top of page
Logo-2024_NL.png
WANDELEN

Frankrijk kent een enorm netwerk aan wandelpaden. Langs zee, door bossen, op bergen, door wijngaarden en schattige dorpjes. Geschikt voor wie een uitdagende wandelvakantie zoekt, maar ook voor wie af en toe een wandeltochtje wil maken. Voor één of meerdere dagen loop je over een van de GR (Grote Routepaden), GRP (streekgebonden Grote Routepaden) of GRT (grensoverschrijdende Grote Routepaden). Voor korte wandelingen kies je een PR, een lokaal pad.

Op pad met lange oren 
Gezinnen die met kinderen willen wandelen (of het nu een paar uur is of een paar dagen) kunnen op verschillende plekken op stap met een ezel, al dan niet met een gids.
Zo loop je in de Limousin een rondje om het meer van Vassivières met ‘les ânes de Vassivière’.
In het noordwesten van de Champagne-Ardennen trek je door bossen, langs rivieren en vestingsstadjes met ‘un-âne-en-Ardennes’ en in natuurpark de Vercors in de Drôme geniet je volop van de natuur met ‘Kiska Vercors’.
Handige site: Nationale Vereniging van Ezels en Trektochten.

De klant kan ook met andere viervoeters op pad. Zo is er ‘cani rando’ waarbij je met een lijn aan een sledehond vastzit, die je vooruit trekt. Het wandelen gaat zo een stuk eenvoudiger en dit is ook geschikt voor kinderen. Waar: o.a. in Auvergne, Jura, Drôme, Vogezen en Rhône-Alpes.

Wandelen door Corsica 

In het regionale natuurpark van Corsica is een netwerk van meer dan 1500 km aan paden aangelegd. Hierdoor kan je klant in elk seizoen de beschermde natuur en bijzondere landschappen ontdekken. Tijdens een wandeling over paden met kreupelhout door de bergen of langs de kust maak je kennis met een opmerkelijke flora en fauna.

Er worden op het eiland verschillende wandelingen aangeboden, van de meest bekende GR20 tot verschillende dagtochten.

De GR20, de parel van de Corsicaanse bergen, is een beroemd en sportief bergpad dat van noordwest naar zuidoost Corsica loopt. Over de hele tocht wordt gemiddeld zo’n 15 dagen gedaan. Wandelaars kunnen overnachten in trekkershutten in het regionale natuurpark van Corsica.

De ‘sentiers transversaux’ slingeren langs de bergen, boven de kreken, door bossen en dorpjes die in adembenemende landschappen liggen.
De wandelingen kunnen het hele jaar door gemaakt worden. Meer Corsicaanse wandeltochten vind je op de website van het Frans Bureau voor Toerisme.

 Wandelen in de regio Midi-Pyreneeën

Deze regio biedt 30.000km aan bewegwijzerde wandelpaden. Van een tocht door de bergen tot mooie wandelingen rondom de mooiste steden van Frankrijk, er is wandelplezier voor alle niveaux. Stap in de voetsporen van tempeliers of Katharen en ontdek het bijzondere culturele erfgoed. De GR10 loopt van de westkust naar de Middellandse Zee,w aarvan 470 km door de Midi-Pyreneeën.

Wandelen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur
In en rond Aix en Provence zijn veel wandelmogelijkheden, van een halve dag tot een korte vakantie. Kunstliefhebbers volgen een kunst- en architectroute op wijndomein Château la Coste. Nog meer wandelen door wijngaarden en ook nog wijnproeven kan op één van de grote domaines des Coteaux d’Aix en Provence.
Bijzonder is om in een halve dag een Cézanne wandeling te volgen, rond de berg Saint-Victoire.
Bij de Côte d’Azur denkt iedereen gelijk aan strand, maar wist je dat er ook een wandelnetwerk van maar liefst 6500 km loopt? Ontdek idyllische dorpjes met een eigen karakter in het achterland en in de bergen. Of ga op pad in het nationaal natuurpark de Mercantour en la Vallée des Merveilles. Ook langs de kust kan gewandeld worden, onder andere over het miljonairs schiereiland Cap Ferrat. Pure natuur vind je op de eilandengroep des Lérins.

Ook leuk: 

In de noordelijke regio Picardië is de baai van de Somme onderhevig aan de invloeden van eb en vloed. Leuk om te gaan wandelen in dit persoonlijke natuurpark!
Wil de klant rondwandelen in Parijs? op de Engelstalige versie van de Internetsite van het VVV Parijs staan diverse themawandelingen uitgezet.

bottom of page