top of page
Logo-2024_NL.png
CORSICA

Corsica is het ‘Ile de Beauté’ (eiland van de schoonheid) met contrasterende kleuren. Blauw als de oneindige zee, donkergroen als de Corsicaanse den, okerkleurig als de Genuese torens en rood als de ‘calanques’, de rotsige baaien.

Dit eiland in de Middellandse Zee bestaat voor een groot deel uit het Parc Naturel Régional de Corse. De bergen hebben de hoogte van de Monte Cinto (2.710 m). De westkust is grillig, met rotspartijen en zandstanden en aan de oostkust van het eiland vindt je klant brede zandstanden.

Ook vindt je klant kreken met turkooisgroen water, stranden van wit zand en olijf- en sinaasappelbomen langs de wegen. Kerken en Genuaanse torens vormen een historisch erfgoed waar Napoleon, de beroemdste nazaat van het eiland, zijn sporen heeft achtergelaten.

Vakantie-ideeën

Op Corsica heerst een mediterraan klimaat met warme droge zomers en zachte winters. Mei, juni en september zijn de beste maanden om te wandelen. Van juni t/m september is het een aangenaam eiland voor een strandvakantie.

Over wandelpad GR20 bereiken trekkers via de schitterende Gorges de la Restonica de stad Corté.

Op Corsica vindt je klant vele markten met ambachtelijk bereide delicatessen en kunst.

Langs de authentieke routes als Centru di Corsica, Castagniccia, I Trè Vaddi, Taravu, Costa Serena, Sud Corse, Balagna, Valineu Rocca Sartinesi is het prachtig om te wandelen of fietsen.

Favoriete tips

Bezoek historische plaatsen zoals de middeleeuwse stad Bonifacio, de historische hoofdstad Corté, de stad in barok stijl Bastia of de badplaatsen Calvi en Porto Vecchio.

Muziekliefhebber? Bezoek dan Calvi in juni voor het jaarlijkse Calvi Jazz Festival. Of het Calvi on the rocks begin juli: hippe dancemuziek en digitale muziek op het witte zandstrand.

Het azuurblauwe water nodigt uit tot tal van watersporten zoals zeilen, duiken, surfen, kite-surfen, stand up peddle en wakeboarden. In het binnenland zijn 1375 waterwegen, waaronder 80 rivieren en bergstromen. Goed voor kanoën, kayakken, rafting en zwemmen. Of voor dare-devils: canyoning.

Een aanrader is de stad Ajaccio, geboorteplaats van Napoleon, met een beschermde baai en wandelmogelijkheden naar de prachtige ‘calanches’ (rode rotsen) van Piana en Porto.

In Porto-Vecchio vind je de mooiste stranden en het berggebied l’Alta Rocca

Voor meer informatie:

https://www.visit-corsica.com/en (Engelstalige versie), http://www.visit-corsica.com/dut (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje

BLOG BERICHTEN

© Atout France/PHOVOIR

bottom of page