top of page
Logo-2024_NL.jpg

Vakantiebeurs 2024: Provence - Alpes - Côte d'Azur

Bijgewerkt op: 9 jan.

Ook dit jaar zal de prachtige regio Provence-Alpes-Côte d'Azur weer aanwezig zijn op de Vakantiebeurs van woensdag 10 t/m zondag 14 januari 2024 op 08.C066.

De vakdag vindt plaats op woensdag 10 januari waarbij reisprofessionals deze wereldberoemde regio kunnen (her)ontdekken.


Kom langs en laat je inspireren door de veelzijdigheid die de regio te bieden heeft. De Provence-Alpes-Côte d’Azur en haar aanwezige partners praten je graag bij over de ontwikkelingen en nieuwtjes uit de omgeving en geven je graag tips om je klanten zo goed mogelijk te informeren. Dit jaar belichten zij naast de gezellige campings de adembenemende fiets- en wandelroutes door het afwisselende landschap.


Informatie over de aanwezige partners van deze editie vind je onderaan dit artikel.


OT Roquebrune -Sur-Argens, Vue_Drone_Couverture_2022_15_Web2

Van de Mediterraanse kust tot de schitterende Zuidelijke Franse Alpen, van de verrassende Côte d’Azur tot het okerkleurige landschap van de Luberon: laat je overweldigen door de panoramische uitzichten en pittoreske dorpjes. De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur is met zijn gevarieerde landschap de perfecte bestemming voor kampeerliefhebbers, en dat het hele jaar door! En het is ook nog eens goed bereikbaar vanaf Nederland.


De regio is bij uitstek geschikt voor kampeerder. Zij kunnen neerstrijken op een van de traditionele campings, kamperen bij een boer of campings die zich op duurzaam kamperen richten. Uiteraard bieden veel campings luxe accommodaties aan zoals glamping en mobil-homes. Er is voor elke vakantieganger wat wils! Vakantiegangers kunnen neerstrijken aan de kust, langs prachtige meren en midden in de bergen. De natuur hier is mooi ongeacht in welk seizoen men komt kamperen!


Prachtige Provence De gekleurde landschappen, panoramische uitzichten, hooggelegen pittoreske dorpjes en olijfboomgaarden van de Provence weten iedereen te betoveren. De regio heeft een prachtig kleurenpalet. Tel daarbij 300 zonovergoten dagen op en je begrijpt waarom de Provence favoriet was bij grote schilders als Van Gogh en Cézanne.


Wat mag je nou echt niet missen hier? De kliffen van de Colorado Provençal met haar gele, oranje en rode tinten, de indrukwekkende Mont Ventoux – ook wel de reus van de Provence genoemd – de fascinerende Camargue, de paarse lavendelvelden van het Plateau de Valensole in de zomer en niet te vergeten: de duizelingwekkende canyons van de Gorges du Verdon. De Provence belooft een onverwachts avontuur!


Alpes-Maritimes - Parc National du Mercantour - E. Rondeau


Zinderende Zuidelijke-Alpen Er hangt een betoverend sfeer over de bergtoppen van de Zuidelijke Franse Alpen en zijn ongerepte natuur, van lariksbos tot heldere bergmeren. Daarnaast vind je hier vestingwerken van bouwmeester Vauban, charmante bergdorpjes, lokale seizoensproducten van hoge kwaliteit, een flinke dosis gastvrijheid en een ontspannen manier van leven.


Avonturiers komen hier ook aan hun trekken: je kan skydiven, paragliden, kitesurfen of met een heteluchtballon of een ULM over de bergtoppen vliegen. Degenen die liever met beide benen op de grond blijven staan kunnen gaan hiken, rotsklimmen of mountainbiken. Als het tijd is om af te koelen dan kan je de ruige rivieren van Ubaye of de Verdon trotseren met een kano, kayak of raft.


OT Bandol


Charmante Côte d’Azur Tussen Saint-Tropez en Menton, vind je de bruisende Côte d’Azur. Deze streek wordt gekenmerkt door eindeloze kustlijnen, eeuwenoude dorpjes met rood-betegelde daken, knalgele mimosa’s, de parfumstad Grasse en de rijke natuur van het Parc National du Mercantour.


