top of page
Logo-2024_NL.jpg

#Naturally Normandy - The place to meet

Bijgewerkt op: 3 nov. 2021


Ontdek de nieuwste en meest bijzondere MICE mogelijkheden in Normandië tijdens onze virtuele netwerkbijeenkomst #NaturallyNormandy - The place to meet.

Op 22 april 2021 zaten 15 vertegenwoordigers uit de regio klaar achter hun computer om MICE specialisten te ontmoeten en één op één met elkaar te spreken. Onder hen de VVV's van de regio, departementen en enkele steden, convention bureaus, bijzondere locaties en accommodatieverschaffers. Zij vertelden alles over de MICE mogelijkheden in de regio, tips voor bijzondere locaties, mooie charme hotels, ludieke activiteiten voor incentives en programma's op maat.

De regio is ideaal voor een MICE trip niet te ver van Nederland, want zowel met de de trein (met een eenvoudige overstap in Parijs) als met de auto is het goed te bereizen.


Heb je deze bijeenkomst gemist en wil je toch graag meer informatie over wat deze partners kunnen bieden? Of wil je even een indruk van enkele bijzondere accommodaties, activiteiten voor een MICE trip of event? Bekijk dan hieronder het overzicht met meer informatie per partner, het document met contactpersonen en bekijk de korte presentatie van MICE in Normandië terug die voorafgaand aan de netwerkbijeenkomst plaats vond:


CONTACTPERSONEN


Contactpersonen Normandie oktober 2021
.pdf
Download PDF • 254KB


KORTE PRESENTATIE TERUGKIJKEN VAN NORMANDIË Bekijk de korte presentatie van MICE in Normandië en haar partners die voorafgaand aan de netwerkbijeenkomst plaats vond: introductie Normandië en partners als MICE bestemming


OVERZICHT VAN DE FRANSE PARTNERS UIT NORMANDIË

1 Eure Tourisme

Op een uurtje van Parijs en de Normandische zandstranden heb je in departement de Eure het gevoel er even helemaal uit te zijn. Hier doe je volop onvergetelijke ervaringen op. Geniet van een verblijf in één van de charme accommodaties en van de erkende lokale keuken. Dat klinkt bijna als vakantie maar dan in een professionele setting.

Voor meer informatie: Eure Tourisme


2 Team Active

Team Active is gespecialiseerd in team building en incentive uitjes, organisator van evenementen op maat overal waar ze in Europa zitten.

De meest uiteenlopende activiteiten zijn mogelijk, zoals: een rallye over een toeristische route met oldtimers, een olympiade ‘de avonturiers van Anahita’, een mud day bootcamp, of escape stad, ecologische of maatschappelijke activiteiten, motorsporten (karten, buggy, quad, Segway, zodiac..), watersporten (rafting, kanoën…) en thema avonden (beach party, casino royale…)

Voor meer informatie: Team Active


3 Agence Détour & Découverte

DMC Détour & Découvert is specialiseerd in het organiseren van MICE-activiteiten op maat in Normandië en de Baai van de Mont-Saint-Michel. Met diverse ‘à la carte’ services voor een echte Franse ‘art de vivre’ beleving. Van het concept tot de uitvoering worden team building uitjes, incentive reizen, seminars, conferenties en prestigieuze avonden tot in de puntjes verzorgd.

Voor meer informatie: Agence Détour & Découverte


4 Normandy Meetings & Events

Normandië geniet van een gunstige ligging aan zee met een bijzonder binnenland, waar vele beroemde bezienswaardigheden te vinden zijn zoals de Mont-Saint-Michel, de invasiestranden uit WOII, het tapijtenmuseum in Bayeux en het huis van Monet met de tuinen van Giverny. Andere voordelen zijn dat de regio een innoverende economie kent en dat de mensen er altijd vriendelijk zijn gebleven.

Normandië heeft bovendien alles in huis voor geslaagde zakelijke evenementen of seminars: een geweldige infrastructuur, een bijzonder erfgoed, bruisende cultuur en mooie natuur en vele ervaren professionals die er voor zullen zorgen dat het aan niets ontbreekt.

Voor meer informatie: Normandy Meetings & Events UK


5 Calvados Expérience

Calvados Père Magloire l’Experience is gevestigd op de plaats van de oudste en beroemdste distilleerderij van Frankrijk. Het is een bezoekersattractie van wereldklasse die zowel de individuele bezoeker als groepen onderdompelt in een zintuiglijke rondleiding door de

door de eeuwen heen, van de Vikingen tot nu. Bezoekers ontdekken en zijn getuige van het mysterie dat appels in Calvados verandert, van de boomgaarden in de regio tot het succes van Calvados over de hele wereld.

Voor meer informatie: Calvados Expérience


6 Château La Chenevière

Château La Chenevière is een 5-sterren hotel dat deel uitmaakt van groep Small Luxury Hotels of the World. Het ligt tussen het pittoreske Bayeux en de beroemde invasie stranden uit de tweede Wereldoorlog. Het 18e eeuwse landhuis telt 29 kamers omgeven door een tuin van 2 hectare met eeuwenoude bomen, een verwarmd buitenzwembad en een permacultuur moestuin. Het geoogste fruit en de groente worden gebruikt voor de twee restaurants: Le Botaniste een fine-dining restaurant en de bistro Le Petit Jardin.

