top of page
Logo-2024_NL.jpg

Alençon voor een heerlijk stedentripje

Klein maar fijn: Alençon heeft alles in zich voor een heerlijke stedentrip. Het ligt in de groene natuur aan de zuidgrens van Normandië, op 4,5 uur van Lille en 2,5 uur van Parijs. Voor een rustig stadje van nog geen dertigduizend inwoners is het aantal bezienswaardigheden verrassend hoog. En rondom lonkt de natuur met zijn bossen, riviertjes en weidse uitzichten. Zin om er weer eens lekker op uit te gaan, maar nog even geen trek in grote drukte? Alençon is het perfecte reisdoel!


Wandelen, fietsen, kajakken…

Werp maar eens een blik op het ruime menu van buitenactiviteiten, dat gegarandeerd een gezonde dosis verse zuurstof gaat brengen. Zo ligt Alençon op de (wandel)route van de GR22 als de GR36 en zijn in hetheuvelmassief d’Ecouves zeven trailroutes ingewijd. Fietsliefhebbers kunnen er hun hart ophalen op de Véloscénie (Parijs -> Mont-Saint-Michel) en de Vélobuissoniè, die naar de kastelen aan de Loire leidt. Ook paardrijders komt ruimschoots aan hun trekken net als liefhebbers van kanoën, kajakken, accroparken enmidgetgolf.


Romantische vakwerkhuizen

Het stadje Alençon herbergt een indrukwekkende historische architectuur. De smalle middeleeuwse straatjes met de vakwerkhuizen brengen iedereen in een romantische stemming. Andere blikvangers zijn de oude graanhal (la Halle au Blé) met zijn magistrale glazen dakkoepel, de veertiende-eeuwse basiliek en het geboortehuis van de heilige Thérèse. Geschiedenisfans kunnen zich uitleven in de Cité des Ducs d’Alençon, een imposant gebouw op Place Foch, met twee stoere torens die de entree naar de huidige gevangenis flankeren.


Uniek vakmanschap: naaldkant

Alençon werd beroemd om zijn unieke kantproductie. De details van de specifieke naaldtechniek Point d’Alençon werden lange tijd geheim gehouden, om de lokale economie te beschermen. En nog is het vakmanschap de trots van de stad, met een terechte inschrijving op de Unesco-lijst van immaterieel werelderfgoed. Wie zich wil verdiepen in de glorietijd van het nijvere stadje zal genieten van het charmante Musée des Beaux-Arts et de la Dentelle, gevestigd in een oud jezuïetencollege. Fascinerend om de Europese en Franse geschiedenis te bekijken vanaf de kant van het kant.


Een van de mooiste dorpen van Frankrijk

Vlak bij Alençon ligtmidden in de groene natuur het charmante Saint-Céneri-le-Gérei. Het is zowel een van de Plus Beaux Villages de France als een Petite Cité de Caractère. Geen wonder dat menige landschapsschilder zich hier heeft uitgeleefd: in alle auberges in dit pittoreske plaatsje vind je hun kunstwerken aan de muren. Heerlijk, om in zo’n lieflijke en vriendelijke omgeving eens onbekommerd te ontspannen!Aanbieding: met het hele gezin (2 volwassenen, 3 kinderen) in een comfortabele gîte, vanaf 800 € per week. Met activiteitenprogramma vanaf 1400 € per week.


We maken graag een gedetailleerde offerte!


Dorine en Fanny – Service Réceptif Tel: 0033 2 33 80 66 35


Fotocredits: Alençon©Veloscenie_David Darrault, Basiliek vanuit de lucht©Norbert Jung, St Céneri©J.E. Rubio

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page