaronder de nieuwe avondvoorstelling Noces de feu en de ludieke (thema) accommodaties een ware must is om te bezoeken. Niet voor niets is dit park benoemd als "Beste Attractiepark in de Wereld". Neem snel een kijkje op: https://www.puydufou.com/nl

Andere unieke attractieparken in Frankrijk die echt een bezoek waard zijn:


Na maanden van lockdown, avondklok en maatregelen bruist Frankrijk weer van alle kanten, een reden te meer om er weer heerlijk naar toe te gaan.



Fotocredits: Mucem©Mucemstjean.shutterstock_OTCM; le penseur ©Musée Rodin, musée Picasso; Le géant de Nantes 2020 Eric Croes photo de l'événement 2021©Philippe Piron-LVAN; Puy du Fou_Le Signe du Triomphe©Stéphane Audran

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page