Voor meer informatie: Château La Chenevière


7 Resort Barrière Deauville

Het Resort Barrière de Deauville bestaat uit drie 4-en 5-sterren hotels, waarvan er twee aan het strand liggen(Hôtel Le Royal***** en Hôtel Le Normandy*****) recht tegenover het internationale conferentie centrum. Het Hôtel Barrière l’Hôtel du Golf **** ligt in de heuvels naast de gelijknamige golfbaan ‘Golf Barrière Deauville’. Voor meer informatie: Resort Barrière Deauville


8 Manoir de Surville Midden in de Normandië op zo'n 100 km van Parijs vind je het Manoir de Surville, een elegant 4-sterrren hotel met 11 comfortabele kamers. Chef-kok Jordan nodigt je uit voor zijn gastronomische lunches en diners in zijn restaurant. Hij weet van verse producten van de markt een creatief feest op je bord te maken. Er is ruimte voor seminars en in de omgeving zijn genoeg activiteiten voor een teambuilding te vinden. Voor meer informatie: Manoir de Surville


9 Les Cures Marines Trouville

Het 5-sterren hotel Les Cures Marines Trouville – Hôtel Thalasso & Spa – MGallery Hotel Collection biedt alle comfort voor een verblijf met seminar. Veel licht en design, een Michelin sterren restaurant, een brasserie, een bar, een panoramisch terras met zeezicht en niet te vergeten de wellness behandelingen in de Thalassa Sea & Spa (specialist in spabehandelingen in combinatie met zeewater), allemaal ingrediënten voor een onvergetelijk zakelijk event, waarbij welzijn centraal staat. Je hebt de keuze uit een kant-en-klare programma’s, maar een programma op maat wordt ook met liefde samengesteld. Immers persoonlijke service staat bij ons hoog in het vaandel.

Voor meer informatie: Les Cures Marines Trouville


10 Le Donjon - Le Domaine Saint-Clair Vlakbij Etretat en de indrukwekkende kliffen, geeft Omar Abodib met zijn team invulling aan een unieke visie op hospitality. Elk van de 25 kamers vertelt zijn eigen verhaal over het indrukwekkende verleden van het 3-sterren Le Donjon – Domaine Saint Clair. Hier voelen gasten zich echt thuis en worden culinair in de watten gelegd in het Michelin-sterrenrestaurant van chefkok Gabin Bouguet. Hij schotelt kleurrijke gerechten voor met verse producten, vooral uit zee. In de Bistrot du Donjon geniet de gast dan weer van een authentieke gulle keuken. Bijkomen na een seminar kan er in de massage ruimte of bij het verwarmd buitenzwembad. De ideale setting voor een seminar, zakelijk diner of privé event, waarbij gedeeltelijke en complete privatisering tot de mogelijkheden behoren. Voor meer informatie: Le Donjon - Le Domaine Saint-Clair


11 Les Manoirs des Portes de Deauville

Op zoek naar authenticiteit, comfort en rust? In het indrukwekkende 16e eeuwse Normandische landhuis Les Manoirs des Portes de Deauville, stap je in een oase van rust en natuur op slechts 2 uurtjes van Parijs. Het 4-sterren tellende etablissement is als historisch monument geklasseerd en biedt 27 comfortabele kamers en enkele cottages. Ontspannen kan in het verwarmde buitenzwembad. Het hotel biedt zowel kant-en-klare zakelijke evenementen als maatwerk tot 30 personen met een ruime keuze uit inspirerende opties.


12 La Collection Saint-Siméon Honfleur

Interesse om een zakelijke bijeenkomst of event te organiseren in het pittoreske Honfleur? La Collection Saint-Siméon biedt er maar liefst drie hotels met vier restaurants en een heerlijke spa (die heropent in de lente van 2022) voor exclusieve en privé events, op slechts twee uurtjes van Parijs. Voor meer informatie: La Collection Saint-Siméon Honfleur


13 Rouen Normandy Tourism& Congress

Rouen Metropolis, vlakbij Parijs, kent een bijzonder cultureel en natuurlijk erfgoed. Hier wordt de art of living gecombineerd met de modernste technologische hoogstandjes. Pluspunten zijn de vriendelijke bewoners, de professionaliteit van de toeristische sector en de moderne en uitstekende faciliteiten op bijzondere locaties, met een meeting capaciteit tot 6000 personen.

Voor meer informatie: Rouen Normandy Tourism& Congress


14 Convention Bureau Le Havre Etretat

Ook op 2 uurtjes van Parijs zit je middenin Le Havre, een moderne en originele zakelijke bestemming. Het is goed bereikbaar met vele faciliteiten in het centrum, waar je met gemak events host tot 2100 mensen. Naast een haven vind je hier ook strand.

Voor meer informatie: Convention Bureau Le Havre Etretat


15 Tourist Office of Dieppe Normandy

Het VVV van Dieppe adviseert en organiseert diverse groepsuitjes met uitstekende faciliteiten in de omgeving variërend van outdoor activiteiten tot bezienswaardigheden en cultureel erfgoed.

Zij helpen ook bij het opzetten van grotere projecten als seminars of vergaderingen, want dit is echt de favoriete plek voor zakelijke verblijven met seminars.

Voor meer informatie: Tourist Office of Dieppe Normandy


MEER INFORMATIE OVER MICE IN NORMANDIË:



Photocredits: Stand up paddle Etretat en fatbike Omaha Beach @ Thib's Prod-LumièresMarinesProd, Hotel Le Normandy Barrière©Groupe Barrière

0 opmerkingen
bottom of page