top of page
Logo-2024_NL.png

Frankrijk op de virtuele Fiets&Wandelbeurs 2021

Bijgewerkt op: 9 apr. 2021


©M.Dupont-ADT07-CD07-Dolce_Via

De Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht loopt in 2021 iets anders dan je gewend bent! Helaas geen fysieke beurs dit jaar, maar in plaats daarvan een ‘online experience’ op vrijdag 23 en zaterdag 24 april. Maar net als andere jaren kan de bezoeker lezingen bijwonen, stands bezoeken en advies vragen, alleen ditmaal via een digitaal en interactief platform. Uiteraard is ook Frankrijk weer van de partij om je meer te vertellen over het Franse fiets- en wandelaanbod. Een kaartje in de voorverkoop is per huishouden €5 voor 2 dagen, op de dagen zelf ben je €7 kwijt. Meer informatie over de beurs: https://fietsenwandelbeurs.nl/online-experience/


Meet en Greet voor touroperators en journalisten

Vrijdag 23 april vanaf 16 uur kunnen touroperators en journalisten terecht in een “digitaal café” waar alle Franse bestemmingen en Atout France hun eigen “tafel” hebben. Zo kun je persoonlijk kennismaken met de deelnemers en al je vragen stellen over de mooie routes. Interesse? Stuur dan voor 14 april een e-mail naar stefan@hicle.om om je aan te melden.

Ben je vrijdagmiddag verhinderd? Geeft niets, ook tijdens de normale openingsdagen ben je van harte welkom om online op bezoek te gaan bij de exposanten.

Frans Bureau voor Toerisme op de beurs met partners

De vele gemarkeerde fiets- en wandelroutes zijn al net zo veelzijdig als Frankrijk zelf. Voor ieder niveau is er wel een passende route te vinden. En elk jaar komen er nieuwe routes bij.

Het Frans Bureau voor Toerisme helpt je graag op weg naar de vele routes en regio’s die online te vinden zijn. Zo kunnen fietsers terecht op de websites France Vélo Tourisme en Vélo en France om zich goed voor te bereiden. Wandelaars laten zich inspireren door wandelroutes over de GR of pelgrimspaden naar de Santiago de Compostella.

Maar je bent ook van harte welkom in de virtuele stands van onze partners.Overzicht Franse partners

Rhône Vallei – Franse Alpen Auvergne, Auvergne, Alpen-Mont-Blanc

©www.TristanShu.com Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme

Auvergne-Rhône-Alpes zet je in beweging! Voor fietsers en E-bikers heeft deze Franse regio twaalf véloroutes en voies vertes in de aanbieding, waaronder de ViaRhôna, de Voie Bleue, de Via Allier en de GTMC. Fans van de Tour de France kunnen er in het voetspoor van hun helden rijden, over de mooiste cols. Voor fietsers van ieder niveau is het genieten rond de meren, langs beken en rivieren, op de hoogvlaktes.

Wandelaars kunnen kiezen uit zeventien grote routes, zoals trajecten naar Santiago de Compostella, de grande traversée van de Alpen en de lavendelroutes. Met meer dan 13.500 km aan uitgezette parcours en bijna tachtig startpunten voor mountainbikers is het onmogelijk om in Auvergne-Rhône-Alpes binnen te blijven zitten! En dan hebben we het nog niet eens gehad over het watersporten of de vele mogelijkheden voor mensen die de lucht in willen. Met ieders wensen en conditie kan rekening worden gehouden: of je nou een sportfreak bent op zoek naar pure adrenaline of gewoon een gezellig dagje wilt beleven met het hele gezin, je gaat je hier vermaken. Tip: voor wie de regio graag wil ontdekken onder leiding van een kenner, staan overal gidsen en andere professionele begeleiders klaar. Ze wijzen je graag de weg! Meer informatie: www.auvergnerhonealpes-tourisme.com

Ardèche – Dolce Via Fietsroute van het jaar 2020

©C.Fougeirol-ADT07-Via_Rhona.

