top of page
Logo-2024_NL.png
FIETSVAKANTIES

Frankrijk is een uitstekende bestemming om per fiets te ontdekken. Zowel voor de sportieve als voor de meer recreatieve fietser zijn er volop mogelijkheden. Bovendien zijn er de laatste jaren steeds meer faciliteiten en fietspaden aangelegd. Zo zijn er de véloroutes en voies vertes, autovrije fietspaden met bewegwijzering midden door de natuur, langs kanalen, over oude spoorwegen en (jaag)paden. Inmiddels is er een indrukwekkend netwerk van routes ontstaan in alle regio’s van Frankrijk. De véloroutes verbinden de grote steden van elke regio. Ze worden duidelijk aangegeven, zijn beveiligd en lopen vaak door de mooiste landschappen. Ook de elektrische fietsen duiken overal op, vooral in de bergen is dit een aantrekkelijke optie.

 

Op zoek naar een uitdaging net over de grens? In de Franse Ardennen zijn twee mountainbikecentra waar uitdagende routes zijn uitgestippeld.
Dankzij de opkomst van e-bikes is fietsen voor iedereen toegankelijk in de Savoie Mont Blanc. naast de vele bergetappes zijn er ook eenvoudige routes door wijngaarden en langs meren, ideaal voor een gezinsuitstapje.
In Bourgondië kun je heerlijk fietsen door de wijngaarden, maar voor gezinnen is het ook leuk om eens over een oude spoorlijn te fietsen met Cyclorails, Vélorails of de Rosalies. Met zijn allen zit je in de ‘fietskar’ die over het oude spoor rolt.

 

Lange-afstand fietsroutes door Frankrijk 
Fietsen langs de Loire. Een route van 800 kilometer die vanaf twee kanten gereden kan worden, genaamd Loire à vélo.
Vertel je klant over de Euroveloroute in de Franche-comté. Een Europees project dat is uitgezet op 2400 kilometer, waarvan 1400 in Frankrijk en 187 in Franche-comté.
De Vélodysée: 1200 kilometer fietsplezier. Hij start in Roscoff in Bretagne en loopt naar het zuiden naar Hendaye in de Aquitaine, langs de Atlantische kust.
Fiets nu van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee over de nieuwe route ‘Canal des 2 mers’. In totaal fiets je over afstand van 500 kilometer over groene fietspaden, jaagpaden en rustige wegen. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes.
Ook erg mooi: de Tour de Manche. Deze route verbindt Zuid-Engeland met Frankrijk, over 1200 km. Het gedeelte in Frankrijk loopt door Normandië en Bretagne.

 

Op de fiets door de Provence 
Heb je een vakantieganger die de Mont Ventoux liever aan de échte sportievelingen overlaat, vertel dan over de Vaucluse. Liefhebbers van natuur genieten van de eindeloze stille weggetjes.
Tientallen fietsroutes leiden door wijngaarden en over lokale wegen met zeer weinig verkeer. Je klant komt langs bekende plekken zoals het stadje Vaison la Romaine, de wijngaarden van Enclave des Papes en Châteauneuf du Pape, of het massief les Dentelles de Montmirail.
Langs alle routes hebben 210 hotels, B&B’s, wijnkelders, restaurants en fietsverhuurders zich aangesloten bij het label ‘accueil vélo’. Zij doen er alles aan om het de reizigers zo prettig mogelijk te maken.

Meer informatie: 
Kijk voor meer informatie op de themasite ‘fietsen’ van het Frans Bureau van Toerisme. Ook de site van France Vélo Tourisme is super handig!

BLOG BERICHTEN
bottom of page