top of page
Logo-2024_NL.png

Hauts-de-France, Noord-Frankrijk en Arras

Bijgewerkt op: 10 jun.

EXPLORE FRANCE 2024, Urban tourism, natuur en cultuur


Geografische nabijheid, een divers toeristisch aanbod, afwisselende landschappen, en infrastructuur van goede kwaliteit maken dat de Hauts-de-France een interessante bestemming is in Noord-Frankrijk. Gezelligheid is er belangrijk en je wordt er vriendelijk ontvangen.


De regio heeft een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor korte verblijven en weekendjes weg. Van strandzeilen op het strand van Le Touquet Paris Plage, een tocht met een elektrische boot in het hart van Lille, de moerassen van Saint Omer, tot de drijvende tuinen van Amiens of een bezoek aan het Château de Chantilly. Ontdek sprankelende steden zoals Arras, Lille of Amiens. Je kan de regio ook per fiets doorkruisen op een van de vele fietsroutes: Véloroute Maritime, La Scandibérique, etc.


Op het culinaire vlak ligt het accent op workshops die je kennis laten maken met lokale producten zoals bier of champagne (10% van de champagneproductie komt uit Hauts-de-France). Ook heeft Hauts-de-France als eerste Franse regio het label “The European Region of Gastronomy” gekregen. Daarnaast is de culturele dimensie van de regio ook ontzettend belangrijk. Het is mogelijk om grote exposities te bezoeken in de belangrijkste regionale musea, zoals: Louvre in Lens, Musée de Picardie in Amiens, le LaM in Villeneuve d’Ascq en la Piscine van Roubaix.


Bekijk de interessante brochure over de belangrijkste steden dichtbij Parijs of Lille in de regio: Hauts-de-France tijdens de Olympische Spelen 


Arras Arras is een heerlijke stad voor een uitstapje met zijn tween, met het gezin maar ook met een groep vrienden of een zakelijke groep. Laat ons weten wat je precies zoekt en onze sales afdeling helpt je bij de organisatie van een verblijf op maat midden in Noord-Frankrijk.


Op ruim vier uur van Amsterdam, twee uur van Brussel, minder dan een uur van Parijs of 20 minuutjes onder Lille ligt deze gezellige stad. Je zou het misschien niet verwachten maar ter plaatse zijn vele activiteiten mogelijk.

De klokketoren van Arras beklimmen is een goede start voor een prachtig uitzicht over de stad. Of afdalen in de Carrière Wellington om de geheime gangen uit de WO I te ontdekken. Maar pak ook rustig de fiets en geniet van het Artoise landschap, bezoek de 9 bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan, ontdek het verhaal van de Donjon van Bours en de kastelen rondom. Ook kun je gaan raften op de Scarpe. Liefhebbers van gastronomie volgen een bier-of kaasproeverij gevolgd door een diner in het hart van Boves, de voormalige krijtsteengroeves.

De citadel fungeerte als groen hart in de stad, wanneer je langs de slotgracht van de oude burcht wandel kun je zelfs oog in oog staan met een hert.

En er zijn tal van leuke boetiekjes en winkeltjes, het is bovenal een gezellige stad.

 

Wij helpen graag bij het opzetten van een programma, incentive – en teambuildingactiviteiten, het vinden van de juiste accommodatie in een hotel, gîte of goede B&B, reserveren van (gastronomische) restaurants, vervoer ter plaats en cadeautjes voor de deelnemers. Blader door onze Franstalige groepsbrochure vol met arrangementen: Groepsbrochure Arras (FR)


Tips voor onze groepsarrangementen:

Arrangement 1 Panorama van Arras

Met een klokketoren en een citadelle van Vauban op de werelderfgoedlijst van Unesco en een ondergrondse krijtgroeve waar de surprise aanval tijdens de WOI werd voorbereid zijn er genoeg bijzondere plekken in het culturele erfgoed te bezoeken.

In het Panorama arrangement kun je kiezen voor een bezoek aan twee van hen met een welkomstontbijtje. In een van de typische kelders aan de pleinen van Arras geniet je vervolgens van een heerlijke lunch en, om de dag goed af te sluiten, met een proeverij van bier en kaas of van bier en zoete lekkernijen in de voormalige krijtgroeve van de stad. € 17,80 per persoon, met de lunch vanaf € 26,60 (formule maaltijd-dessert en drankje)


Fotocredits: proeverij bier©Charles Dubus en klokketoren©Cituation & Ensemble


Arrangement 2: Het hof en de tuinen

Een uitstapje in het hart van de Ternois streek: Start het bezoek aan Kasteel Cercamp met een heerlijk ontbijtje in de Orangerie. Na de majustueuze ingang wachten prachtig versierde salons, de monumentale marmeren trap met een rijke geschiedenis van deze Cisterciënzer abdij uit de 13e eeuw. Daarna bezoeken we de fotogenieke tuinen van Séricourt, alwaar een campagne buffet onder de wijnranken wacht. De gids leidt je vervolgens door de bijzondere tuinen en vertelt er meer over de plantenpracht in vormsnoei die een unieke sfeer oproepen.

Prijs €49,90 per persoon


Fotocredits: Château de Cercamp©Antoine Wacogne - Arras Pays d'Artois Tourisme, La cathedrale de roses in tuinen van Séricours en de sculpturen van Robert Arnoux©P Perdereau


Met de fundamentele waarde gastvrijheid in het achterhoofd verwelkomen wij de Nederlandse toeristen met open armen!


Meer informatie: Hauts-de-France / Noord-Frankrijk

Contact : Jasmin DUBOS, Business Developer NL en BE (binnenkort vervangen door nieuwe collega Yves le Bec)

Tel: +33 (0)3 66 21 19 58


Arras Pays d'Artois - Sales Afdeling voor B2B en MICE

Sales Afdeling tel: +33 (0)3 21 51 26 05

Contact: Julien BOISARD

Tel: +33 (0)6 48 34 60 70


LILLE CCI CRT Hauts de France - Philouver, Mers-les-Bains, Le Touquet, Arras Places des hérosCRTC Hauts-de-France AS Flament

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page