top of page
Logo-2024_NL.jpg

Franse ambachtslieden open hun deuren voor buitenlandse toeristen


Altijd al willen weten hoe Savon de Marseille en noga worden gemaakt, of je kennis willen verbeteren over glaswerk, het Normandische kledingmerk Saint James of een goede cognac? Met Entreprise et Découverte ontdek je de Franse knowhow en leer je de beste ambachtslieden erachter kennen die maar al te graag over hun vak vertellen en hun kennis delen met een zo groot mogelijk publiek. Want in samenwerking met het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Europa en het Ministerie van Cultuur verzamelden zij de 100 beste adressen ingedeeld op regio, waar buitenlandse toeristen deze zomer hartelijk ontvangen worden. Dit resulteerde in een handige sales manual in het Engels vol adressen van luxe producten, gastronomische hoogstandjes, handwerk en ambachten, energie en ruimtevaart technologie.

Waar je ook heen gaat in Frankrijk, er is genoeg te ontdekken. Denk hierbij aan het befaamde kantwerk van Calais-Caudry in Hauts-de-France of het met de hand geoogste sel de Guérande in Pays de la Loire. In de Oisans is er zelfs een 'Route des Savoir-Faire' opgezet waarbij 41 adressen zijn aangesloten om mensen kennis te laten maken met de vele ambachten uit de streek, zoals pottenbakken of bierbrouwen.

Vertrek als dummie en kom terug als een professional! Leuk voor jong en oud.


Neem een kijkje in de Sales Manual voor het overzicht van de bezoeken die mogelijk zijn


Fotocredits: Confiserie du Roy René ©FXE Emery, ©Moulin à papier de Brousse, ©La Manufacture Bohin - Ateliers de production, Roquefort Societe ©p-thebault-crt-midi-pyrenees, FRAGONARD_FABRIQUE_FLEURS ©Fragonard, Terre de Sel, Distillerie Denoix-Brive-alambic©sylvain marchou

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page