top of page
Logo-2024_NL.png

Het zomerpersdossier Franse bergen 2023

Bijgewerkt op: 15 mei 2023


Op zoek naar ideeën voor accommodaties, activiteiten, bezienswaardigheden en duurzame ontwikkelingen? France Montagnes heeft in samenwerking met Atout France weer een nieuw persdossier over de Franse bergen in de zomer samengesteld, boordevol tips.

Accommodaties voor iedereen Aan accommodaties geen gebrek in de Franse bergen. Van berghutten voor wandelaars tot campings, vakantieparken, chalets of hotels, er is iets te vinden voor elke vakantieganger. Daar zitten ook bijzondere accommodaties tussen zoals boomhutten, lucht bollen,eco-chalets of een zelf voorzienende boerderij. Bekijk de pareltjes in dit persdossier.


Leef je uit in het groen Ook is er een ruime keuze aan activiteiten. Wie van sensatie houdt probeert de nieuwe zipline in Chamrousse en Le Lioran uit, of gaat zomerairboarden in Gérardmer. Test de nieuwe loopbrug uit in Val Cenis in Himalaya stijl op weg naar het nieuwe uitzicht platform. Wandelaars kunnen overal terecht, maar waarom niet je hoeders kwaliteiten checken en een groep geiten terugbrengen naar de stal voor de melktijd? Een geliefde route onder de Fransen zelf ligt in de Maurienne Vallei, goed voor 50 km wandelplezier. Uiteraard kan er ook veel gefietst worden, van rustige tochtjes tot downhill parcoursen in bijvoorbeeld les 2 Alpes die sinds kort een extra parcours heeft met de veelbelovende naam de Black Garden. In Taninges (Praz-de-Lys Sommand) loopt de mountainbike route langs boerenbedrijven waar van alles onderweg te proeven valt. Of probeer een waterstoffiets uit in Brides-les-Bains om de Tarentaise vallei te ontdekken. La Belle Via is de naam van de routes V62 en V63 die van de Savoie naar de Drôme loopt, in totaal goed voor 369 km, onderweg fiets je niet alleen langs rivieren en meren, maar kun je ook nog een stukje varen met de fiets. Maar je kunt ook gewoon een multi pass kopen waarmee je toegang hebt tot meerdere activiteiten, zoals de ‘ik wandel niet’ of ‘ik fiets niet’ pas in Peisey-Vallandry waarmee je bijvoorbeeld juist yoga sessies kunt volgen. Actief met een vleugje cultuur En waarom niet sportief én cultureel bezig zijn tegelijk : volg de ‘piano wandeling’ in de Chartreuse en geniet van een pianoconcert in de openlucht na het wandelen of kies de kunstroute in Orcières die je langs zes bergmeren voert. In het massief van Sancy wordt de zeventiende editie georganiseerd van het evenement Horizons “Arts-Nature” waarbij kunstenaars worden gevraagd om hun creatieve geest los te laten op een bepaalde plek in de natuur.

Bekijk het persdossier Franse bergen in de zomer 2023 voor meer ideeën:

DP Franse bergen zomer 2023 EN naast elkaar
.pdf
Download PDF • 26.68MB

Meer informatie

France Montagnes Contact: Martine ACHARD, France Montagnes International Promotion Manager

Tel: +33(0)4 79 65 06 75Photocredits: kunstroute Orcières©Gilles Baron en Hotel Higalik ©A. Naffrechoux-Office de tourisme des Menuires

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page