top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Centre des Monuments Nationaux

EXPLORE FRANCE 2024 Urban tourism, natuur en cultuur


© Jean-Christophe Ballot / Centre des monuments nationaux

Het Centrum voor Nationale Monumenten (CMN) zorgt dat 110 monumenten in heel Frankrijk goed onderhouden worden, gerestaureerd indien nodig, dat ze in de schijnwerpers blijven staan en open zijn om te bezoeken.

Reisprofessionals profiteren van verschillende voordelen, zoals voodelige tarieven, E-tickets, online reserveren voor groepen en nog meer.

 

De eerste culturele plek waar de Franse taal centraal staat, het Cité internationale de la langue française organiseert activiteiten om de taal die in verschillende delen in de wereld gesproken wordt te eren. Het Cité is gevestigd in het Kasteel van Pierrefonds op 15 km van Villers-Cotterêts. In de 19e eeuw werd dit kasteel onderhanden genomen door de architect Viollet-le-Duc met een bijzondere interpretatie van Middeleeuwen en Renaissance tot gevolg.

 

In het hart van de Val de Loire liggen twee bijzondere monumenten: de kastelen van Angers en van Azay-le-Rideau. In de eerste hangt het beroemde tapijt over de Apocalypse, sinds vorig jaar ingeschreven in het internationale Memory of the world register en in het tweede dompel je je onder in de Renaissance. Dit jaar organiseren het CMN en het nationale kostuum centrum er samen een bijzondere tentoonstelling en bewonder je de kostuums van het Zwanemeer, de Zoroaster of de Toverfluit in de appartementen uit de 16e en 17e eeuw.

 

De Cordon Bleu, het beroemde culinaire instituut in Parijs, biedt kookcursussen aan de consument in Hôtel de la Marine, de voormalige meubelopslag plaats van het koningshuis aan het place de la Concorde in Parijs.

Nieuwsgierig ?

 

Meer informatie:

Centre des Monuments Nationaux

Contact: Anna Ndiaye, toeristische ontwikkeling

 

Social Media

Instagram: ©lecmn en citelanguefrancaise.

Facebook: citelanguefrancaise

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page