top of page
Logo-2024_NL.jpg

Focus op wijn in de Elzas

Bijgewerkt op: 24 aug. 2023

De festiviteiten zijn natuurlijk al van start gegaan maar we wilden hem graag nog even in het zonnetje zetten: de wijnroute van de Elzas blaast dit jaar 70 kaarsjes uit! Voor iedereen die van wijn houdt, is dit nog steeds een echte aanrader. Deze oudste toeristische wijnroute telt 170 km en voert langs de grand crus van zeven verschillende druivensoorten. Van het Marlenheim in het noorden slingert de route naar Thann in het zuiden. Onderweg rij je door de Elzasser heuvels langs wijngaarden, Romaanse kerken, kastelen en pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen, waarvan enkele tot de mooiste van Frankrijk behoren. Je passeert in totaal 119 wijndorpjes, waaronder bekende namen als Obernai, Riquewhir, Ribeauvillé, Guebwiller en Wissembourg. Vaak kun je in de omgeving ook prima wandelen, zoals de Andlau route, die speciaal is uitgezet om de meest schilderachtige plekjes te ontdekken.


Wijnroute met bijpassende accommodaties en restaurants

Je kunt de route natuurlijk met de auto volgen, maar voor fietsers (elektrisch of 'normaal') is de Véloroute du Vignoble d’Alsace een leuke optie. En onderweg kun je overnachten in een fijne wijnaccommodatie en uit eten in een wijnrestaurant.

Bekijk de kalender voor de laatste evenementen van dit jaar. Zo kun je als toerist nog meehelpen met de wijnoogst bijvoorbeeld en ook in oktober zijn er nog allerlei wijnfestiviteiten. En houd de site vooral in de gaten voor de kerstbezoeken aan de wijnkelders.


the-alsace-wine-route-route-des-vins-d-alsace-gb
.pdf
Download PDF • 2.74MB

Nieuw wijncollectief in Straatsburg Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan Au Comptoir des Vignerons, die deze lente haar deuren openden aan de Place Gutenberg in Straatsburg, in een van de oudste gebouwen uit de 16e eeuw. Hier zijn maar liefst 375 lokale wijnen te vinden van de 75 onafhankelijke wijnboeren uit de streek. Ook worden er diverse evenementen georganiseerd waarbij je de wijnboeren kunt ontmoeten, meer leert over de wijnen en ze ook kan proeven.


Alsace Destination Tourisme

Odile Kanstinger, chargée de promotion Mail: odile.kanstinger@adt.alsace

Tél: +33 (0)3 89 20 10 54


VVV Straatsburg

Cécile Fischer

Tel: +33 (0)3 88 52 28 36Fotocredits: Colmar-Quai de la Poissonnerie © Max Coquard - Best Jobers - Visit Alsace, ©t_strasbourg_vincent_muller en Vignoble - vélo © OTVKB,

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page