top of page
Logo-2024_NL.png

Lekker op pad in de Bourgogne en Montagnes du Jura


Fietsen in de Bourgogne
Fietsen in de Bourgogne©Emilie Rolandez BFC Tourisme

De Franse regio Bourgogne-Franche-Comté bestaat uit 3 bestemmingen: de Bourgogne, de Montagnes du Jura (bergen in de Jura) en de Vosges du Sud (Zuidelijke Vogezen), allemaal op prettige afstand van Nederland. Natuur is hier de grote troef die je prima op de fiets of te voet ontdekt.


Dankzij een groot netwerk van veilige fietsroutes is dit een echte fietsregio, voor groot én klein, voor sportievelingen én levensgenieters. Het aantal kilometers bepaal je lekker zelf en onderweg is er genoeg te zien en te ontdekken want natuur en cultuur gaan er hand in hand. Ook op gastronomisch gebied valt er veel te genieten en te proeven!

Camping Roche d'Ully
Camping Roche d'Ully©Corinne Vasselet BFC Tourisme

Overnachten kan er prima op campings met boomhutten, woonwagens of waarom niet, huisjes met een eigen spa. Maar je kunt ook kiezen voor een fijn (spa) hotel****, een gezellige B&B of een gîte. De lokale partners helpen graag bij het samenstellen van programma’s op maat, voor zowel individuele vakantiegangers als (zakelijke) groepen.
In de speciaal samengestelde sales manual voor Nederlandse reisprofessionals lees je meer over de mogelijkheden die de partners kunnen bieden en vind je hun contactgegevens:©Alain Doire BFC Tourisme

Meer over de fijne en veilige fietsroutes Met de vele fietspaden en autovrije groene weggetjes kun je prima fietsen, op een gewone of een electrische fiets, langs kanalen en rivieren, midden tussen de wijngaarden of door het Jura gebergte. Het is een leuke manier om het landschap te ontdekken, in jouw eigen tempo, waarbij je onderweg gezellige dorpjes, interessante steden, kastelen, en niet te vergeten lekkere restaurants en wijnkelders passeert!


Of je nu een dagje lekker wilt fietsen of kiest voor een meerdaagse tocht, er zijn vijf belangrijke fietsroutes die door de regio lopen:


Jurrasic Vélotour: Lac de Bellefontaine et Lac des Morts©Julie Hann BFC Tourisme en de Grande Traversée van het Massief Centraal© Alain Doire BFC Tourisme

Jurassic Vélo Tours: fietsen langs het water Hoelang: 1000 km, met 26 routes. Waar fiets je: langs meren en watervallen, met meeer dan 100 bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, een handige app die je de weg wijst en elektrische fietsen beschikbaar voor ontspannen fietsplezier, kijk op www.jurassicvelotours.fr

De Tour de Bourgogne op de fiets® Hoelang: 5 fietsroutes (V51 en V51A), samen goed voor 800 km. Waar fiets je: door wijngaarden en langs kanalen, ideaal voor gezinnen, mede dankzij de kastelen en kindvriendelijke attracties onderweg.

[na onderweg graag rondje met ‘nieuw’ erin]

Nieuwe route La Voie des Vignes van 60 km van Beaune tot Dijon: je fiets over kleine weggetjes door wijngaarden en wijndorpjes.


La Voie Bleue, Moselle-Saône op de fiets Hoelang: 800 km, van Luxemburg tot Lyon. Waar fiets je: door prachtige landbouwgebieden en langs rivieren, voor alle leeftijden, met vele culturele en gastronomische stops onderweg in bijvoorbeeld Gray, Auxonne, Chalon-sur-Saône, Tournus en Mâcon.


De Grandes Traversées du Jura, oftwel de Grote Oversteek van de Jura

Hoelang: 415 km, een klassieker onder de mountainbike routes, die je in zijn geheel of etappes ontdekt.

Waar fiets je: van Mandeure in de Doubs tot Culoz in de Ain ontdek je hoe divers het Jura gebergte is.


De Grande Traversée van het Centraal Massief op de mountainbike Hoelang: 1400 km, deze route is in 2018 weer nieuw leven ingeblazen. Waar fiets je: door de bergen, gezellige dorpjes en om de meren van de Morvan. Wie wil, kan doorfietsen tot aan de Middellandse zee.Jurassic Vélotour©Emma Brossard BFC Tourisme


Wil je graag meer informatie over de Bourgogne en de Montagnes du Jura en fietsroutes? Bekijk dan dit document:


Meer informatie over de regio? Neem een kijkje op: Bourgogne: https://www.burgundy-tourism.com/ Montagnes du Jura: https://en.montagnes-du-jura.fr/ Of stuur een mail naar Véronique Beigenger: v.beigenger@bfctourisme.com Graag tot ziens in de Bourgogne en Montagnes du Jura!
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page