top of page
Logo-2024_NL.png
STEDEN EN CULTUUR

Een glas rosé op een terrasje onder de platanen, een bezoek aan een wijnproeverij, een eeuwenoud kasteel verkennen of flaneren in de straatjes van een oude wijk… In de Franse steden is er altijd iets te ontdekken: leuke antiekzaken, hippe, chique of juist gastronomische restaurants en cafés, inspirerende musea, een verborgen tuin…

Lees meer over Franse steden op de site van het Frans Bureau voor Toerisme.

Een paar leuke steden:

Naar Lille reis je in 2u40 rechtstreeks met de Thalys vanaf Amsterdam. Bezoek de gezellige oude binnenstad met leuke winkels, het indrukwekkende Palais des Beaux Arts of het museum Hospice Comtesse.
Wereldberoemd is Lourdes aan de voet van de Pyreneeën. Deze belangrijkste bedevaartplaats is voor gelovigen en niet-gelovigen een must om naartoe te gaan.
Een zeer Nederlandse manier om de stad Toulouse in de regio Midi-Pyrenees te doorkruisen is per fiets langs de Garonne en het Canal du Midi. Fietsen huren kan voor een ‘petit prix’ bij Vélo-Station.

 Nantes is de geboorteplaats van Jules Verne en dat is goed te merken in Les Machines de l’Ile, een oude havenwijk vol met kunstzinnige uitvindingen. Ontdek de groene kant van de stad en fiets langs de Loire om 29 kunstwerken te bewonderen.
Dankzij de nieuwe rechtstreekse KLM-vlucht zit de klant zo in Montpellier. Een geliefde stad onder studenten vanwege de vele gezellige cafeetjes en pleinen in de stad, zoals het Place de la Comédie. Neem de door Christian Lacroix ontworpen tram richting het strand.

Lees meer over de Franse cultuur op de site van het Frans Bureau voor Toerisme.

BLOG BERICHTEN
bottom of page