top of page
Logo-2024_NL.png
STRAND EN KUST

Zoeken jouw klanten verkoeling tijdens de zomer? Aan de Franse kust kunnen ze hun hart ophalen. Met meer dan 2000 kilometer kust hebben de Franse wateren alles in huis. Zwemmen, surfen, zeezeilen of lekker op het strand genieten van het uitzicht, alles is mogelijk.

Een paar mooie regio’s:

De kust van Normandië is o.a. bekend vanwege de indrukwekkende invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog. In het zuiden ligt de Mont-Saint-Michel, een prachtige abdij en baai geklasseerd als Werelderfgoedwonder. Na 10 jaar van herstelwerkzaamheden is zij weer in haar originele staat hersteld. Dat betekent dat bij hoogtij de baai volloopt en de abdij verandert in een eiland. De abdij is daarom autovrij gemaakt. Bezoekers parkeren de auto op het speciale parkeerterrein en bereiken de abdij te voet of per pendelbus via een brug.
De karakteristieke kust van Bretagne heeft stoere rotspartijen en kapen in zee, maar ook mooie inhammen en zandstranden. Voor deze ruige kust met authentieke vissersdorpjes liggen schitterende eilanden.

Tip! Schiereiland Crozon in Bretagne: een gloednieuw park met geschakelde woningen. Mooi gelegen op het schiereiland Crozon met z’n prachtige landschap, ruige rotskust, mooie zandstrand en de indrukwekkende jachthaven waar in het hoogseizoen wekelijks concerten worden gegeven.

De Atlantische Loirestreek ten zuiden van Bretagne heeft een 450 kilometer lange kustlijn. Heerlijke zandstranden en gezellige badplaatsen vindt je klant zowel in het departement Vendée als het departement Loire-Atlantique.

De Poitou-Charentes mag zich met recht zonnekust noemen, dankzij het grote aantal zon-uren en de warme golfstroom die langs deze kust voert. Deze streek heeft brede zandstranden, unieke badplaatsen en schitterende oesterbanken.

Tip! Bezoek de eilanden Ile de Ré en Ile d’Oléron voor de kust van de Charente-Maritime, beiden zijn met een tolbrug bereikbaar. Op Ile de Ré vindt de klant rust en idyllische witte huisjes. Ile d’Oléron is een aanrader voor gezinnen met de talloze haventjes en gezellige dorpjes. Op beide eilanden kan er goed gefietst worden!
In de regio Aquitaine hebben de brede zandstranden van de Gironde en Les Landes een ander karakter dan de stoere kust van Baskenland met de Pyreneeën op de achtergrond. Deze regio waar de hoogste duin van Europa is gelegen is o.a. uitstekend geschikt voor fietsvakanties en beschikt ook over binnenmeren aan de kust.

Kijk voor meer informatie op de themasite van het Frans Bureau voor Toerisme.

BLOG BERICHTEN
bottom of page