top of page
Logo-2024_NL.png
NORMANIDE

Vanaf Le Tréport tot aan Mont-Saint-Michel (werelderfgoedlijst UNESCO) biedt Normandië de toerist een gevarieerd kustlandschap. Kliffen en goudkleurige zandstranden wisselen elkaar af langs ruim 600 km kustlijn.

De kust is zeker het meest levendige en het meest bezochte deel van Normandië. Maar het normandische platteland is ook enorm aantrekkelijk; met zijn lichtgekleurde velden, glooiende heggenlandschap en beuken- en dennenbossen. Kleine dorpjes, holle wegen en heldere riviertjes zijn rustgevend en nodigen uit tot het ontdekken van een eenvoudige en onbedorven natuur. Ook mooi zijn de appelboomgaarden in Calvados.

Vakantie-ideeën

Normandië is de streek van de beroemde Camembert, de appels en de cider. Bezoek eens een proeverij of kaasmakerij.

Bezoek tijdens laagwater een oesterpark met paard en wagen.

De vele musea en plekken die herinneren aan de WO II zijn indrukwekkend. Breng een bezoek aan de invasie stranden, het Mémorial in Caen (het museum voor vrede), het D-Day Museum en het Musée Mémorail d’Omaha Beach.

De abdijen, de haventjes en de vakwerkhuizen volgen elkaar op van Deauville tot de rotskust van Etretat.

In Giverny vindt je klant prachtige tuinen, tegenover het woonhuis en de werkplaats van Claude Monet . In de watertuin, met de waterlelies en Japanse boogbrug, leeft de magie verder die de schilder wist te inspireren.

De prachtige abdij Mont-Saint-Michel en haar baai vinden hun oorspronkelijke maritieme karakter terug na 10 jaar van werkzaamheden. Bij springtij wordt de Mont-Saint-Michel voortaan weer een eiland. Op het vasteland zijn op 2,5 km afstand van de Mont-Saint-Michel, nieuwe parkeerplaatsen aangelegd met een bezoekerscentrum. Vanaf daar rijden er gratis shuttlebussen tot 400 meter voor het imposante bouwwerk. Maar de klant kan ook het wandelpad kiezen en middels de nieuwe voetbrug de abdij betreden.

Het tapijtenmuseum in Bayeux heeft het hele jaar door verschillende tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen.

Paardenliefhebbers kunnen zien wat het grote, gespierde Percheron-paard allemaal kan op de Ferme du cheval de trait de trekpaardenboerderij in Juvigny-sous-Andaines.

Voor meer informatie:

www.normadie-tourisme.fr (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

BLOG BERICHTEN
bottom of page