top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Bourgogne-Franche-Comté Tourisme

EXPLORE FRANCE 2024 - Urban tourism, natuur & cultuur De Bourgogne en het Juragebergte zijn niet alleen goed bereikbaar vanuit Nederland maar hebben alles wat de Nederlandse vakantieganger zoekt : een diverse regio volop natuur en ruimte, vele culturele en sportieve mogelijkheden en dit gecombineerd met de heerlijke gastronomie en wijn, en een ruime keuze aan fijne accommodaties : en voilà 2 gebieden om te genieten en nog eens terug te komen.

 

Aan de rand van het Juragebergte is de groene stad Besançon een echte topper. Gelegen aan een ronding van de rivier Doubs vind je er kilometerslange kades waar je heerlijk langs het water wandelt. In de Citadelle Vauban (op werelderfgoedlijst van Unesco) ligt het museum voor schone kunsten en archeologie en het museum van tijd. Leuk om te doen: met elektrische elektrische bootjes over de rivier varen of met de trein reizen over de klokkemakersroute, fietsen over de EuroVelo6 route….er is in en rond de stad genoeg te beleven.

 

Onze aanraders voor wat betreft accommodaties:

4-sterren hotels Victor Hugo bij het station of Le Sauvage met uitzicht op de citadelle. https://www.victorhugohotel.fr/ 


Fotocredits: Alain DOIRE / BFC Tourisme en Corinne VASSELET / BFC Tourisme

 

De hoofdstad van Bourgogne Dijon staat bekend als historische stad & een gastronomisch paradijs. Maar wist je dat er ook vele parken zijn, een haventje langs het kanaal en dat je zo verder langs het Kanaal van Bourgogne of de wijngaarden in wandelt of fietst over de ‘voies vertes’? Voor jouw ‘groene’ bezoek maak je gebruik van de gratis minibus Divia, de tram of je huurt een fiets bij een Velodi punt. De stad is niet voor niets in 2020 uitgeroepen tot groenste stad van Frankijk door tijdschrift Forbes France.

Met de opening van het Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin (het internationale centrum voor wijn en gastronomie) waar je zo door de jardin des sciences (botanische tuinen geweid aan de wetenschap) heenloopt, de gratis vele gemeente musea en het autovrije centrum is de hoofdstad van het hertogdom van Bourgogne een must om te bezoeken.

En er ook uitstekende faciliteiten voor de MICE markt.

 

Accommodaties die wij aanbevelen:

Het nieuwe 4-sterren hotel Mama Shelter vlakbij het station of de B&B Valmy***, dichtbij het winkelcentrum van la Toison d’Or.


Fotocredits: Corinne VASSELET / BFC Tourisme en Michel JOLY / BFC Tourisme


Meer informatie:

Bourgogne-Franche-Comté Tourisme

Contact: Véronique BEIGENGER, pers & promotie

 

Social Media

Instagram: bourgogne.tourisme en montagnesdujura

Facebook: Mybourgogne en Montagnes_du_jura

LinkedIn: CRTBourgogne en Montagnesdujura
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page