top of page
Logo-2024_NL.png

7 goede redenen voor een bezoek aan Frankrijk in 2019

Bijgewerkt op: 13 mei 2019


Het is altijd een goed moment om naar Frankrijk te gaan. Maar dat geldt zeker voor 2019. Dit jaar staat bol van de grote sportieve, culturele en gastronomische evenementen. Genoeg redenen voor een onvergetelijk bezoek aan verschillende Franse regio’s. Laat je klanten vast in de stemming komen met dit korte overzicht. 1. FIFA-wereldkampioenschap voor vrouwen

Na alle golfwedstrijden is het nu de beurt aan voetbal. De Ryder Cup is nog maar net achter de rug (het gejuich van de toeschouwers klinkt nog na op de greens van de Golf National van Guyancourt en Yvelines) of Frankrijk is alweer gastland van het FIFA WK voetbal voor vrouwen van 7 juni tot en met 7 juli 2019. Vanuit de hele wereld reizen teams af naar Frankrijk. Wat is nu mooier dan ze aan te moedigen tijdens één van de wedstrijden die door negen gaststeden in heel Frankrijk georganiseerd worden? En heb je aansluitend nog vrij, dan kun je in een ruk door naar de Tour de France (6 tot en met 28 juli) en de Formule 1 Grand Prix in Le Castellet (21 tot en met 23 juni). Het belooft een sportieve zomer te worden.


2. ‘500 jaar RenaissanceS’ in de Loirevallei

De sterfdag van Leonardo da Vinci in Le Clos Lucé in Amboise, de geboorte van Marie de Médicis en de eerste steenlegging van het kasteel van Chambord. In 2019 is dit alles precies 500 jaar geleden en dat moet gevierd worden. Het gehele jaar door organiseert de Loirevallei tal van evenementen. Dit is dus hét moment om de schatten van deze regio (opnieuw) te ontdekken. Welke dat zijn? Drie locaties die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan (de kathedralen van Bourges en Chartres, en de Loirevallei), 6 steden vol historie en kunst, 65 musea, 70 parken en tuinen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.


3. Eldorado in Lille en de Collection Pinault in Parijs

In Lille zie je dit jaar overal kunst op straat ter gelegenheid van Eldorado, het thema van de vijfde editie van Lille3000. Op het programma staan exposities op markante locaties in de stad, gigantische installaties in de openlucht en voorstellingen rondom het thema van verloren paradijzen. Mis ook niet de tentoonstelling van de Collection Pinault, die neerstrijkt in de Bourse de Commerce in hartje Parijs. Het is één van de culturele hoogtepunten van 2019. En dan hebben we nog niet eens de evenementen genoemd waar elk jaar reikhalzend naar wordt uitgekeken en die telkens weer weten te verrassen, zoals de kunstbeurs FIAC en de Nuit Blanche in Parijs tot cultureel festival Le Voyage à Nantes.


4. 75e herdenking van de invasie in Normandië

Frankrijk viert de vrijheid dit jaar nog uitbundiger dan ooit. Ter nagedachtenis aan 6 juni 1944, de dag waarop de geallieerden Normandië binnenvielen, is er ter gelegenheid van de internationale herdenkingsbijeenkomsten van alles te doen en te zien: een gigantische vuurwerkshow, een grote picknick op het strand van Omaha Beach, parachutesprongen van honderden militairen boven Sainte-Mère-Eglise en bevrijdingsfeesten. Dit is slechts een greep uit de vele evenementen op het programma van de 75e herdenking van de Invasie en de Slag om Normandië. Broederschap overheerst ter nagedachtenis aan de soldaten die sneuvelden tijdens de bevrijding van Frankrijk.5. Goût de France en de Cité internationale de la Gastronomie

Dit najaar kun je naar het gloednieuwe Cité internationale de la Gastronomie in Lyon in het magnifieke Grand-Hôtel Dieu. Een culinair walhalla voor levensgenieters en een goede reden voor een bezoek aan de stad die gastronomie van oudsher tot levenswijze heeft verheven. Gastronomie is een uiterst serieuze zaak voor Frankrijk en haar bewoners. Vanaf maart vindt wereldwijd het jaarlijks terugkerende evenement Goût de France plaats ter ere van de Franse keuken. Voor deze gelegenheid schotelen de deelnemende chef-koks je de heerlijkste Franse gerechten voor. Maar zeg nou zelf, in Frankrijk geniet je toch het gehele jaar door van la bonne cuisine.


6. Laat je meevoeren: de Armada van Rouen

Frankrijk heeft een kustlijn van bijna 6000 kilometer, en maar liefst 18.000 kilometer wanneer je de overzeese gebieden daarbij optelt. Niet gek dus dat de zee de Fransen intrigeert. Het bewijs daarvan is de Armada van de vrijheid, die om de vijf jaar in Rouen in Normandië plaatsvindt en de meest bijzondere zeilschepen en oude scheepstuigages uit de hele wereld bijeenbrengt. Op de kades hangt een unieke maritieme sfeer. Of je nu iets met schepen hebt of niet, dit evenement mag je onder geen beding missen. In 2019 speelt de zee ook de hoofdrol in twee grote exposities: in ‘Océans’ in het Museum National d’Histoire Naturelle in Parijs vanaf april, en in ‘La Mer XXL’ in Nantes vanaf juni. Ruik je de zee al?


7. Modestad Parijs

De modewereld is voortdurend bezig zichzelf opnieuw uit te vinden en Parijs is de plek waar het gebeurt. Galeries Lafayette bereidt zich voor op de opening van een nieuwe winkel op de Champs-Elysées in maart. Het merk belooft ons een innovatief concept waarin klanten begeleiding krijgen van persoonlijke stylisten in een spectaculaire setting. De modewereld leeft voornamelijk op het ritme van de Fashion Weeks, die gedurende het jaar de kalender van Parijs markeren wat betreft haute couture, dames- en herenmode tot de collecties van het seizoen. Tijdens deze weken bepaalt de mode nog meer dan anders het Parijse straatbeeld.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page