top of page
Logo-2024_NL.png

De vele kleuren van Troyes La Champagne

Bijgewerkt op: 4 jun.

EXPLORE FRANCE 2024 Urban tourism, natuur en cultuur


De stad Troyes ligt in het zuiden van de Champagnestreek, op andehalf uur van Parijs, Reims en Dijon (in de Bourgogne). Grappig genoeg heeft het historische centrum de vorm van een champagne kurk. Kenmerkend zijn de kleurrijke vakwerkhuizen, de kleine straatjes, vele monumenten met glas-in-lood ramen en interessante musea. 

Het is de bakermat van merken als Lacoste of Petit Bateau, en in de Designer Outlet profiteer je van kortingen van 30 tot 70% : een prima winkelbestemming dus !

 

Wie van natuur houdt vindt inde buurt de grote meren van de Champagnestreek, het regionale natuurpark het forêt d’Orient, de wijngaarden van Montgueux waar de Chardonnay druif floreert en de valleien van Pays d’Othe.

 

Lekkerbekken smullen van lokale specialiteiten als andouillette de Troyes (worst), de blauwe bessen van de Sleedoorn (prunelle), chaource kaas en niet te vergeten champagne !

 

Troyes La Champagne Tourisme kan diverse groepsbezoeken aanbieden rond thema’s als geschiedenis, glas-in-lood, museum voor modene kunst of het Maison de l’Outil of teambuilding activiteiten (puzzel op de smartphone).  Er zijn kant en klare packages van € 38 per persoon inclusief stadbezoek met een gids, een lunch en een museumbezoek.

Laat je verrassen in Troyes la Champagne !

 

Fotocredits: Jardin Juvénal des Ursins © AL - Troyes La Champagne Tourisme, Coeur de Troyes Michèle et Thierry Kayo-Houël © zacarfilms - Troyes La Champagne Tourisme, © J.Kramer


Meer informatie:

Troyes La Champagne Tourisme

Contact: Alain RIBERT, groepen

Tel: 0033 (0)3 25 82 62 75


PDF :

Meer Informatie - NL
.pdf
Download PDF • 2.22MB
Social Media

Facebook: TroyesTourisme

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page