top of page
Logo-2024_NL.png
PROVENCE-ALPES-CÔTES-D'AZUR

De Provence-Alpes-Côte d’Azur is een gebied met vele gezichten. De steden, rijk aan kunst en geschiedenis, de Alpen en in het Zuiden de prachtige kust. De historische en religieuze plaatsen, de musea en de kastelen geven de Provence-Alpes-Côte d’Azur een culturele dimensie.

 

De weg van de Hoge Alpen loopt van Briançon via het meer van Serre-Ponçon en de Gorges du Verdon. De Lubéron en de lavendelvelden, aan de andere zijde van de Mont Ventoux, lopen tot aan de zee, de kreken, Saint-Tropez en de Iles du Levant.

Klimmers en bergwandelaars kunnen hun hart ophalen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Bijvoorbeeld in de Verdon, met wel 933 paden of in de valleien van Buoux in Luberon. Probeer ook eens de via ferrata, klimmen over ijzers.

De regio telt vele recreatieparken, variërend van avonturen- en indianenparken tot pret- en dierenparken.

De diverse watervallen, gorges en canyons zorgen voor een breed aanbod van watersporten, van canyoning, rafting, hydrospeed, tot kanoën en kayakken.

In de Provence zijn vele fietsmogelijkheden. Zo is er tussen Cavaillon, Forcalquier en Manosque een fietsroute uitgezet door het Natuurpark van de Luberon. Langs de gehele lengte van deze route biedt ‘Vélo Loisirs en Luberon’ de nodige service: fietsverhuur, bagagevervoer, pick-nicks en accommodaties. Op het eiland Ile de Porquerolles kan je klant in alle rust fietsen en wandelen, daar is bijna geen gemotoriseerd verkeer. Wat sportiever is het stuk van de Mont Ventoux tot de Col du Galibier, de beroemde bergen uit de tour. In de omgeving van Arles volgt eerst een stukje de pelgrimsroute naar Compostella om vervolgens de mooiste landschappen van de Camarque te laten zien. Met routes voor iedereen, alle leeftijden en alle niveaus.

Jouw klant vindt veel natuurschoon in de Provence. Bijvoorbeeld in de Nationale Natuurparken zoals Ecrins, Queyras, Camargue, Verdon, Luberon, Port-Cros en Mercantour. Heel mooi is ook de Calanques, een kalkrotskust tussen Marseille en Cassis.

Het Festival van Avignon is jaarlijks een grote happening en vindt in juli plaats. Bezoek er gelijk het indrukwekkende Pauzenpaleis.

Spring zelf achter het fornuis in de Vaucluse en volg een kookles.

Maak tochten met de auto, fiets of benenwagen volgens een thema: de lavendelroute, de Cézanne route, route des Grandes Alpes, de Napoleon route, de oliemolenroute, de zonnewijzer route en de wijn- en fruit route.

Marseille kent meer dan 2500 jaar geschiedenis en heeft op cultureel gebied nooit stilgezeten. Klim naar de basiliek Notre-Dame-de-la Garde of breng een bezoekje aan het nieuwe Mucem museum. In de oude haven geniet je van een echte vissoep.

Ook de geboorteplaats van Cézanne, Aix-en-Provence, is een gezellige stad, met veel cultuur en mogelijkheden voor (sportieve) uitstapjes in de omliggende dorpjes.

RIVIERA CÔTE D'AZUR

Riviera Côte d’Azur is vooral bekend vanwege haar stranden en badplaatsen met internationale allure, de vele culturele evenementen, uitstekende 5 sterren hotels en restaurants. Bekende steden die synoniem stsaan voor zon, het goede leven en heerlijk eten zijn Antibes, Grasse, Nice, Vence, Cannes, Menton, Saint-Paul en Saint-Jean-Cap-Ferrat.

Maar de natuur in het achterland is net zo indrukwekkend. Het Parc National du Mercantour, de 15 departementale natuurparken, het regionale natuurpark Préalpes d’Azur en de Vallée des Merveilles bieden genoeg vermaak voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Grasse is de wereldhoofdstad van de parfum. Bezoek er de bekende parfummakers Fragonard, Galimard of Molinard.

Aan de voet van de Alpentoppen van de Vallée des Merveilles en de Mercantour vindt je klant de historische stadjes Biot en Vallauris. Daar beoefenen de inwoners nog steeds handwerk uit het verleden, waaronder glasblazen en keramiek.

Je klant kan in de Côte d`Azur deelnemen aan leuke activiteiten, zoals kooklessen, een cursus parfum maken of een schilderscursus.

Klanten met kinderen kunnen in Marineland in Antibes een dag genieten én leren van zeedieren: dolfijnen, haaien, orka’s en veel tropische vissen.

Met 21 golfbanen dicht bij elkaar is de Côte d’Azur een prima golfbestemming. En bovendien voordelig met diverse golfpassen.

Vertel je klant over National Parc du Mercantour. Dit park herbergt marmotten, gemzen en wolven, maar ook 30.000 grotschilderingen uit de oudheid.

Adviseer de klant vooral ook het achterland van de kust te bezoeken met haar prachtige dorpjes zoals St Paul de Vence, Grasse, Peillon.

Breng in Antibes Juan Les Pins een bezoek aan de kleurrijke markt en het Picasso Museum.

Bezoek de Lérins eilanden of maak een tocht op zee met een onderwaterzicht boot.

Jaarlijks vindt het wereldberoemde filmfestival van Cannes plaats in mei.

Met de schildersroute ontdekt je klant de artistieke rijkdom van de Côte d’Azur. Bezoek de musea of neem een kijkje in huizen waar kunstenaars vroeger leefden.

Bezoek Nice op de Segway met de City Segway Tours Nice. Een gids leidt je 3 uur rond over o.a. de Promenade des Anglais, de heuvel van het château, de oude haven en het oude centrum.

Voordeel voor de klant met de French Riviera Pass. Een pas die je voor1,2 of 3 dagen kunt kopen en waarmee je dan zowel in Nice als in de omgeving gratis toegang hebt tot vele musea, bezienswaardigheden etc:  http://en.nicetourisme.com/the-french-riviera-pass

 

Voor meer informatie:

www.tourismepaca.fr of neem hier of hier een kijkje.

www.frenchriviera-tourism.com (Engelstalige versie)

BLOG BERICHTEN
bottom of page