De Côte d’Azur heeft een onweerstaanbare charme. Er worden niet voor niets evenementen van wereldklasse georganiseerd: denk daarbij aan het legendarische Nice Jazz Festival, de grootste mountainbikerace van de wereld bij Roc d’Azur of bewonder ’s werelds mooiste boten en jachten bij Les Voiles d’Antibes & Les Voiles de Saint-Tropez. Liefhebbers kunnen de mooiste tuinen van de Côte d’Azur bezoeken tijdens het Festival des Jardins.

Ontdek zelf waarom de Provence-Alpes-Côte d’Azur zo geliefd is bij Nederlanders!


Les Verguettes - Lavande


Deelnemers Provence-Alpes-Côte d’Azur aan de Vakantiebeurs 2024:

De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur heet u van harte welkom op de Vakantiebeurs 2024. Er komen meerdere partners uit de regio naar de beurs die jullie graag bijpraten over alle mogelijkheden voor vakanties, activiteiten, kamperen en tips voor een zo aangenaam mogelijk verblijf!


OT Bandol - Sentier du Littoral


Regionaal Toerismecomité Provence-Alpes-Côte d’Azur : Het regionale bureau voor toerisme van de Provence-Alpes-Côte d’Azur https://provence-alpes-cotedazur.com/en/


Alpes de Haute Provence - Pays du Verdon - R. van Rijn


Roquebrune-sur-Argens Toerisme

Het essentiële voor een onvergetelijke vakantie bevindt zich hier! Roquebrune sur Argens is de brug tussen de dynamische Côte d’Azur en de authentieke Provence. Het is een inspiratiebron voor de ideale familie-/ romantische-/, vriendenvakantie gedurende het hele jaar. Er zijn drie variaties voor een vakantie tussen land en zee, tussen de natuur en de Provence en tussen dorpen en zandstranden. Het noorden van de gemeente en de prachtige ‘gorges du Blavet’, een adembenemend natuurgebied, zijn 28km van elkaar verwijderd. Aan de maritieme kant van de gemeente bevindt zich de badplaats Les Issambres, een charmante et gezellige plaats langs de golf van Saint Tropez. Kortom, Roquebrune sur Argens is een unieke plek aan de voet van de beroemde rots met haar pittoreske dorp waar de bezoekers kunnen flaneren en zich laten onderdompelen in de charmes van de dorpjes van de Provence.



Nico Gomez - OT Roquebrune-sur-Argens- Village


Campasun


CAMPASUN bestaat uit vier campings met aquatische parken en vier campings aan zee of aan een meer. Geniet van een onvergetelijke vakantie, laad helemaal op en profiteer van de leuke animaties in onze campings in de Var, de Vaucluse, de Verdon en de Haute-Savoie.


Voor meer informatie: https://www.campasun.eu/nl/


Campasun - Camping de La Bonde Sannes


Les Rives du Loup


Ontdek de overweldigende natuur rondom de Camping Les Rives du Loup langs de rivier, een idyllische escapade op het platteland achter Nice. Volledige uitgeruste mobile-homes, een mooi zwembad en een verscheidenheid aan activiteiten. Op slechts 20 minuten van de Mediterraanse stranden.


Voor meer informatie: https://www.rivesduloup.co.uk/


Camping Les Rives du Loup


Ciela Village

Ciela Village, een familiebedrijf met verschillende sterren campings, nodigt haar gasten uit om onvergetelijke vakanties te beleven met de hele familie midden in de natuur. De bijzonder mooie omgevingen en het comfort en verscheidenheid aan droomactiviteiten op de 16 verschillende campings maken uw vakantie tot een fantastische vakantie in de mooiste regio’s van Frankrijk!


Voor meer informatie: https://cielavillage.fr/nl/


Ciela Village - Camping La Rive - Ciela Village


Camping Parc Bellevue

Een mooie camping in een groene omgeving op slechts 5 km van de bekende Croisette et dichtbij de stranden van Cannes. Ontdek de wereldberoemde Côte d’Azur et geniet van de uitgebreide uitrustingen van deze camping zoals een zwembad met grote glijbaan, een peuterbad, een jacuzzi, een restaurant.. met grote staanplaatsen of volledig uitgeruste mobil-homes.



