top of page
Logo-2024_NL.png
CHAMPAGNE-ARDENNE

(Her) ontdek de prachtige regio Champagne-Ardenne, beroemd vanwege haar gastronomie en Champagne, in het Noord-Oosten van Frankrijk. Prima bereikbaar per auto vanuit Nederland. Maar ook per trein, bijvoorbeeld met de snelle TGV vanaf Parijs: in 45 minuten ben je al in Reims!

Adviseer je klant om kennis te maken met Champagne: je kunt wijnkelders, de beroemde champagnehuizen en proeverijen bezoeken.

Ook op cultuur gebied valt er veel te beleven: de Cathédrale Notre-Dame en andere door UNESCO geklasseerde plekken in Reims, de grootste vesting in Europa in Sedan, de schattige Middeleeuwse straatjes in Troyes, het Renoir atelier of het memorial van generaal De Gaulle in Colombey-les-deux-Eglises.

Tip! Trek er op uit in de champagnevelden

Oenovasion organiseert verblijven in het hart van de Champagnestreek. Zij zijn gespecialiseerd in maatwerk en hebben een uitgebreid aanbod voor lekkerbekken, avonturiers of sportievelingen: Champagne proven, bezoek aan Champagne- en wijndomeinen, sportieve tochtjes onder leiding van een gids in een 4×4, op de mountainbike of in een kajak, helikoptervlucht over de Champagnevelden of per bootje de stad Châlons-en-Champagne bezoeken.
 

ELZAS

De langgerekte en tegen de Rijn gelegen Elzas veranderde meerdere malen van nationaliteit. Door het sterk wisselvallige verleden heeft deze streek een eigen, sterke traditie.

Langs de wijnroute zijn schilderachtige dorpjes gelegen met typische vakwerkhuizen. Het ecomuseum van Ungersheim getuigt van de sterk bewogen geschiedenis van deze streek. Geniet in de Elzas van de hoogstaande gastronomische keuken en van typische streekgerechten als zuurkool met een glaasje Gewurztraminer, een karakteristieke witte wijn.

Vakantie-ideeën

Een typisch pittoreske Elzasser stad is Colmar, met haar prachtige vakwerkhuizen en het autovrije historische hart.

In de Elzas vindt de golfliefhebber elke 20 kilometer een golfbaan! Kenmerk van de banen is dat ze onderling sterk van elkaar verschillen.

De ruim 400 wijnboeren stellen regelmatig hun wijnkelders open of organiseren wijnproeverijen, ook in het Engels.

Favoriete tips

Met het hele gezin kun je een houseboat huren om lekker te varen door de natuur of door steden als Straatsburg. Een vaarbewijs is niet nodig. Spannend is de scheepslift voor boten in het Marne-Rijnkanaal.

Een groot spoorwegmuseum ‘La Cité du Train’ en een prachtig automuseum met vele klassiekers ‘Musée nationale de l’automobile’ vindt je klant in Mulhouse.

Een mooi uitzicht heeft de klant vanaf nationaal monument Kasteel Haut-Koenigsbourg.

Fietsen kan prima op de 700 km aan fietspaden en 22 uitgestippelde fietsroutes in de Bas-Rhin voor beginners en doorgewinterde fietsers.

LOTHARINGEN

Lotharingen is de grensstreek tussen België, Luxemburg en Duitsland. Natuurliefhebbers ontdekken er uitgestrekte bossen, meren, het massief van de Vogezen en maar liefst drie natuurparken.

De steden Nancy, Metz, Epinal en Bar-le-Duc lenen zich uitstekend voor een stedentrip. De regio geeft een Nederlandstalige brochure uit over de steden met informatie, tips, festivals en arrangementen.

Wie op zoek is naar traditionele ambachten komt zeker aan zijn trekken: vioolbouw in Mirecourt, kristal in Baccarat, textiel van de Vogezen in Ventron, aardewerk in Sarreguemines en Longwy, etc.

Ontspan tijdens een partijtje golfen of doe een ontstresskuur in een van de vijf wellness-centra. In de thermen van Contrexéville en Vittel is jouw klant in goede handen.

In de “brasseries”, de typische ontmoetingsplaatsen in Lotharingen, drinkt men bij een stuk quiche lorraine met plezier een Mirabelle.

De Vogezen is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Goed toeven is het er bij de vele meren.

De Art Nouveau ontstond in Nancy, op aansporing van de meester-glasmaker en meubelmaker Emile Gallé. In het hart van deze stad ligt het Stanislas-plein, een meesterwerk uit de 18e eeuw. In Nancy kun je overigens leuk shoppen als je van boetiekjes houdt.

Metz herbergt een schat aan cultuur. Denk aan Romeinse opgravingen en prachtige kerken, zoals de oudste kerk van Frankrijk en de schitterende gotische Saint-Etienne kathedraal. Deze heeft prachtige glas-in-lood ramen uit de 13e eeuw, maar vooral de 20e eeuwse ramen van Chagall zijn wereldberoemd. Bezoek het bijzondere Centre Pompidou-Metz, het zusje van het gelijknamige moderne kunst museum in Parijs.

Adviseer de klant het Paspoort Lorraine aan te vragen op de Internet site van het regionale VVV. Een gratis gids met vele bezoektips van musea en bezienswaardigheden tegen gereduceerde prijs. Ook staan er gastronomische restaurants in die een gratis aperitiefje aanbieden. Enkele boerderijen bieden een lokaal product aan bij een bezoek.

De bekende autoroute route du soleil loopt door de regio en is voor een groot gedeelte gratis.

Voor meer informatie:

Champagne Ardennes : www.champagne-ardennen-toerisme.nl 

Alsace : https://www.tourisme-alsace.com/nl (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

Lorraine : https://www.toerisme-lorraine.nl/ (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.
Voor de pass Lorraine : https://www.toerisme-lorraine.nl/pass-lorraine/

BLOG BERICHTEN

Titre 1

bottom of page