Ardèche + fiets =

• La Dolce Via: gekozen tot Fietsroute van 2020! Het is dan ook een aangename rit, die 90 kilometer over een oude spoortraject gaat. Leuk met vrienden, leuk met het hele gezin…

• L’Ardéchoise: het grootste Europese fietsevenement dat meer dan 15.000 deelnemers samenbrengt! Vertrekt uit St-Félicien, op 18 en 19 juni 2021.

• La ViaRhôna: dit is het 800 kilometer lange Franse deel van de Eurovélo n°17, dat het Meer van Genève verbindt met de Middellandse Zee. Het traject in de Ardèche is 93 kilometer lang, telt vier onderdelen en biedt aansluiting op de Dolce Via.

La Grande Traversée de l’Ardèche voor mountainbikers: dat is in totaal 5.569 meter klimmen en 4.000 meter dalen op een traject van 315 kilometer tussen Annonay en Bourg-Saint-Andéol, met onderweg Les Vans en de Gorges de l’Ardèche!

• La voie douce de la Payr: een voormalig spoortraject van 20 kilometer dat Pouzin met Privas verbindt als onderdeel van de ViaRhôna.

• La Via Ardèche telt nu 44 kilometer: 32 kilometer tussen Uzer en Grospierres et 12 kilometer tussen Beaulieu en St-Paul-le-Jeune.

• La Via Fluvia, tussen Loire et Rhône, 10 kilometer die Annonay en Bourg-Argental verbinden. Meer informatie: https://en.ardeche-guide.com/


La Voie Bleue, Moselle-Saône op de fiets®

© Guillaume Robert-Famy — Fietsen over La Voie Bleue

La Voie Bleue is een heerlijk lange fietsroute tussen Luxemburg en Lyon. Hij heet ook wel Moselle-Saône à vélo, kent weinig hoogteverschillen en is zeer goed aangegeven. De start is in Apach, aan de Luxemburgse grens, en in het begin kronkelt het parcours mee met de Moezel. Daarna rijd je een tijd langs het Kanaal van de Vogezen. De Saône brengt je uiteindelijk in Lyon. Hierna zou je met de ViaRhôna (de EuroVelo 17) nog door kunnen fietsen naar de Middellandse Zee! En La Voie Bleue kent ook verbindingen met de EuroVelo 5 en de EuroVelo 6. Meer weten? https://nl.lavoiebleue.com/

VVV Corsica

@Sanderstock Corsica

De bijnaam van Corsica is ‘Het Mooie Eiland’ en dat klopt aan alle kanten: het is het groenste, gevarieerdste en meest bergachtige eiland in het mediterrane gebied. Iedere bezoeker wordt er verrast door de grote rijkdom aan natuurlijk en cultureel erfgoed, en door het eigenzinnig, interessant karakter van Corsica. En niet te vergeten óók door de meer dan verrukkelijke culinaire tradities op het eiland.

De combinatie van zee en bergen staat garant voor afwisselende dagprogramma’s: het is hier echt voor elk wat wils. Nergens anders kunnen buitenmensen zo gemakkelijk schakelen tussen watersporten, bergsporten en alles ertussenin!

Je vindt onderdak op campings, vakantieparken, in huisjes en hotels met 2 tot 5 sterren. Massatoerisme bestaat niet op Corsica: overal regeert de menselijke maat. Er is dan ook veel aandacht voor duurzaam en verantwoord toerisme. Meer informatie: www.visit-corsica.com

