top of page
Logo-2024_NL.png

Netwerkevent Grand Est in Amsterdam op 12 april 2022

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022


Quai de la Poissonnerie©ART GE - Pierre Defontaine

De Grand Est is een heerlijke regio om te bezoeken met het gezin, met zijn tweetjes, alleen of met een (zakelijke) groep. Zowel in de Elzas, Lotharingen, Champagne streek, Franse Ardennen of de Vogezen combiner je een verblijf in de natuur met interessante steden. Daar vind je een leuke mix tussen traditie, know how, oude én nieuwe architectuur. Met genoeg tijd om te shoppen of voor originele uitstapjes.


Handgemaakte luxe producten In deze regio worden nog echte handgemaakte luxe producten vervaardigd van kristal, glas, hout, stof of aardewerk. Baccarat, Saint-Louis en Daum zijn wereldberoemde kristal merken bijvoorbeeld.

Wijn, champagne en gastronomie

Maar ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Neem alleen al de vele wijngebieden, de Champagne Route of de wijnroute in de Elzas of in Lotharingen, met geweldige mogelijkheden voor wijnverblijven. Gastronomisch gezien zit je hier ook goed met heerlijke streek specialiteiten zoals de quiche Lorraine, zuurkool, bessen taart of de roze biscuits voor bij een glaasje champagne.

Prachtige natuur voor fiets- en wandelplezier

Aan groen geen gebrek met de vele bossen, bergen en meren, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen, allemaal in je eigen tempo.

Gezellige kerstmarkten

En in december zijn de gezellige kerstmarkten een must om te bezoeken in Straatsburg, Colmar, Metz, Reims en Epernay. En aan fijne accommodaties is er geen gebrek.

Ontmoet de Grand Est zelf

Op 12 april vertelt een groot aantal Franse partners uit de regio Grand Est je graag meer over de vele mogelijkheden voor een heerlijk verblijf voor elk type klant, zowel voor leisure als voor MICE, in elk seizoen. Ontmoet ze in het Amstel Boat House in Amsterdam voor een ochtend netwerken met aansluitend een heerlijke walking lunch.


Locatie Amstel Boat House

Amsteldijk 223, 1079 LK AMSTERDAM (eigen parkeerterrein)


Programma 12 april 2022 vanaf 09u45: Ontvangst bezoekers en start netwerken 10u00 à 10u15: Presentatie van de regio

13u00-14u30 : Walking netwerklunch

14h30: Einde netwerkevent


Interesse? Schrijf je direct in via het inschrijfformulier

Wie kun je ontmoeten? Voorlopige exposantenlijst

VVV department Ardennes, http://nl.ardennes.com/

De Franse Ardennen zo dichtbij en toch zo anders, op 4 uur rijden van Nederland. Je kunt kunt er alle kanten op, van heerlijk fietsen en wandelen langs de slingerende Maas tot het bezoeken van historische steden (Charleville-Mézières en Sedan). Het departementale VVV adviseert jou graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw klanten, zowel individueel als (zakelijke) groepen. Zij kunnen je in contact brengen met o.a. lokale agenten voor fiets- en wandelvakanties, hotels, campings en eigenaren van vakantiehuisjes.


VVV Troyes La Champagne Tourisme, https://nl.troyeslachampagne.com/

Hoofdstad van de zuidelijke Champagnestreek, belichaamt Troyes de Franse levenskunst. Met haar 16de-eeuwse gekleurde vakwerkhuizen is deze stad een parel van het nationaal erfgoed. Een wirwar aan oude straatjes, kades waar het aangenaam flaneren is en natuurlijk de talloze gotische kerken met de mooiste collectie glas-in-loodramen van Frankrijk.

Troyes La Champagne Tourisme helpt je graag verder bij bezoeken, incentivereizen of evenementen met kant en klare producten. Wij zorgen voor een programma op maat, reservering van de zalen, excursies, ludieke of sportieve activiteiten en onvergetelijke bezoeken. Ook handig om te weten dat er een Nederlandstalige gids beschikbaar is.


Dit hotel restaurant ligt 12 km ten zuiden van Nancy en ontving in 2008 als eerste hotel in d regio het Ecolabel. Fietsers zijn er welkom (label Accueil Vélo) en je kunt er ook fietsen huren.

Straatsburg is een gezellige stad met internationale allure en staat 2 x op de werelderfgoedlijst van Unesco vermeld. Genoeg mogelijkheden voor een zakelijk evenement of uitstapjes voor groepen. VVV biedt tal van leuke en soms ludieke bezoeken aan de stad, ook per boot. Een aanrader is om al 'winkelend' de culinaire specialiteiten bij elkaar shoppen en die vervolgens bij een wijnwinkel opeten! Maar ze hebben nog veel meer ideeën voor activiteiten, programma's, accommodaties en restaurants en helpen je graag verder.


5-sterren hotel in het centrum van Straatsburg Grande Île, op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hier kunnen niet alleen citytrippers terecht maar ook voor zakelijke bijeenkomsten is dit een prima plek.


VVV Agence Inspire Metz, https://www.inspire-metz.com/

Behoefte aan ruimte, natuur, kunst, architecture of culinair uitstapje? Dan ben je aan het goede adres in Metz, waar creatititeit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De Service Réceptif stelt graag een programma op maat samen, voor individuele klanten en groepen. Handig want er is altijd iemand beschikbaar voor een persoonlijk advies, er zijn geen dossier kosten en binnen een week heb je antwoord, en vergeet niet het team van gediplomeerde en meertalige gidsen waar zij over beschikken.

Het broertje van het gelijknamige museum in Parijs, informeer ook naar de groepsbezoeken.

De DMC bied reizen voor stellen, gezinnen en groepen overal in de Grand Est, volgens uiteenlopende thema's: ontdekking, geschiedenis en know how, wijn en gastronomie, natuur en sport, stedentrips.


Champagnehuis Centre Vinicole Nicolas Feuillatte, https://www.nicolas-feuillatte.com/en/

Met 40 jaar ervaring is het de jongste van de grote Champagne huizen, gestart door een samenwerking van de oprichter van het Champagne wijn centrum, een zakenman en 5000 wijnboeren.

Musée nationale de l'automobile à Mulhouse, https://www.musee-automobile.fr/en/#pll_switcher Bewonder er de enorme collectie van 450 oldtimers van chique bolides tot vintage race monsters. Zowel voor individuele bezoekers als groepen, ook ruimte voor zakelijke evenementen en seminars met animatie.


Een stad met 2000 jaar geschiedenis, waar de koningen gekroond werden in de kathedraal, terecht vermeld op de werelderfgoed van Unesco samen met het naastgelegen Palais du Tau. Maar de stad is natuurlijk ook bekend vanwege de grote Champagne huizen die hier staan. Het VVV geeft graag advies maar biedt zelf ook leuke producten aan.

En natuurlijk vertegenwoordigers van de regio zelf, https://www.explore-grandest.com/ Alexandre die namens de regio aanwezig is geeft jou uiteraard ook de leukste ideeën over de regio voor jouw klant, zowel leisure als MICE.

Fotocredits: Le rocher du Corbeau©ART GE - Pierre Defontaine, Domaine des Crayères Philippe Mille©Disko - H. Werp, Cabane Nutchel©V&N - Nils Bronner, Vue sur la Moselle et le Temple Neuf©HERBERT SCHROYEN, Champagne Côte des Bar 06©Disko - H. Werp
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page