top of page
Logo-2024_NL.png

Corsica

Bijgewerkt op: 5 jun.

EXPLORE FRANCE 2024 Urban tourism, natuur en cultuur


Corsica is het meest bergachtige, groene en gevarieerde eiland in het mediterrane gebied. Met voor toeristen en bezoekers een grote rijkdom aan natuurlijk en cultureel erfgoed. En niet te vergeten een eigenzinnig, interessant karakter en een meer dan verrukkelijke culinaire traditie.


Te voet het binnenland verkennen

Het eiland Corsica beschikt over de unieke combinatie van ongerepte kust en stranden met dramatische hoogtes, uitgestrekte groene bossen en rocky canyons. Geen wonder dat dit het paradijs voor outdoorliefhebbers en wandelaars wordt genoemd. Onder de belangrijkste wandeltrails vind je de Mare a Mare of de Tra Mare e Montig, die door veel wandelaars worden gewaardeerd omdat ze het binnenland laten zien met leuke Gîtes d’Etape of lokale hotelletjes waar je je helemaal onderdompelt in lokale tradities.

Wandelaars die gebruik willen maken van een gids of van speciale arrangementen kunnen de lijst gebruiken van outdoor organisaties op de website.


Genieten op het water

Met 100km kustlijn is Corsica het Walhalla voor watersporters: windsurfen, kitesurfen, paddleboard, kayakken op zee. Ook zeilers komen hier aan hun trekken mede door de vele strandjes en geheime grotten.

Ook is het een goede plek om je eerste duik te maken onder begeleiding van een van de 60 duikscholen die het eiland rijk is. Onder water maak je kennis met beschermde vissoorten of ontdek je de overblijfselen van een B17 bommenwerper uit de 2e Wereldoorlog voor de citadel van Calvi. Tevens kun je uitgebreid snorkelen over de verscheidenheid aan riffen, al dan niet met een begeleide tocht om meer te leren over het zeeleven.

Dit specifieke maritieme erfgoed  heeft ook tot een stijding van het aantal internationale nautische evenementen geleid: de oost kust is the place to be voor speedboats en waterskiën, terwijl Ajaccio het décor vormt voor de beroemde Régates Impériales race waar meer dan 300 zeilers met de meest indrukwekkende boten aan meedoen.


De GT20 fietsroute loopt van noord naar zuid over 550 km!

Om het duurzame toerisme te helpen ontwikkelen zijn er vele fietsroutes uitgezet op het eiland. Iedereen kan er mountainbiken en onderweg de typische Corsicaanse dorpjes doorkruisen. Wie iets minder sportief is aangelegd gebruikt de ebike die overal te huur is om door de hoge en middelhoge gebergtes te rijden, als een ware fietsprofessional. De GT20 fietsroute van noord naar zuid is verdeeld in 13 etappes met uitdagende bergritten en bijzondere dorpjes zodat je echt het authentieke en minder bekende Corsica leert kennen.

De Balagne is het populairste gebied voor fietsers waar ook divese routes zijn uitgezet.

Meer informatie:  


Meer informatie:

Corsica

Contact:Françoise MÉLARD-PERETTI, o.a. verantwoordelijk voor de Nederlandse markt

Tel: Françoise: +33 (0)4 95 51 77 42 en +33 (0)6 76 80 87 71Fotocredits: ©ATC S. Alessandri0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page