top of page
Logo-2024_NL.png
PICARDIË

In de noordelijke provincie Picardië tussen de Marne en de Somme is Frankrijk ontstaan. In die streek woonden de eerste Franken, de voorouders van de Fransen.

Wandelen door een van 67 parken en tuinen of in het bos van Compiègne is heel fraai in Picardië. Je klant reist door de middeleeuwen in Gerberoy en Senlis. In Amiens, Laon, Beauvais gaat de weg langs gotische kathedralen. Bij Pierrefonds, Compiègne en Chantilly staan prachtige kastelen in het glooiende landschap. De baai van de Somme, is een prachtig natuurgebied waar je kunt wadlopen bij laag water. Op gastronomisch gebied biedt Picardië bijvoorbeeld de ‘ficelle picarde’ (een hartig flensje) en een ‘gateau battu’ (tulband).

Vissen in de Domaine de la Vallée, strandzeilen bij Fort Mahon en vogels bestuderen in het Parc du Marquenterre.

10 % van de Franse Champagne komt uit de Picardie (departement Aisne). Leer meer over deze godendrank tijdens kookcursussen, wijnproeven, wijnkelders bezoeken en wandelingen in de wijngaard.

21 golfterreinen waaronder de golf de Belle Dune in Somme, Chantilly in Oise en l’Ailette in Aisne.

Gaat je klant met de kinderen naar Picardië? Raad het Parc Astérix en de Mer de Sable aan. Vanaf Parijs rijdt er een shuttlebus naar Parc Astérix.

In Amiens ziet de klant van half juni tot en met half september door middel van een laserprojectie op de katherdaal hoe kleurrijk de voorgevel vroeger was.

In het Koninklijke bos van Compiègne liggen verschillende fiets-en wandelroutes, deze paden werden ooit aangelegd door Lodewijk 14e.

Bezoek het paardenspektakel in het musée du cheval vivant (museum van levende paarden) in Chantilly.

Wandelen in de voetsporen van grote schrijvers en kunstenaars: Paul en Camille Claudel, Jean Jacques Rousseau, La Fontaine. In Amiens laat een gids u de stad zien zoals Jules Verne die zich ingebeeld had.

Bij laag water kan de klant wadlopen door de Baai van de Somme.

Neem het treintje met stoomlocomotief door de Baai van de Somme.

NORD-PAS-DE-CALAIS

Heeft jouw klant zin in vakantie, maar geen tijd om ver weg te gaan? Nord-pas-de-Calais ligt op slechts 3 uur rijden van Utrecht. Je klant laat zich verrassen door het gevarieerde landschap, de zandstranden en steile rotskliffen.

De regionale hoofdstad Lille is een gezellige stad, met een indrukwekkend museum vol Vlaamse, Franse en Hollandse meesters. In Cateau-Cambrésis ontdekt de kunstliefhebber het Matisse-museum, in Lewarde de historische kolenmijn en in Roubaix, in een voormalig art-deco zwembad, het museum van kunst en industrie.

Vakantie-ideeën

Veel badplaatsen dragen het kindvriendelijke label ‘Stations Kid’: Berck sur Mer, Calais, Hardelot, Le Portel Plage, Wimereux, Wissant, Gravelines, Dunkerque-Dunes de Flandre. De uitgestrekte stranden lenen zich ook prima voor strandzeilen.

Raad uw klant de badplaats Le Touquet Paris Plage aan, gelegen aan de bosrijke Opaalkust.

Golfen in de stad, aan de kust, in het bos, middenin de velden…er is volop keus!

Met zijn 3 natuurparken biedt de regio bovendien volop fiets-, paardrij,- en wandelplezier, bij de plaatselijke VVV kan je klant een boekje met leuke routes halen.

Bezoek overblijfselen en monumenten uit de wereldoorlogen, waaronder La Coupole en les Boves d’Arras. Of bewandel één van de ‘Wegen der Herinnering’ en kom meer te weten over het leven van de soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog, veldslagen en herdenkingsmonumenten.

Vier het carnaval eens mee in Duinkerken, net zo’n groots spektakel als in Nederland.

Elk jaar vinden in april de internationale vliegerwedstrijden van Berck-sur-Mer plaats, een spectaculair gezicht.

In Arras ligt een onderaards tunnelstelsel, een voormalige kalksteengroeve, waar 3 maanden per jaar een verrassende tuin in wordt aangelegd, Le Jardin des Boves.

Het eerste weekend van september wordt de jaarlijkse Braderie van Lille gehouden waar 10.000 exposanten op af komen. Niet te missen: het traditionele gerecht mosselen met frites!

Favoriete tips

In het 18.000 m2 zee informatie centrum, Nausicaa zie je vele soorten vissen en zeeleeuwen. In één van de immense bassins zwemmen haaien en andere roofdieren uit de zee. Zelf zwemmen? Ga dan naar wateravonturenpark Aqualud.

Valenciennes is culturele hoofdstad van de regio en biedt de bezoeker volop cultuur.

Adviseer kunstliefhebbers om een bezoek te brengen aan het Louvre-Lens museum, in Lens.

Voor meer informatie:
https://www.french-weekendbreaks.co.uk/ (Engelstalige versie) of neem hier een kijkje.

BLOG BERICHTEN
bottom of page