VVV Calvi Balagne in Corsica

©Association Calvi

In het noordwesten van Corsica vind je de droombestemming Calvi-Balagne. De belangrijkste troef? Op het eerste gezicht zeg je: de schitterende combinatie van zeezichten en berglandschappen. Maar tijdens een verblijf in dit gebied ontdek je dat het vooral de intense belevenissen en boeiende ontmoetingen zijn die een vakantie in Calvi-Balagne onvergetelijk maken. De bewoners van deze regio zijn zelf ook grote natuurliefhebbers en geven je graag advies over de beste routes. Als wandelaar - van welk niveau ook - kom je hier altijd aan je tracken. Sommige Corsicaanse tochten hebben een grote reputatie, zoals de - zware - GR20 vanaf Calenzana. Maar overal zijn mooie paden, soms vlak bij zee, soms hoog in de bergen. Voor mountainbikers zijn circuits met een totale lengte van 220 kilometer aangelegd. Fans van cultuur en wijn kunnen de informatieve Route des Vins en Route des Artisans volgen, om wijnmakers en andere vaklieden te ontmoeten. Ben je een echt buitenmens, blijf je graag ver van de gebaande paden en wil je eropuit met je vrienden of met je gezin? Kies dan voor de verrassende streek Calvi-Balagne. Gegarandeerd beleef je er iedere dag een nieuwe avontuur. We helpen graag met het samenstellen van een programma dat 100% op je lijf geschreven is, en 100% Balagne.

Giffre Bergen - Savoie Mont-Blanc, Alpen Mont-Blanc

Joux Plane ┬® Gilles PIEL

Les Montagnes du Giffre. Jij bent toch ook toe aan wat ruimte?

Stijg naar grote hoogte om te wandelen met uitzicht op de Mont-Blanc. Of verdiep je in de bergvallei met zijn charmante dorpjes. Kom op adem aan de rivier Le Giffre. Of zoek juist je sportieve grenzen op. Verwen je smaakpapillen met de mooiste streekproducten. Hoe dan ook: ga je te buiten in de Montagnes du Giffre in de Franse Alpen, voor een verse dosis zuurstof en energie.

Je vindt onze bergvallei tussen Annecy, Genève en de Mont-Blanc, puur, groen en ongeschonden. In alle seizoenen kan je je hier buiten uitstekend vermaken: te voet, op de fiets, met de parapente, in en op het water. Er ligt hier 650 km aan bewegwijzerde routes voor mooie, rustige dagen met het hele gezin. Of ga voor een sportieve uitdaging, als je een meer fanatiek buitenmens bent. Zo kun je als fietser in de Montagnes du Giffre steile cols beklimmen, maar ook een horizontaal parcours kiezen in de vallei. Doe jezelf hoe dan ook plezier met een verse dosis zuurstof en energie.

Even weg van alles. Jij bent toch ook toe aan wat ruimte?


Een artistieke stop op de Veloroute 3, vlak bij Parijs

©Sébastien Erras

La Propriété Caillebotte in Yerres - net onder Parijs - was het buitenhuis van de artistieke familie Caillebotte. Erbij ligt een prachtig park van elf hectare, aan een rivier. Wie hier van de ene tuin naar de andere dwaalt heeft het gevoel een wereldreis te maken, zoveel verschillende stijlen zijn gehanteerd. Geen wonder dat dit park een grote inspiratiebron was van de impressionistische schilder Gustave Caillebotte (1848-1894).

In het huis zijn vijftien kamers te bewonderen, met geraffineerde meubels en decoraties in de stijl van de eerste helft van de 19e eeuw: Restauratieperiode, Charles X en Eerste Empirestijl.

In bijgebouw Ferme Ornée worden internationaal vermaarde exposities georganiseerd en in de Orangerie kun je soms live artiesten bewonderen. Of wandel gewoon wat in het park, maak een boottochtje op de rivier, bezoek de groentetuin en bestel een lekker bordje in het restaurant-salon de thé. Bij het Propriété Caillebotte breng je hoe dan ook een heerlijke dag door!

Handig voor fietsers: het landgoed ligt op de route van het Franse deel van de Scandiberique oftewel de EuroVelo 3, die het Noorse Trondheim verbindt met het Spaanse Santiago de Compostella. In Frankrijk telt deze indrukwekkende route 1700 kilometer. Hij gaat door twintig departementen, vier regio’s en grote steden als Parijs en Bordeaux.

Een - deel van - een grote route fietsen: wat een heerlijke manier van vakantievieren, waarbij je echt in contact komt met het land en de mooiste ontdekkingen doet. Zoals het Propriété Caillebotte!

Beveiligde fietsenstalling aanwezig.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page