top of page
Logo-2024_NL.png
PAYS DE LA LOIRE

De Pays de la Loire ligt aan de westkust van Frankrijk. Met de auto rijdt je klant vanuit Nederland in één dag naar deze regio.

 

In de departementen Vendée en de Loire-Atlantique liggen prachtige zandstranden. Met afwisselend schattige vissersdorpjes en badplaatsen, waar veel watersportmogelijkheden zijn.

Volg één van de vele rivieren die de regio rijk is zoals Loir, Sarthe of de Mayenne. Het gebied rond de Loire rivier staat op werelderfgoedlijst en is omgeven door Renaissancekastelen.

Wandelen is een aanrader in het zilte waterlandschap van Guérande, het eiland Nourmoutier en de Brière. Veel cultureel erfgoed vindt je klant in bijzondere steden als Le Mans, Saumur, Angers, Nantes, St. Nazaire, Tours en Laval.

Vele watersportactiviteiten in o.a. La Baule, St Gilles-Croix-de-Vie, les Sables-d’Olonne, Ile d’ Yeu

Rivier toerisme langs de Mayenne, één van Europa’s prachtigste rivieren.

Leuk voor fietsliefhebbers: de route Loire à vélo is goed voor 400 km fietsplezier tussen Tours en Angers over goed aangegeven en aangelegde fietspaden. Onderweg volop natuur en kastelen. Ook fietsen op de aangelegde paden langs de kust en op de eilanden is een must. Fiets bijvoorbeeld de Vélocéan of een stuk van de Vélodyssée. Ook leuk is om te fietsen op Ile de Yeu of Ile de Noirmoutier. 

Favoriete tips

In deze regio bevindt zich het grootste Botanische Park van Europa,Terra Botanica. Het park ligt vlakbij Angers en biedt naast veel planten ook ludieke en educatieve activiteiten.

In het themapark Le Puy du Fou, in de Vendée, komt je klant terecht in de Franse geschiedenis.

La Nuit des Chimères: In juli en augustus kun je van dinsdag t/m zaterdag elke avond een wandeling door Le Mans maken waarbij de geschiedenis van Le Mans letterlijk wordt uitgelicht op de gebouwen.

Aparte bezoeken: de zoutpannen van Noirmoutier. De Troglodietenwoningen of -restaurants: woningen onder de grond of uitgegraven in een heuvel. Mooiste voorbeelden in de omgeving van Doué-la-Fontaine, zoals in Louresse-Rochemenier. Of langs de oevers van de Loire tussen Saumur en Montsoreau.

De stad Nantes is een leuke stad om te bezoeken met kinderen: stap er in de wereld van Jules Verne met de Machines de l’île, de zee carroussel, de grote olifant, het nest, de LU toren en het museum gewijd aan de uitvinder. Of bezoek het kasteel van de hertogen van Bretagne, maak een tochtje met een boot of wandel langs de imposanten kunstwerken langs de rivier.

Andere leuke uitstapjes voor het hele gezin zijn de Escal’Atlantic (een transatlantisch cruiseschip) in Saint-Nazaire, de Arche de la Nature (natuurpark) net buiten Le Mans, het Océarium in Croisic (enorm aquarium) of de Planète sauvage (4 dieren/wildparken ineen) in Port-Saint-Père.

BLOG BERICHTEN
bottom of page