top of page
Logo-2024_NL.png

Hauts-de-France, Noord-Frankrijk en Arras

Bijgewerkt op: 13 mrt.

EXPLORE FRANCE 2024, Urban tourism, natuur en cultuur


Geografische nabijheid, een divers toeristisch aanbod, afwisselende landschappen, en infrastructuur van goede kwaliteit maken dat de Hauts-de-France een interessante bestemming is in Noord-Frankrijk. Gezelligheid is er belangrijk en je wordt er vriendelijk ontvangen.


De regio heeft een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor korte verblijven en weekendjes weg. Van strandzeilen op het strand van Le Touquet Paris Plage, een tocht met een elektrische boot in het hart van Lille, de moerassen van Saint Omer, tot de drijvende tuinen van Amiens of een bezoek aan het Château de Chantilly. Ontdek sprankelende steden zoals Arras, Lille of Amiens. Je kan de regio ook per fiets doorkruisen op een van de vele fietsroutes: Véloroute Maritime, La Scandibérique, etc.


Op het culinaire vlak ligt het accent op workshops die je kennis laten maken met lokale producten zoals bier of champagne (10% van de champagneproductie komt uit Hauts-de-France). Ook heeft Hauts-de-France als eerste Franse regio het label “The European Region of Gastronomy” gekregen. Daarnaast is de culturele dimensie van de regio ook ontzettend belangrijk. Het is mogelijk om grote exposities te bezoeken in de belangrijkste regionale musea, zoals: Louvre in Lens, Musée de Picardie in Amiens, le LaM in Villeneuve d’Ascq en la Piscine van Roubaix.


Arras Arras is een heerlijke stad voor een uitstapje met zijn tween, met het gezin maar ook met een groep vrienden of een zakelijke groep. Laat ons weten wat je precies zoekt en onze sales afdeling helpt je bij de organisatie van een verblijf op maat midden in Noord-Frankrijk.


Op ruim vier uur van Amsterdam, twee uur van Brussel, minder dan een uur van Parijs of 20 minuutjes onder Lille ligt deze gezellige stad. Je zou het misschien niet verwachten maar ter plaatse zijn vele activiteiten mogelijk.

De klokketoren van Arras beklimmen is een goede start voor een prachtig uitzicht over de stad. Of afdalen in de Carrière Wellington om de geheime gangen uit de WO I te ontdekken. Maar pak ook rustig de fiets en geniet van het Artoise landschap, bezoek de 9 bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan, ontdek het verhaal van de Donjon van Bours en de kastelen rondom. Ook kun je gaan raften op de Scarpe. Liefhebbers van gastronomie volgen een bier-of kaasproeverij gevolgd door een diner in het hart van Boves, de voormalige krijtsteengroeves.

De citadel fungeerte als groen hart in de stad, wanneer je langs de slotgracht van de oude burcht wandel kun je zelfs oog in oog staan met een hert.

En er zijn tal van leuke boetiekjes en winkeltjes, het is bovenal een gezellige stad.

 

Wij helpen graag bij het opzetten van een programma, incentive – en teambuildingactiviteiten, het vinden van de juiste accommodatie in een hotel, gîte of goede B&B, reserveren van (gastronomische) restaurants, vervoer ter plaats en cadeautjes voor de deelnemers.


Met de fundamentele waarde gastvrijheid in het achterhoofd verwelkomen wij de Nederlandse toeristen met open armen!


Meer informatie: Hauts-de-France / Noord-Frankrijk

Contact : Jasmin DUBOS, Business Developer NL en BE

Tel: +33 (0)3 66 21 19 58


Arras Pays d'Artois

Contact: Julien BOISARD

Tel: +33 (0)6 48 34 60 70


LILLE CCI CRT Hauts de France - Philouver, Mers-les-Bains, Le Touquet, Arras Places des hérosCRTC Hauts-de-France AS Flament

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page