Camping Parc Bellevue - Tobbogan vue aerienne


Camping Alpes Dauphiné **** Gap 

 

De vier sterren camping bevindt zich midden in de Alpes du Sud, langs de route Napoléon, dichtbij het Parc National des Ecrins en het meer “Lac de Serre Ponçon”, op 20 minuten afstand van Gap. De Camping Alpes Dauphiné verwelkomt haar gasten op 6 hectaren aan bebost gebied dat ondergedompeld is in rust. Er is ruimte voor 185 staanplaatsen en er kunnen chalets en mobil homes gehuurd worden. Verder is er een verwarmd zwembad, een jacuzzi, een grote glijbaan en een kids club voor de kleintjes.

 

Camping le Nautic  

 

Welkom bij Camping Le Nautic, een 3-sterren camping gelegen aan de oevers van het meer “Lac de Serre Ponçon” in een paradijselijke omgeving. Deze camping biedt 3 hectaren met in totaal 97 staanplaatsen van 80 à 100m2. Er is een prachtig, zonnig uitzicht over het meer en een brede keuze aan mobil homes voor 4 à 6 personen.


Voor meer informatie:


©Camping Le Nautic - Serre-Ponçon.

Camping International


Ontdek het zonnige paradijs van Zuid-Frankrijk op Camping International schiereiland de Giens, gelegen in de prachtige regio Provence Alpes Côte d’Azur. Laat u verleiden door deze prachtige bestemming, bekend om zijn fijne zandstranden, zijn majestueuze palmbomen en zijn diversiteit aan activiteiten. Als u op zoek bent naar een ideale accommodatie voor een vakantie aan het water, dan is onze camping met 167 staanplaatsen in Hyères perfect geschikt voor uw behoeften. Ons 4-sterren Camping International Giens, genesteld op het schiereiland van Giens, biedt comfortabele huuraccommodaties en vormt zo de ideale omgeving voor een gezinsvakantie met kinderen.Maak je klaar om onvergetelijke momenten te beleven in dit uitzonderlijke resort. 


Voor meer informatie:


© Camping International Giens

Camp du Domaine


Le Camp du Domaine is een van de beste campings in Europa. Het is gelegen in de prachtige Bormes les Mimosas baai, die dit jaar is genomineerd tot een van de mooiste baaien ter wereld. Le Camp du Domaine is een 5-sterren familie camping met directe toegang tot een strandzand. De vakantiegangers kunnen gebruik maken van vele verschillende diensten en sportieve activiteiten ter plaatsen of in de buurt. Echte ‘unique selling points’ zijn het uitzonderlijk mooie uitzicht op de zee, de rust en de hoge kwaliteit van de mobile-homes.


Voor meer informatie:


Camp du Domaine © Nico Gomez

Camping Tikayan


Ontdek de verschillende locaties van de Campings Tikayan in het zuiden van Frankrijk, namelijk aan de Côte d’Azur, de Provence et de Verdon. Geniet van een heerlijke vakantie op de camping met een tent of er caravan of huur een chalet mobile-home of ingerichte tent. Deze groep campings bevat ook een naturisten camping in de Provence.


Voor meer informatie:


© Camping Tikayan

Au Paradis des Campeurs


Au Paradis des Campeurs, een unieke locatie met directe toegang tot het strand van La Gaillarde op 40 meter afstand. Paddel in de verschillende baaien en maak mooie tochten met de elektrische fiets door de omliggende bossen. Deze camping biedt staanplaatsen (60 tot 125 m2) en high-end accommodaties (mogelijkheid om panoramisch zeezicht en privé zwembad te krijgen). In de buurt zijn er diverse Provençaalse markten te vinden in San-Peire, Sainte-Maxime en Saint-Tropez.


Voor meer informatie:


© Le Paradis des Campeurs

Praktische informatie De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari 2024 in de Jaarbeurs in Utrecht. De deuren zijn iedere dag open van 9:30 uur tot 17:30 uur, behalve op vrijdag: dan kun je tot 20.00 uur tussen alle stands blijven rondzwerven. Op woensdag 10 januari vindt de vakdag plaats. Frankrijk is aanwezig met tien deelnemers uit de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in hal 8 stand C066. Tickets zijn online verkrijgbaar op de website van de Vakantiebeurs.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page