top of page
Logo-2024_NL.png

Centre Pompidou-Metz 2023

Bijgewerkt op: 15 dec. 2022


Centre Pompidou-Metz © Shigeru Ban Architects Europe et Jean de Gastines Architectes, avec Philip Gumuchdjian pour la conception du projet lauréat du concours / Metz Métropole / Centre Pompidou-Metz / © Jacqueline Trichard

Het Centre Pompidou-Metz is bekend vanwege het opvallende dak, waar architechten Shigeru Ban en Jaen de Gastines een waar kunstwerk van hebben gemaakt. Sinds de opening in 2010 reflecteert de buitenkant mooi wat er binnenin te bewonderen is: opvallende, zeer diverse en creatief in elkaar gezette tentoonstellingen.


In 2023 wandelen bezoekers door de moderne kunst met 6 nieuwe tentoonstellingen, die ze samen met een art mediator kunnen bezoeken voor een uur, anderhalf uur of twee uur.


In Les Portes du possible (A Gateway to possible worlds) - Art & Science-fiction, laten kunstenaars, schrijvers en cineasten het heden los om de toekomst vorm te geven op de grens tussen realiteit en fictie, in een bijzondere weergave op 2300 m2.


Kunsthistoricus Eric de Chassey stelt vervolgens de thema tentoonstelling La Répétition samen met kunst uit de 20e en 21e eeuw. Hier wordt de herhaling in de kunst onder loep gehouden en zie je dat het soms een middel en soms een methode is in het creatieve proces om een idee of genre aan te geven.


Meer dan 50 jaar na haar laatste retrospectief in Frankrijk, eert het Centre Pompidou-Metz kunstschilder Suzanne Valadon van april tot september. Museumdirecteur en tevens commissaris Chiara Parisi maakt een mooi visueel overzicht van haar leven als kunstenaar.


In juni onderzoekt het museum de plaats van videogames in de maatschappij met de tentoonstelling 'Worldbuiling - Jeu vidéo à l'ère digital'. Vandaag de dag zijn video games ook geaccepteerd als kunst: Hans Ulrich Obrist heeft een interessant parcours uitgedacht.


Elmgreen & Dragset, een van de meest invloedrijkste kunstenaars van de 21e eeuw gaat in op de uitnodiging van Chiara Parisi om onder de titel 'Bonne Chance', de fantasie van de bezoeker op opgekende wijze te prikkelen.


Voor psychanalist Jacques Lacan is kunst een middel om toegang tot de psyche van de mens te krijgen en de huidige maatschappij te begrijpen. Kunsthistorici Marie-Laure Bernadac en Bernard Marcadé stellen een expositie samen over deze gerenommeerde intellectueel begn 2024. Het moment om het beroemde schilderij van Courbet 'L'Origine du monde' te bewonderen uit de collectie van Lacan.


Een eigen evenement organiseren?

Op zoek naar een bijzondere locatie voor een evenement? Er zijn ruimtes in verschillende afmetingen, waaronder de Studio, het Auditorium en het Forum, alsmede een tuin beschikbaar om af te huren in dit unieke gebouw. Tevens is het mogelijk om privé rondleidingen te organiseren voor de gasten.


Tarieven Tarieven individueel (afhankelijk van het aantal tentoonstellingen) variërend : 7€, 10€ of 14€.

Voor groepen vanaf 15 personen wordt het per persoon dan: 5,50€, 8€ of 12€, ook weer op basis van het aantal tentoonstellingen. Prijzen onder voorbehoud


Centre Pompidou Metz

C1, Parvis des droits de l'homme 57000 Metz

Contact : Mme Anne FLEURY, public development officer

Tel : +33 (0)3 87 15 52 58 of +33 (0)6 31 85 91 34

Site : https://www.centrepompidou-metz.fr/en Meer informatie over Metz, Inspire Metz VVV : https://www.tourisme-metz.com/nl


Fotocredits: Foto vanuit de stad: Centre Pompidou-Metz © Shigeru Ban Architects Europe et Jean de Gastines Architectes, avec Philip Gumuchdjian pour la conception du projet lauréat du concours / Metz Métropole / Centre Pompidou-Metz / © Jacqueline Trichard Foto onder het dak: Centre Pompidou-Metz © Shigeru Ban Architects Europe et Jean de Gastines Architectes, avec Philip Gumuchdjian pour la conception du projet lauréat du concours / Metz Métropole / Centre Pompidou-Metz / © Pierre Defontaine

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page