top of page
Logo-2024_NL.jpg

Creative France - Centre des Monuments Nationaux

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2019

Het Centre des Monuments Nationaux (CMN) is de belangrijkste beheerder van historische monumenten en locaties in Frankrijk die voor het publiek zijn opengesteld. De bijna 100 monumenten verwelkomden vorig jaar 10 miljoen bezoekers. Maar liefst 17 monumenten staan op de werelderfgoedlijst van UNCESCO vermeld, zoals de abdij van Mont-Saint-Michel, kasteel Azay-le-Rideau en la Sainte-Chapelle in Parijs. Voor 30 monumenten kunnen e-tickets besteld worden.

Absolute aanraders voor dit jaar :

-De avondvoorstelling bij het kasteel van Carcassonne en de abdij van Mont-Saint-Michel

-Ter ere van 500 Renaissance wordt er bij kasteel Azay-le-Rideau in de Loire vallei ook een avondvoorstelling georganiseerd

-In de Conciergerie in Parijs is een bijzondere tentoonstelling georganiseerd over het personage Marie-Antoinette en haar kitsch revival.

Wat kan het CMN voor u betekenen?

Het CMN werkt graag samen met touroperators

* het CMN kan u helpen met de organisatie van de bezoeken met promotie tools, foto’s, video’s, en online reserveringen voor groepstickets

* ludieke bezoeken: de monumenten kunnen natuurlijk per auto of bus bezocht worden, maar er lopen ook fiets-, wandel- en vaarroutes langs. Daarom informeert het CMN over mogelijkheden van ludieke bezoeken per fiets, boot of combinaties met een wandeling door de wijngaarden inclusief een heerlijke wijnproeverij.

* evenementen en tentoonstellingen: ook organiseren zij evenementen zoals ‘monumenten op muziek’ waarbij concerten gegeven worden, zijn er tal van bijzondere tentoonstellingen of is er een ludieke digitale rondleiding ontwikkeld. Enkele monumenten zijn bovendien ’s avonds te bezoeken.

* privé bezoek, verhuur en maatwerk: los van de normale bezoeken is een deel van de monumenten ook af te huren voor privé bezoeken of evenementen. En misschien vinden uw klanten het prettig om een bezoek uit te breiden met een lunch of high tea op locatie?


Centre des Monuments Nationaux

Site: https://www.monuments-nationaux.fr/en/


Fotocredits: ©Atout France/Marc Lerouge

0 opmerkingen

Commenti


bottom of page